Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Jantsa -näyttely

1 marraskuun, 2023 - 30 marraskuun, 2023

Vaasalainen Jani Kärkkäinen (1969-2008), lempinimeltään Jantsa, tunnettiin ja muistetaan yhä Suomen punkpiireissä äärimmäisen mukavana ja muita auttavana miehenä, mutta myöskin Toinen Vaihtoehto -nimisen tiedotuslehtisen luojana sekä julkaisijana. Lehti loi uuden, punkskeneä palvelevan kanavan, jonka ansiosta oli mahdollista saada oma ääni kuuluviin sekä tavoittaa muita punkkareita ympäri Suomen. 1980-luvun lopulla aloittanut Toinen Vaihtoehto oli oman aikansa internet, kanava ja tapa, joka mullisti tiedonvälityksen.
Jantsan aktiivisuus ei rajoittunut vain Toisen Vaihtoehdon julkaisemiseen, vaan hän oli jo ennen sitä aktiivinen niin pienlehtien parissa kuin bänditouhuissakin. Jälkimmäisistä hänet parhaiten muistetaan Juggling Jugulars -yhtyeen basistina.
Jantsa toimi ja työskenteli mielellään muiden kanssa, ryhmässä ja osana ryhmää. Etenkin Toinen Vaihtoehto -zinen osalta usein unohdetaan, että Jantsan lisäksi tekijöitä oli monia muitakin. Tämä näyttely ei pyri muodostamaan henkilökuvaa Jantsasta, vaan enemmänkin raapaisemaan pintaa punkskenen aktiivisista ryhmistä, joiden yhteinen nimittäjä oli Jani Kärkkäinen. Näyttely on esillä 2.-30.11.2023.
Näyttelyn kokoamisessa ovat avustaneet mainituissa ryhmissä itsekin aktiivisesti toimineet Markku Hirvelä, Petteri Mikkilä, Marko Nurmi ja Pekka Ranta sekä Juha Ruotsalainen.
Toinen Vaihtoehto -lehti ilmestyy yhä, vaikka viimeiset pari vuotta onkin ollut tauolla. Juggling Jugulars on myös yhä toiminnassa.

Tiedot

Alkaa:
1 marraskuun, 2023
Loppuu:
30 marraskuun, 2023
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Vaasan kaupunginkirjasto
Kirjastonkatu 13
Vaasa, 65100 Suomi
+ Google Map