Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Lepakkoluola Punk-Larussa

6 huhtikuun - 29 toukokuun

Lepakko eli Lepakkoluola oli Helsingin Ruoholahdessa sijainnut varastorakennus, joka tuli kuuluisaksi toimiessaan vuosina 1967–1979 asunnottomien alkoholistien hätämajoitustilana ja sen jälkeen tärkeänä nuorisokulttuurin tapahtumapaikkana. Liekkihotelli muuttui Lepakkoluokaksi eli Lepakoksi eli Lebaksi 19. elokuuta 1979, jolloin joukko nuoria tunkeutui rakennukseen.

Valtaus sai paljon julkisuutta. Pihalla kävi bändejä soittamassa ja silmää tekeviä poseeraamassa. Lopulta kaupunki ehdotti kiinteistön vuokrausta Elmulle sadalla markalla vuodessa. Sopimus allekirjoitettiin 15.11.1979 ja se edellytti, että Elmu kunnostaa rakennuksen keikkapaikkakäyttöön sopivaksi. Lepakkoluola oli syntynyt.

Esillä on runsasta kuvamateriaalia tarinoilla höystettynä, punk-painotuksella luonnollisesti. Mahdollisuus on nähdä myös pieni osa itse paikkaa, yhden tiiliskiven verran, vähäks historian siivet havisee!

Punkmuseon punk-up-näyttelytilat Heikkiläntie 7 C:ssä Lauttasaaressa ovat avoinna joka keskiviikko klo 12-18 ja lauantaisin klo 12-16. Näyttelyt ovat ilmaisia. Esiteltävien aiheiden lisäksi paikalla on lähes varmasti joitain vanhempia punkkareita, joilta voi kysyä kaikenlaista, vaikkapa C-kaseteista, rintamerkeistä ja punk-elämästä silloin vanhaan hyvään aikaan. Tervetuloa käymään!

Tiedot

Alkaa:
6 huhtikuun
Loppuu:
29 toukokuun
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Laru Punk
Heikkiläntie 7 A, 3. krs
Helsinki, 00210 Suomi
+ Google Map