Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mansepunk-näyttely

5 maaliskuun @ 10:00 - 14 huhtikuun @ 20:00

Manserock ei ollut, eikä ole, vain Popedaa ja Eppu Normaalia, vaan myös Mansepunkkia. Tätähän nämä jo mainitut orkatkin olivat, ennen kuin ottivat harha-askeleet ja hylkäsivät kapinan sekä räyhän polun.

Mansepunkkia ei voi kuvata, esittää tai näyttää nopeasti eikä kevyesti. Mansepunk on lähes viisikymmentä vuotta vanha oma maailmansa. Maailma, josta on moni nykyään tunnettu bändi ponnistanut suuren yleisön tietoisuuteen, kuten vaikkapa jo mainitut popedat ja eput.

Tai vaikuttanut jopa maailmanlaajuisesti, kuten 1980-luvun tamperelaiset hardcore-bändit Kaaos, Bastards ja Riistetyt, jotka kaiken maailman metallicat ja sepulturat ovat nimenneet esikuvikseen. Puhumattakaan tästä vuosituhannesta ja sen tinkimättömistä mansepunkin sanansaattajista.

Mansepunk-näyttely vilauttaa vain lyhyesti bändien kuvia, mutta sitä enemmänkin esittelee Mansepunkin tärkeitä tapahtumapaikkoja. Safety Pins Fan Club oli legendaarinen, Suomen ensimmäinen, punk-klubi ja nyt esillä olevia kuvia ei ole nähty yli kymmeneen vuoteen. Oman tilansa saavat myös, ei vain Mansepunkin vaan Suomi-punkin, instituutiot Vastavirta-klubi ja Puntala-rock. Unohtamatta myöskään squatteja, yleisemmin tunnettu termein ”vallattu talo”.

Mansepunk ei ole mitenkään sidoksissa jossain päin Tamperetta esillä olevaan Manserock-näyttelyyn. Se on joidenkin vanhojen keski-ikäisten hippien kokoama, kun taas Mansepunkin ovat koonneet nuoret keski-ikäiset punkkarit.

Mansepunk on esillä yhteisögalleria Komuutissa Työväenmuseo Werstaalla Tampereella 5.3.–14.4.2024. Yhteisögalleria Komuutin nimi tulee sanoista kokeilevan museotoiminnan tila. Komuutin näyttelyt tehdään yhteistyössä tutkijoiden, taiteilijoiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Pienestä koosta huolimatta Komuutin näyttelyissä käsitellään isoja aiheita ja yhteisögalleria on museolle tärkeä kanava työssä demokratian, ihmisoikeuksien ja kestävän kehityksen puolesta.

Tiedot

Alkaa:
5 maaliskuun @ 10:00
Loppuu:
14 huhtikuun @ 20:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Tampereen työväenmuseo Werstas
Väinö Linnan aukio 8
Tampere, 33210 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto