Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Toinen vaihtoehto Punk-Larussa

6 huhtikuun - 29 toukokuun

Vaasalainen Jani Kärkkäinen (1969-2008), lempinimeltään Jantsa, tunnettiin ja muistetaan yhä Suomen punkpiireissä äärimmäisen mukavana ja muita auttavana miehenä, mutta myöskin Toinen Vaihtoehto -nimisen tiedotuslehtisen luojana sekä julkaisijana. Lehti loi uuden, punkskeneä palvelevan kanavan, jonka ansiosta oli mahdollista saada oma ääni kuuluviin sekä tavoittaa muita punkkareita ympäri Suomen. 1980-luvun lopulla aloittanut Toinen Vaihtoehto oli oman aikansa internet, kanava ja tapa, joka mullisti tiedonvälityksen.

Jantsan aktiivisuus ei rajoittunut vain Toisen Vaihtoehdon julkaisemiseen, vaan hän oli jo ennen sitä aktiivinen niin pienlehtien parissa kuin bänditouhuissakin. Jälkimmäisistä hänet parhaiten muistetaan Juggling Jugulars -yhtyeen basistina.

Jantsa toimi ja työskenteli mielellään muiden kanssa, ryhmässä ja osana ryhmää. Etenkin Toinen Vaihtoehto -zinen osalta usein unohdetaan, että Jantsan lisäksi tekijöitä oli monia muitakin. Tämä näyttely ei pyri muodostamaan henkilökuvaa Jantsasta, vaan enemmänkin raapaisemaan pintaa punkskenen aktiivisista ryhmistä, joiden yhteinen nimittäjä oli Jani Kärkkäinen.

Punkmuseon punk-up-näyttelytilat Heikkiläntie 7 C:ssä Lauttasaaressa ovat avoinna joka keskiviikko klo 12-18 ja lauantaisin klo 12-16. Näyttelyt ovat ilmaisia. Esiteltävien aiheiden lisäksi paikalla on lähes varmasti joitain vanhempia punkkareita, joilta voi kysyä kaikenlaista, vaikkapa C-kaseteista, rintamerkeistä ja punk-elämästä silloin vanhaan hyvään aikaan. Tervetuloa käymään!

Tiedot

Alkaa:
6 huhtikuun
Loppuu:
29 toukokuun
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Laru Punk
Heikkiläntie 7 A, 3. krs
Helsinki, 00210 Suomi
+ Google Map