Tiesitkö, että Punkmuseon arkistosta löytyy yli 700 Puntala-rock-aiheista kuvaa, aina vuodesta 1983 alkaen? Tai että Helsingin Lepakkoluolaan liittyviä kuvia on vajaa 400 kun taas sitä edeltävästä Kill Citystä vain 20? Tiesitkö muuten, että Vaasan punkkareilla on mennyt kuin strömsössä, itse asiassa juuri Strömsössä, tuolla samaisella paikalla missä YLEn pitkäikäinen hyggisohjelma tehdään?
Punkmuseo pyrkii julkaisemaan jokaisen arkistoidun ja digitoidun esineen, kuvan ja asian julkisessa arkistossaan. Näin tästä touhusta saadaan iloa kaikille sekä luodaan mahdollisuuksia sukeltaa syvemmälle omiin koettuihin muistoihin, tai paikkojen, bändien ja jopa henkilöiden historiaan.
Arkistossamme on tällä hetkellä n. 12.000 kuvaa ja skannausta. Vuoden vaihteeseen mennessä 15.000:n raja mennee rikki. Samoin, nyt loppuvuodesta tulemme myös laajentamaan Oranssilta perityn pienlehtiarkiston valikoimaa. Digitoitavan materiaalin määrä kasvaa koko ajan, mutta lisääkin kaivataan, jatkuvasti. Vajaan viidenkymmenen vuoden punkhistoriaan mahtuu tapahtumia ja ihmisiä, bändejä ja paikkoja.
Auta historian tallentamisessa ja kaiva kaappiesi periltä punkhistoriaasi talteen laitettavaksi. Tai vain nauti arkistosta ja sukella sen syleilyyn!
Ai niin, Kill Cityn aineistomäärä tulee lähiaikoina kasvamaan runsaasti. Marraskuun alussa aukeaa aihetta käsittelevä upea näyttely Pasilan ja Kallion kirjastossa Helsingissä, joka sisältää huomattavan määrän ennen näkemätöntä aineistoa. Jo nyt, tervetuloa!
P.S. Arkistojen aarteisiin pääset tutustumaan myös yhdessa Lakeus-Punk ry:n kanssa toteutetussa näyttelyssä Seinäjoella sekä Porin Anniksella esillä olevan Satakuntapunk-näyttelyn kautta.