Paha raha

Osta Punkmuseo-paita! Tai kassi! Tai avaimenperä! Tai tuo bisneksesi kannatusjäseneksi! Tai älä osta, ellet tarvitse! Tai halua! Tai kiinnosta!

Vuosi on alkanut kiiruisesti, on laitettu näyttelyitä pystyyn, sovittu keikkailloista ja kaikkea sellaista. Paljon myös työllistää viime vuoden ns. pakettiin laitto eli tilinpäätös ja vuosikokouksen valmistelu. Niistä tarkemmin lisää myöhemmin, ensin jäsenistölle ja sitten muillekin.

Se mikä tässä vuodessa on viime vuoteen verrattuna erilaista, on se, että olemme toimineet nyt ensimmäisen kokonaisen ja varsinaisen tilikauden verran. Käytin tarkoituksella sanaa tilikausi enkä vuosi, fyffemielessä. Jo se itsessään mahdollistaa sen, että voimme jatkossa hakea erilaisia toiminta-avustuksia. Eri asia on sitten se, saammeko.

Nämä toiminta-avustukset, mikäli niitä haemme ja niitä meille myönnetään, eivät kuitenkaan koske tai vaikuta kuluvaan vuoteen. Eli tänä vuonna ne eivät meitä vie eteenpäin, joten hattu kädessä tulemme olemaan tänäkin vuonna. Kuten viime vuonnakin, toimintamme tulemme rahoittamaan jäsenmaksuilla, kannatustuotteiden myynnillä sekä mahdollisilla projektiluonteisilla avustuksilla.

Jäsenmaksuja tälle vuodelle olemme jo saaneet, kuten myös uusia jäseniäkin. Tämän vuoden jäsenmaksun suuruuden päättää varsinaisesti helmikuinen jäsenten yhdistyskokous (jatkossa sääntömuutosten jälkeen tämä päätös tehdään loppuvuodesta ennen uuden vuoden alkua). Samalla päätetään myös niiden uusien jäsenten ”kohtalo”, jotka maksoivat jäsenmaksun viime vuoden loppupuolella, eli jatkuuko jäsenyys myös kuluvan vuoden.

Jäsenmaksujen ohella toiminnan kulujen kattamista tapahtuu kannatustuotteiden myynnillä. Se on vielä ollut hyvinkin pientä ja paljon myös painottunut tapahtumien, kuten keikkailtamat, yhteydessä tapahtuvaksi. Sen kasvattamiseksi tämä postaus alkoi tuollaisella suorasukaisella ostokehotuksella 😊. Kannatustuotevalikoimaa on tarkoitus laajentaa, mutta ihan mihin tahansa tilpehööriin ei. Tuo uusi avaimenperä on siinä ja siinä, onko rihkamaa, mutta on kuitenkin sen verran käyttökelpoinen (koska olet kaunis!), että päätimme ottaa sen valikoimiimme.

Suurin kuluerämme on ollut palkat, jotka on rahoitettu kokonaan TE-toimiston palkkatuella. Tätä mahdollisuutta on tarkoitus tänäkin vuonna hyödyntää ja jopa mahdollisesti laajemminkin (eli, jos olet osaava ja hyvä asenne, sekä vähintään kaksi vuotta ollut työttömänä, laita viestiä, ehkä tänä vuonna voisi löytyä duunia). Jahka pääsemme toimintatukien piiriin, voisimme vapaammin palkata henkilökuntaa.

Olemme jo jättäneet hakemuksia erilaisista projektiluonteisesti avustuksista ja näin tulemme tekemään pitkin vuotta. Nämä pohjautuvat aina johonkin ideaa, ”projektiin”, ja nämä ideat nousevat jäsenten keskuudesta sekä hyväksytetään aina kokouksissamme. Joten, jo pelkästään tästäkin syystä kokouksiin kannattaa osallistua. Näiden rahoitus on 1:1 projektin kustannuksiin eli mitään ylimääräistä näistä ei jää muun toiminnan pyörittämiseen. Tukimalleista johtuen joissakin vaaditaan jopa oma rahoitusosuus ja se tarkoittaa, että jonkun osan joudumme kattamaan omasta kassastamme eli jäsenmaksu- ja oheistuotetuloilla.

Tuossapa nuo runsaat ja vuolaina (?) virtaavat rahan lähteemme. Ai niin, onhan sitten vielä kannatusjäsenyys eli yritykset ja organisaatiot voivat liittyä kannatusjäseniksi. Näitäkin meillä on ollut viime vuonna muutama ja tällä hetkellä käydään keskusteluita muutaman tahon kanssa. Nämä tulot ei hurjasti pinkkaa paranna, mutta ovat kuitenkin pieni apu sekä mikä tärkeintä, merkki tuesta ja avusta. Yksi asia vielä, Punkmuseon iltamista ei yhtään rahaa jää yhdistykselle, kaikki jaetaan paikan kulujen jälkeen bändeille.

Kunhan saadaan yhdistyksen vuosikokous pois alta, niin sitten tarkemmin avataan tämän vuoden suunnitelmia ja talouttakin.

Tässä nyt oli puhetta rahasta, hiukan avausta siitä mistä saamme tuloja toimintamme pyörittämiseen. Tärkeintä on toimintamme kannalta kuitenkin jäsenet, heidän pienet ja suuret teot ja aktiviteetit. Raha voi saada jonkinlaisen oven auki, kuten vaikkapa maksettua näyttelykuvien tulosteet, mutta ilman jäsenten omaa panostusta siitä ei olisi mitään hyötyä. Toimintaamme ei siis pyöritä tai edes mahdollista raha, vaan jäsenet, jotka ovat olleet runsaslukuisesti pienesti ja isosti mukana erilaisissa jutuissa. Jäsenet ja kannustajat näyttivät arvonsa viime vuonna ja mikäli tämä vuosi sujuu yhtään samalla tavalla, niin tästä on tulossa hieno vuosi.

Jäsenten vuosi! Jäsenten tekemänä! Jäsenten ansiosta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *