Yhteisen tekemisen sietämätön keveys

Punkmuseon jäsenistä Teyo, Anu, Näkä, Panda ja Miika kokoustavat ja kahvittelevat omenapiiraan kera Elmun Tulppiksella. Missä on kalja ja kaaos, missä on soppa ja sekasorto?

Meitä on lähes kaksisataa. Jäsentä siis. Se on ihan saatanan hienoa! Etenkin, koska tämä yhdistys ei käytännössä pysty vielä tarjoamaan mitään kunnon vastinetta jäsenmaksulle. Muutama hassun tahon tarjoamat alennukset ei vielä ns. kesää tee. Sitä merkityksellisempää tämä jäsenmäärä ja sen kasvaminen on. Osoitus siitä, että aika on kypsä Punkmuseolle ja sitä halutaan tukea, konkreettisesti jäsenmaksua maksamalla.

Myös lukuisat eri yhteyksissä tulleet positiiviset ja kannustavat viestit, kuten myös avun tarjoukset eri tavoin (me muistamme kyllä, vaikka kaikkien kanssa ei vielä käytännön hommiin ole päästykään!) tuovat lämpimän olon sisuksiin. Hienoa on ollut myös nähdä se, miten pikkuhiljaa entistäkin useampi on tehnyt sitä tai tätä, pientä tai suurta, viedäkseen Punkmuseota eteenpäin kohti sitä yhteistä tavoitetta.

Jäsenistön arvoa ei mitata sillä, kuinka moni on aktiivinen toimija tai paljonko on maksanut jäsenmaksua. Kaikki ovat yhtä arvokkaita, sillä jo pelkkä jäseneksi ryhtyminen osoittaa selkeää tukea asialla ja yhdistyksen tavoitteelle. Unohtaa ei sovi myöskään kaiken maailman ”tykkääjiä”.

Sosiaalisen median kanavissa on helppo seurata ja tykätä sitä sun tätä. Punkmuseon kanavillakin (Facebook, Instagram) on muutama tuhat seuraajaa ja julkaisujakin on tykätty joidenkin tuhansien edestä. Vaikka monien mielestä tämä voi vaikuttaa turhalta, passiiviselta kannustamiselta, niin tämä on myös merkki, että olemme toimillamme pystyneet koskettamaan ihmisten mieliä oikealla tavalla. Etenkin kun haluamme uskoa, että vain pieni osa on osoittanut minkäänlaista kannustusta ja todellisuudessa ihan älytön määrä ihmisiä itsekseen nyökyttelee positiivisesti ajatukselle Punkmuseosta.

Puhun (kirjoitan) vain omasta puolestani, mutta uskon voivani jakaa monen punktoverin (eh, mikä sana..) kanssa ajatukset siitä, miten viime talven positiivinen liike, tapahtumat, kannustus sekä erilaiset mukavat merkit ja viestit eri tahoilta ovat tuntuneet perkeleen hyvältä. Nämä ovat tuoneet energiaa ja intoa tekemiseen, yksin sekä yhdessä. Bileet ovat vasta alussa ja jokainen on tervetullut, halujensa mukaan. Jäseneksi, toimintaan, tykkäämään tai vain sitä päätä nyökyttelemään. Tai vain sivusta seuraamaan. Keneltäkään ei oteta mitään pois vaan tulemme tuomaan lisää merkittävää sisältöä suomalaiseen kulttuurielämään ja yhteiskuntaan.

Punkmuseon työn tuloksien esittely alkaa kohta, nyt keväällä.

Kipi/Punkmuseo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *