Aarteiden metsästystä

Kuvassa pieni osa yhden erän lahjoitetuista negoista ja kuvista. Sellaisia harvinaisuuksia kuin ns. kiekkokameran negoja, joissa on vuoden 1983 Puntala Rockin kuvia, kuten myös samalta vuodelta Tampereen Kumpulasta ja Hämeenlinnan Ämystä, sekä muualtakin.

Perushommaamme on aineistojen kerääminen sekä niiden arkistointi. Aineistoja onkin kertynyt, ja kertyy jatkuvasti, huimasti. On kasoittain kuvia, vaatteita, soittopelejä, kenkiä, lehtiä ja lehtileikkeitä, pinssejä ja rintamerkkejä, negoja ja dioja, silkkipainoseuloja, taidetta, vöitä ja niittejä, huonekaluja, stereoita ja radioita, kameroita, tavaraa laidasta laitaan.

Kertynyttä aineistoa pyrimme sitten tuomaan kaiken kansan katseltavaksi arkistomme (arkisto.punkmuseo.fi) kautta kuten myös näyttelyissämme esille. Tulevaan, koko kesän Punk Up -näyttelyyn saimme Stadilta tukea ja koska se tulee olemaan nyt jonkin verran viime vuotista laajempi, seuraavista aihepiireistä kaipaisimme kaikenlaista materiaalia, jotta voisimme esitellä näitä mahdollisimman laajasti.

Maaseutu ja punk
Onko kuvia siitä, kun punkkarit ovat niittirotsit päällä käyneet kalassa, marjassa tai tallin ylisillä treenaamassa? Kävelleet kaljakassien tai kitaroiden kanssa hiljaista mökkipolkua, ehkä odottaneet valtavien varressa myymäläautoa tai kyytiä. Tai jotain, jota voi jollain tavalla kytkeä maaseutuun, tosissaan tai huumorilla, sillä siellähän meidän juuremme ovat.

Aktivismi
Kuvia, esineitä, lehtileikkeitä aktivismin harjoittamisesta. Mielenosoituksista, katujen tai talojen valtaamisesta, järjestäytymisestä, kokouksista, osallistumisesta. Aktivismi oli, ja on, merkittävä osa punkkia ja punkkulttuuria.

Taide
Punkkari joka tekee taidetta, tuottaa punktaidetta. Taiteilja, joka tekee punktaidetta, tuottaa, no, punktaidetta. Olemme saaneet jo monia teoksia ja/tai taiteilijat ovat lupautuneet luovuttamaan teoksiaan näyttelyyn, mutta lisää kaivataan. Se on hyvä huomata, että kyseessä ei ole myyntinäyttely. Töissä luonnollisesti lainaus on ok, ei tarvitse lahjoittaa Punkmuseolle.

Pertti Kurikan Nimipäivät
Jostain syystä arkistomme, mukaan lukien arkistointia odottavat varastot, on omituisen tyhjä PKN:n materiaaleista. Kyllähän tämä asia pitää saada korjattua ja tavaraa talteen.

Mieluusti siis otetaan näitä lisää arkistoomme. Ellet ole valmis vielä luopumaan kokonaan kuvistasi (kuvat, negat, diat), niin lainaa edes, paluupostissa saat itsellesi myös digiversiot.

Ota yhteyttä punk@punkmuseo.fi, niin sovitaan miten materiaaliesi kanssa toimitaan. Ja mikäli sinulla on muuta, tai muutakin kuin yllä mainituista aiheista, niin kaikki käy, tänne vaan, ajan hammasta vastaan taisteleva koti kuville ja muille jutuille löytyy Punkmuseosta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *