Ensimmäinen näyttely

Ensimmäisiä kehystettyjä kuvia ja muuta esineistöä, kuten julisteita ja flyereitä. Vaikka näyttely keskittyy DIY-kulttuuriin, niin emme bändejä ja keikkoja kuitenkaan kokonaan sivuuta, kuten kuvatkin kertovat. Aika näyttää, mitkä näistä päätyvät Anna-gallerian seinille.

Sana ”arkistointi” voi tuntua pölyiseltä ja tylsältä sanalta, mutta Punkmuseossa tuo tehtävä avaa aivan uuden näkymän suomalaiseen punkkiin. Aineiston myötä tulee esiin ihmisten, paikkojen ja koko punkkulttuurin moninaisuus ja -puolisuus.

Punkmuseon näyttelyprikaati penkoo ja tonkii kuumeisesti aineistoa valmistellessa ensimmäistä Punkmuseon näyttelyä. Omana pienenä haasteena on se, että isoa osaa materiaalista ei ole vielä digitoitu ja arkistoitu, joten sopivien kuvien ja esineiden etsiminen on työläämpää, mutta kylläkin hauskempaa.

Näyttelyn materiaaleja kasatessa olemme huomanneet, että hyvän visuaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi olisi helpointa keskittyä vain bändeihin, sillä bändi- ja keikkakuvia on maailma täynnä. Mutta punk on paljon muutakin ja pyrkimyksenämme onkin löytää ja näyttää ihmisiä, elämää ja tekoja.

Näillä näkymin tämä näyttely tulisi keskittymään 1980-luvun alkupuolelle ja tee se itse -asenteeseen. Aineisto on jo aika hyvin ns. kasassa, mutta todennäköisesti tulee vielä paljonkin muuttumaan penkoessamme uusia aineistokasoja. Hyvä niin, sillä aineistoja lahjoittavien määrän kasvaessa myös monimuotoisuus kasvaa.

Ai niin, ensimmäinen näyttelymme avautuu Sellon kauppakeskuksen kirjaston Anna-galleriassa Espoossa 25.4. ja on nähtävillä kolmen viikon ajan. Digidigiä käytämme näyttelyn yhteydessä hyväksi, koska sen avulla tuomme tämän näyttelyn myös niiden nautittavaksi, jotka eivät pääse kulkemaan tuohon lähiöiden luvattuun maahan, Espooseen. Ajankohdan lähestyessä tulemme pitämään tästä enemmänkin meteliä.

Jäseneksi on kiva ja helppo liittyä, tervetuloa mukaan! Ja tallentaessamme punkkulttuurin vuosikymmenten kirjoa, kaikki lahjoitukset tai lainat (etenkin kuvissa, lehtileikkeissä ja kirjeissä) ovat oikein tervetulleita!

Kipi/Punkmuseo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *