Punkmuseo <3 Diakkari

Punkmuseolla ei ole omaa näyttelytilaa, mutta olemme ripustaneet jo kymmenkunta näyttelyä kumppaneidemme tiloihin. Paikkoina on ollut muun muassa kirjasto, museo, rokkiklubi, kirjakauppa, tyhjät liiketilat ja yleinen sauna.

Nyt teemme uuden aluevaltauksen ja viemme taidetta koteihin. On ihmisiä, jotka syystä tai toisesta eivät pääse taiteen äärelle museoihin. Punkmuseo tarjoaa nyt heille pieniä taide-elämyksiä, ja mikä olisikaan siihen parempi paikka kuin oma koti.

Toteutamme yhteistyössä Rinnekotien kanssa punkvalokuvien näyttelyn Auroratalon ja Merian yhteistiloihin Alppikadulla. Rinnekodit on osa Diakonissalaitoksen yhteiskunnallista säätiökonsernia. Se tarjoaa kodin ja tuettua asumista pitkäaikaisasunnottomille henkilöille.

Toiminta perustuu Asunto ensin -malliin, jossa jokaisella asukkaalla on oma, toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus. Asukkailta ei edellytetä elämänmuutosta, esimerkiksi päihteettömyyttä, asumisen ehtona, vaan asunto nähdään edellytyksenä toipumiselle ja kuntoutumiselle.

Näyttelyn teemana on ystävyys, onni ja ilo. Tärkeitä asioita, joita me kaikki kaipaamme ja tarvitsemme. Valokuvatulosteet (yhteensä 25 kpl) on valittu Punkmuseon arkistosta. Valokuvia on yhteensä kahdessatoista eri kerroksessa.

Näyttelypaikka on ihmisten koti, joten tällä kertaa näyttely ei ole avoinna ulkopuolisille.

Teokset ovat esillä 21.2.–3.4.2023.

Toivomme niiden tuovan iloa asukkaiden arkeen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *