"Eka levy" -sisällysluettelo

Pojat 1st

Manne kertoo:

Kuinka Ayshire-Levyt tuli julkaisseeksi

Ypö-Viiden kokoelman ja Poikien ensimmäisen levyn?

Kaikki sai alkunsa kun, Mikkelin Stopparissa olen pällistelemässä tamperelaista Mur Murr- yhtyettä ja tajuan, että kitaristihan on legendaarisessa Ypö-Viidessä soittanut Miika Söderholm. Ei kun keikan jälkeen baaritiskille tuttavuutta hieromaan.

Tämän tapaamisen seurauksena sitten seuraavana päivänä Grotenfeltin Kallen kanssa muisteltiin menneitä ja harmiteltiin, kun Ypöjen sinkkuja ei  saa enää mistään ja jos jonkun onnistuu löytämään, niin se maksaa maltaita. Siinä sitten ilmaan lennähti ajatus, että miksei kukaan ole julkaissut singlekokoelmaa. Sitä seurannut toinen ajatus herätti hilpeää hihittelyä. Mitä jos Ayshire Records tekisi tämän urotyön ?! 

Siltä istumalta soittamaan Miikalle ja kysymään asianomaisilta mielipidettä moiseen projektiin. Vastaanotto oli suoraan sanoen innostunut ja kun Poko Records luopui omalta osaltaan Ypö- nauhoista ja saman teki popguru Miettinen, jolta saatiin Pelkään pimeää biisin nauha ja kun poikien omista kätköistä löytyi eka sinkun nauhat ja muutama muu ennen julkaisematon biisi, niin ei kun Mika Sundqvistin studiolle levyä kasaamaan. 

Hyvä levy muuten kasattiinkin ja painosmäärä 500 teki siitä melkein automaattisesti keräilylevyn. Levyn nimeksi tuli yksi punkrockin perustotuuksia eli Energia on a ja o. Levytunnus osoittaa nerokasta kekseliäisyyttä taas jälleen kerran. Ja se on YPÖ-1. Vuosihan oli –89. Oli kevät ja elämä hymyili."

Silloin tällöin aina soittelin Miikan kanssa ja kerran Miika sitten kertoi, että hänellä oli uusi bändi pystyssä. Ja olipa jo kertynyt biisejäkin. Niin sainpa siinä kuningasidean, kun muutaman päivän päästä Luonteri Surfilla sattui olemaan Tavastia-Klubilla Miettisen järkkäämä keikka. Pojat orkesterihan voi tulla sinne meidän lämppäriksi ja niinhän siinä sitten kävikin.

Pojat soittivat keikan ja tekivät vaikutuksen Miettiseen, joka tarjosi oitis levytyssopimusta. Pahaksi onneksi, ennen kuin Pojat kerkesivät studioon, niin Miettisen ja kavereiden levy-yhtiö hajosi. Miika soitti harmissaan mulle ja valitti huonoa tuuria. No minä tietysti siihen tokaisin, että jos kukaan muu ei julkaise, niin kyllä me julkaistaan.
Niin sitten Pojat painuivat Costellon saunaan ja väänsivät mitä mainioimman LP:n. Joka tietenkin myytiin loppuun. Kyllä oli silloin ennen hieno julkaista levyjä. Toista se on nykyään.

Manne, Ayshire Levyt