www.ramopunk.com

Vandaalit-etusivulle

Reunion keikka siirtyi tulevaisuuteen

Ramopunk-uutiset 22.4.08:

Häkli: Vandaalit mullan alta yhdelle keikalle 10.9.08

(Like Kustannuksen Hilse-kirjan julkaisubileet, Tavastia, Helsinki)

Vandaalit tekivät jäähyväiskeikkansa Hyvinkäällä kevättalvella 1994. Bändi sai päälleen kevyet mullat, eikä mitään tiedotetta varsinaisesta hajoamisesta ole koskaan annettu. Virallisen historiankirjoituksemme mukaan olemme eläkkeellä. Viisikko möykkäsi ansiokkaasti lavalla vielä
valitulle ystäväjoukolle allekirjoittaneen 40-vuotissynttäreillä, jolloin tehtiin myös periaatepäätös, jonka mukaan emme enää koskaan esiinny yleisessä tilaisuudessa. Poikkeuksena jokin erityisen hyvän asian puolesta tehtävä hyväntekeväisyystilaisuus tai sitten helvetinmoinen määrä rahaa.
Kumpaakaan ei ole ollut tarjolla. Viime vuonna puhelin soi ahkerasti, kun usea taho olisi halunnut Vandaalit erilaisiin punk-muisteloihin. Kieltäydyimme tylysti jokaisesta.

Hilse-keikka tekee harvinaisen poikkeuksen. Hilse ja Miettinen olivat suomalaisessa punkissa oma lukunsa, jota on syytä muistaa hilpeällä kunnioituksella. On tärkeää myös muistaa, että ilman Miettistä olisimme tuskin päässeet koskaan levyttämään, tai ainakin se olisi saanut odottaa
muutaman vuoden pidempään.  Koska olimme Hilse-tallin ykkösbändi, on vähintään luontevaa, että nousemme punk-vaareina Tavastian lavalle eräänlaisessa Hilse-konsertissa. Enempää Vandaalien keikkoja ei ole luvassa, koska keikkajärjestäjien rahat eivät tunnu meihin riittävän.

Vandaalit esiintyvät samassa kokoonpanossa, jossa bändi on ollut helmikuusta 1980 saakka. Klide ja Piitsi - kitarat, Ari - rummut, Appa - basso ja Häkli -laulu.

Vandaalien houkuttelu Hilse-kinkereihin kesti Miettiseltä viisi minuuttia. Kävin hänen luonaan pikavisiitillä työmatkallani Hämeessä, ja äijä ehdotti kahvikupin ääressä esiintymistä kirjan julkaisutapahtumassa. Seuraavan päivänä soitin Klidelle ja Arille, jotka juttelivat kahden muun kanssa ja asia oli pihvi.

Eläkevuosien jälkeen tarvitsemme toki muutamat treenit ennen keikkaa. Vielä emme olle niitä järjestäneet, vaan jätämme tyylillemme uskollisina kaiken viime tinkaan. Pitäähän hommassa säilyttää tietty jännitysmomentti. Bändin plösöimmät (etenkin allekirjoittanut) ovat myös laihdutuskuurilla
mahtuakseen nuoruutensa nahkatakkeihin.

Uusia biisejä olemme liian laiskoja tekemään. Tavastina settiin otetaan mahdollisesti jokin aikaisemmin esittämätön lainabiisi, joka jätetään yllätykseksi. Sellainen se on toistaiseksi meillekin.

Tavastialla nähdään. Levittäkää ilosanomaa.

Häkli (Vandaalit)

Ramopunk-uutiset 25.8.08:

Vandaalien keikan ajankohta muuttuu

Vandaalien oli tarkoitus soittaa  10. syyskuuta Tavastialla on Like Kustannuksen julkaiseman Hilse-kirjan julkaisubileissä. Tavastian bileet on kuitenkin peruttu ja siirretty uuteen ajankohtaan.

"Keikan vastaava järjestäjä, Like Kustannus on aikailut ja jahkaillut ja väistellyt ja kussut kintuille," harmittelee Vandaalien Häkli. Uusi keikkapäivämäärä on todennäköisesti syyskuun lopulla, mutta onko keikka Tavastialla, siitä ei ole vielä tietoa.  "Jos Like vielä vetääntyy tästä, niin lähdemme keikalle omin päin. Treenit on jo pidetty," vakuuttaa Häkli, "Lisätietoa tulossa, kun yksityiskohtia tihkuu."

Ramopunk-uutiset 15.9.08:

Onnettomuus siirtää Vandaalien reunion-keikkoja

Vandaalit -yhtyeen kitaristi Piitsi loukkaantui vaikeasti onnettomuudessa kotonaan viime torstaina. Piitsiltä murtui kylkiluita ja hän sai useita sisäisiä verenvuotoja sisäelimiinsä pudottuaan katoltaan kolmen metrin korkeudelta. Piitsi kotiutettiin Hyvinkään sairaalasta lauantaina. Tapahtuman takia
Vandaalien syksyn reunion-keikat ovat siirtyneet tuonnemmaksi.

 

Kävijälaskuri