www.ramopunk.com

Vandaalit -etusivulle

Vandakaisujen sarjassa

Share |

Historiaa tehdään öisin -single

Ramopunk-uutiset 21.2.13:

Vandaalit 2012.

Vandaalit singlen äänitykseen

35 vuotta ensimmäisestä keikasta... Keväällä 2013 saavuttaa Vandaalit moisen rajapyykin. Vandaalien ensimmäinen keikka oli Hyvinkään nuorisotalo Sillassa. Kukaan ei enää muista päivämäärää, eikä kuvamateriaalia ilmeisesti ole, mutta Häkli arvelee ajankohdaksi kesäkuuta 1978: "Muistelisin, että kesäloma oli jo alkanut".

Juhlavuoden kunniaksi bändillä on suunnitelmissa aikakin singleä, mahdollisesti mm. kokoelma-albumi. 

helmikuun lopulla Vandaalit menee studioon äänittämään Historiaa tehdään öisin -singleä. Häklin mukaan biisi on nopea rytkytys, jossa on post-apokalyptinen tunnelma. Äänitykset tapahtuvat StudioPopissa Helsingin Ilmalassa. Kyseessä on sama studio ja äänittäjä Jorma "Hämis" Hämäläinen kuin Kaupallista paskaa -levylläkin. 

Pian studiosession jälkeen kuvataan biisistä video. Ohjaajana toimii tällä kertaa riihimäkeläistaiteilija Mikko Karjanmaa

Jos aikataulut menevät suunnitelmien mukaan single ja video julkaistaan yhtä aikaa. Single tulee pääasiassa digijakeluun, mutta siitä tehdään myös rajoitettu cd-painos. Levy-yhtiönä on edelleen AXR.

Livenä bändiä pääsee näkemään ainakin 12. huhtikuuta Semifinalissa Helsingissä ja 24.5. Vastavirta-klubilla Tampereella. Vastavirta-klubilla mukana ovat myös Me Wokkivihannekset ja The Anderssons.

Ramopunk-uutiset 15.3.13:

Vandaalien singlehanke etenee

Vandaalien Historiaa tehdän öisin on miksattu ja masteroitu. Biisin video kuvataan tänä viikonloppuna Hyvinkäällä. Häklin mukaan luvassa on "Tuikeaa draamaa".

Ramopunk-uutiset 22.3.13:

Vandaaleilta single ja video pääsiäisen jälkeen

Vandaalien Historiaa tehdään öisin -videon lopullinen leikkausversio valmistuu pääsiäiseksi. Pian pääsiäisen jälkeen julkaistaan Historiaa tehdään öisin -single cd:nä ja diginä ja biisiin liittyvä video tulee pyörimään internetissä.

Tulossa Vandaalit-kokoelma

Levy-yhtiö AXR julkaisee myös kokoelma-cd:n Vandaalien 35-vuotista uraa juhlistaakseen. Kokoelma ilmestyy syksyllä. Sitä ennen bändiltä on tulossa vielä toinenkin single.

Ramopunk-uutiset 4.4.13:

Vandaalit jyrää, vaikka ensimmäisestä keikasta vierähtänyt 35 vuotta ... 

Vandaalit:

Historiaa tehdään öisin ilmestyy 5.4.

Vandaalien uusi single Historiaa tehdään öisin ilmestyy perjantaina 5.huhtikuuta. Single on pääasiassa digijakelussa iTunesissa ja vastaavissa sähkökioskeissa. Siitä julkaistaan myös rajoitettu 250 kappaleen cd-singlen painos, jota saa tilata Vandaalien kotisivulta www.vandaalit.fi, sekä ostaa bändin keikoilta.

Perjantaiaamuna 5.4. on netissä, mm. YouTubessa ja levy-yhtiö AXR:n nettiisivuilla nähtävissä myös biisistä tehty video.

Ramopunk.com pääsi tutkailemaan biisiä ja sen videota vähän ennakkoon. Järkevää analyysiä ei sitten yllätysyllätys toimituksesta irronnutkaan, koska musiikista ymmärtäviä henkilöitä ei ollut saatavilla, mutta sentään jotain fiiliksiä: 

Mukavan synkät maailmanloput tunnelmat on biisissä tarjolla. Vandaalit todistaa ihan ilman Arto Nybergiäkin, että rock-uskottavuus on edelleen hallussa. Tuoreehko rumpali Mikko ”Rehtori” Kataja istuu bändiin kuin aurinkolasit Vandaalin nenälle, eli erittäin hyvin.

Sattumalta olen juuri aloitellut ydinsodan jälkeisen Moskovan synkeissä metrotunneleissa elävien ihmiskunnan rippeiden elämää kuvaavan venäläisen science fiction-romaania Metro 2033 ja videon tunnelmat asettuivat hyvin kirjan fiiliksiin. Täysi kymppi videon ahdistuneella naisnäyttelijälle, eikä perässä tuleva nuori mieskään ole yhtään huono. Kun bändin jäbät siirtyvät lavalta videon tarinaan puhtoisissa maastopuvuissa, mennään vähän kämpin puolelle, mutta hyvässä hengessä. Mukavan synkkä ja humoristinen video yhtä aikaa. Ruokkii vahvasti minun mustan sävyistä mielikuvitusta.

Eteenpäin verissä päin...

Vandaalien ensimmäisestä keikasta on vierähtänyt tänä vuonna 35 vuotta. Bändi on ehtinyt levyttämään jo viidellä vuosikymmenellä ja sellainen reipas mustanpuhuva huumori on pysynyt mukana koko tuon pitkän taipaleen. Kelpaa siitä nuorempienkin ottaa mallia.  Sellaisia lukuja nuo ovat, ettei taida montaa punkbändiä Suomesta löytyä niitä täyttämään. Ei nyt kuitenkaan aleta puhua mistään instituutioista, kun ei se kuullosta oikeen punkilta, mutta Vandaalit on edelleen Vandaalit. Se on aika siistiä!

Mutsin nussiat meitä vainoaa

esteitä on tiellä

kaikki painostaa

maailma koittaa meitä opettaa

mieleen vaan ei tule lopettaa

Meillä on tehtävä

jostain ylhäältä

ollaan iskuryhmää

aivan umpi tyhmää...

(Vandaalit: Verissä päin) 

Ramopunk-uutiset 9.4.13:

Vandaalit Stupidon talliin

Vandaalien keikkamyynnin hoitaa jatkossa Stupido Booking, joka hoita myös mm. Himanesin, Poikien, Pää Kiin ja Nyrkkitappelun keikkojen myyntiä. Vandaaleita keikalle haluavaa neuvotaan ottamaan yhteyttä sähköpostiin joose(at)stupido.fi.  Myös bändin solisti Häkli buukkaa edelleen bändiä keikoille, mutta ”Toivottavasti vähemmissä määrin”, hän huokaa keikkamyyntiin väsyneenä.

 

Kävijälaskuri