www.ramopunk.com

The Anderssons

The Anderssons-etusivu

Share |

Hc-legenda Anderssonsien tuuraajabasistina

(19.8.12)

Sanktio, Tarjas ja Anderssons soittavat [RAMO]Punk's not dead –tapahtumassa Porissa 22.9.12. Tunnetuin esiintyjä on näissä bileissä Anderssonsien tuuraaja basisti. Bändin keikalla Porissa soittaa varabasistina maailmallakin punkpiireissä tunnettu Jake Marjamäki.  Aikaisemmin hän on ollut äänittämässä Anderssonsien Kanavat sekaisin –levyä, mutta hc-mies päätyi ramopunkbändiin tuurajabasistiksi? Jake kertoo miten tässä näinä kävi…

Jake:

Soittamista ilman hammasten kiristelyä

Ihan lähtökohtaisestihan Ramones on yksi niistä bändeistä, jotka vieläkin, muutaman muun -70 luvun punkbändin ohella, rytisee kunnolla, ja jonka vaikutus on kiistämätön omiin tekemisiin. Tää on tietysti turhaa sanoa, mutta heidän alkupään tuotanto on se kaikkein oleellisin Ramones aikakausi mulle, silloin kun Tommy oli remmissä mukana.

Mä oon aina digannut basson soittoa, mä joskus kakarana harjoittelin bassoa Ramonesin It´s Alive:n kanssa. Treenasin bassolla niitä biisejä. Jotenkin basso vaan täristää palleja enemmän kuin muut soittimet. Anderssoneihin ja heidän matskuun tutustuin paremmin sitten siinä äänitysprokkiksessa, josta myöhemmin tässä.

Olin yksi vapaapäivä pienen kankkusen korjauksen yhteydessä menossa kämpille äänittämään Ahneus orkesterimme kitaraosuuksia ihan ittekseni ja Anderssons oli kämpillä (meillä on yhteiskämppä Samin toisen bändin kanssa, kolmannen ohella) treenailemassa ja ilman basistia. No, mä ajattelin, että ok, hengailen sit vaan hetken äijien kanssa siinä, jatkaen tätä korjailua. Teemu ei ollut päässyt treeneihin ja koska osin tunsin heidän tuotantoa ehdotin, että voisin olla mukana treenibasistina. Kaikkihan tietää - paitsi jotka ei tiedä - että treenaaminen ilman basistia on aika tylsää. Samalla saisin toteuttaa tätä perversiota olemalla basson soittajana.

No siinä sit soiteltiin ja ukot kyseli, että voisinko olla käytettävissä aina kun Teemu ei pääse treeneihin. Siitä se sitten kehkeytyi.  Ja mulle se oli tietyllä tapaa hauskaa senkin vuoksi, että kun ei ole jossain mielessä muusta vastuussa kuin soittamisesta. Muut kaikki, biisit, niiden järjestykset, yleensäkin koko toiminta on Anderssoneiden harteilla. Mä vaan soitan. Siis aina kun on sijaissoittajalle tarvis. Ahneuden kanssahan vastuuta on paljon. Ja siihen liittyy aina jonkinlaista hammasten kiristelyä. Se on osa sitä vastuuta, enkä mä sitä kaihda. Anderssons siis tarjosi soittamista ilman hammasten kiristelyä, heheheee.

Mitenkään en ole Teemun paikalle pyrkimässä, se kuitenkin on se oikea mies siihen hommaan ja rakentanut osaltaan Anderssonien pakettia.

Jake Marjamäki

 

Kävijälaskuri