www.ramopunk.com

MinäMinä

MinäMinä -etusivulle

Share |

Ramopunk-uutiset 5.4.13:

MinäMinä syntyi vastaiskuksi kaikelle bänditoiminnalle

MinäMinä oli alun perin Junnun vastaisku kaikelle bänditoiminnalle. ”Reilu vuosi sitten, kun Tapio-yhtyeen hehku alkoi hiipumaan, mulla paloi hihat kun tuntui ettei bänditouhuista tule yhtään mitään! Perustin sitten MinäMinän periaatteella, että teen ite biisit alusta loppuun, nauhoitan ne ja laitan nettiin kaikkien kuunneltaviksi. En keikkaile ja treenaan just sillon kun mua huvittaa”, kertoo Junnu MinäMinän synnystä.

Yhden miehen orkesteri toimi missionsa mukaisesti huikeat pari kuukautta: ”Huomasin, että kun biisejä sai tehä tuolla tapaa, niitä tulikin ihan helvetisti. Ne vielä kuulosti omaan korvaan ihan hyviltä. Otin sitten Tapiosta tuttuun Väisäsen Samiin yhteyttä ja sanoin että kuuntelepas mitä oon saanu aikaan. Samihan tykästyi biiseihin kovasti ja sanoi, että jos bändin kasaat, niin hän on mukana. Sovittiin, että otan uudelleen yhteyttä kun biisejä on kasassa keikkasetin verran. Eihän siinä montaa viikkoa menny kun homma oli selvä”, kertoo Junnu kokoonpanon laajenemisesta kaksimiehiseksi. 

Kauaa ei kestänyt, kun bändissä oli jo kolmaskin jäsen: ”Aattelin, että paskat myö mitään basistia tarvita, vedetään kahestaan vaan. Sami kuitenkin oli sitä mieltä ettei keikoille kehtaa lähteä ilman basistia. Eka keikka oli tässä vaiheessa jo sovittuna. Oikeata ukkoa basson varteen mietittäessä ei tullut kuin yksi ainoa oikea vaihtoehto mieleen, Tapiossa bassotellut Tero Hintikka. Tertsi oli onneksemme halukas hyppäämään kelkkaan mukaan. Ekoissa treeneissä meillä olikin sitten vaatimattomat 16 biisiä treenattavana.

Tero Hintikka, Sami Väisänen ja Junnu Pellinen.

”Epäonnistumisen riemua”

”Onneksi näitten ukkojen kanssa oli jo niin monta kilometriä yhteistä taivalta takana, että homma oli ekoista kapulaniskuista lähtien selvää pässinlihaa. Hallelujaa, yhden miehen MinäMinä meni komeasti vituiksi! En ole koskaan elämässäni tuntenut moista epäonnistumisen riemua”; nauraa Junnu, ”Bändinä olemme nyt soittaneet noin vuoden verran, ja hyvin kulkee.”

Trioksi kasvaneen MinäMinän miehistö on lähes sama kuin edesmenneessä Tapiossa, josta ainoastaan Jyri ei ole tässä kokoonpanossa mukana. Laulajana toimii tässä kokoonpanossa Junnu. Miten MinäMinän musiikki sitten eroaa Tapiosta, kun biisien tekijä on sama ja miehistökin edellisestä bändistä? Siihen Junnu vastaa näin: "Jos Tapion ja MinäMinän musaa pitää verrata, niin sanoisin MinäMinän olevan yksinkertaisempaa, punkimpaa ja räävittömämpää menoa. Tässä kokoonpanossa teen sanat itseni laulettavaksi, joten voin tehdä just sellaisia tekstejä kuin haluan. Tapiossa piti käyttää vähän enemmän sellaisia kiertoilmaisuja asioille. Tässä bändissä mennään suoraan, niin tekstien kuin musankin osalta."

 

Kävijälaskuri