www.ramopunk.com

Neuroosiliitto

 Neuroosiliitto-etusivulle

   

Share |

Ramopunk-uutiset 21.9.13:

Neuroosiliitolta levy 15.11:

Tehdaskaupunki palaa!

Neuroosiliiton Tehdaskaupunki palaa! -levy julkaistaan cd-formaatissa 15. marraskuuta Killer Recordsin ja Suppo-levyjen yhteistuotantona. Julkaisua juhlistetaan keikoilla 15. marraskuuta Tampereella ja 16. marraskuuta Jyväskylässä. Levy on äänitetty Kujalandiassa Lahdessa ja sisältää 11 kappaletta. Biiseistä 10 on bändin omaa tuotantoa ja yksi cover Mopot-yhtyeeltä, bändin kotikulmien vanhemman polven mestareilta.

Uusi pienlevy-yhtiö:

Suppo-levyt

Neuroosiliiton Tehdaskaupunki palaa! -levyn taustalta löytyy osajulkaisijana uusi pienlevy-yhtiö Suppo-levyt. Levy-yhtiön takaa taas löytyy monelle ramopunkista kiinnostuneelle tuttu Jarkko "Keikka" Keronen. Hänellä on ajatuksena julkaista jatkossa jotain muutakin, jos ja kun innostavaa julkaistavaa löytyy. Alunperin Suppo-levyillä oli peräti kolme bändiä kiikarissa, mutta näistä yksi meni hajoamaan ja yksi löysi julkaisijan muuta kautta. Julkaistavien levyjen ei tarvitse olla mitenkään punk tai ramoa, vaikka ei nekään haitaksi ole" toteaa Keikka, "Ensimmäinen julkaisu tulee alkuunsa cd-formaatissa mutta myös kasetti- ja vinyylijulkaisut on jatkossa täysin mahdollisia.

"Ei minäminäminä vaan me me me"

Miten Keikka innostui pienlevy-yhtiön perustamiseen? Siitä hän kertoo näin:

"Nooh kai toi on jatkumoa sille puuhastelulle mitä musiikkihommissa on vuosien mittaan tullut harrastettua eli zinekirjoittamista, keikkojen järkkäämistä, soittelua, talkoohommia. Levymerkki-toiminta on samaa paskaa vähän eri muodossa. Nykyisin bändit ei välttämättä tarvitse taakseen isoa levy-yhtiötä, julkaisutoiminta teknisesti on helpottunut monilla tavoin. Eihän tällainen marginaalimusiikki kuitenkaan myy tuhansia, joten hommaa pystyy pyörittämään ihan musiikillisaatteelliseltakin pohjalta. Tämmöiset bändeissä soittavat taiteilijasielut ei ehkä itse saa aina kaikkia käytännön asioita hoideltua parhaalla tavalla, joten kai tässä voi vaikka sillä tavalla olla taustalla vaikuttamassa, auttamassa ja potkimissa hommaa eteenpäin. Niinku Pelle laulaa, että ei minäminäminä vaan me me me." (21.9.13)

 

 

Kävijälaskuri