Ramoviisut 2005

Semifinaali, Helsinki 21.5.05

Ramoviisuissa tehtiin protesti

Takaisin Ramoviisut 2005 -etusivulle

 "Ramoviisut oli ideana jo aivan huippu. Olisi harmittanut varmasti jälkikäteen, jos tota ei ois kokeiltu."

-Iskuryhmä-Pasi-

Hyppää tästä haluamaasi kohtaan tai selaa kaikki läpi vierittämällä sivua alaspäin.

Ramoviisuista protesti 

(Ramopunk-uutiset 12.5.05)

Viestejä vieraskirjasta 

(Ramopunk-vieraskirjan viestejä 13.5.05)

Viisuprotestoija vastaa

(Ramopunk-uutiset 13.5.05)

 

Ramopunk-uutiset 12.5.05

Ramoviisuista protesti

Ramoviisujen Suhteellisuusteoria-kappaleen tekijät tekivät protestin ja vaativat kappaleensa pääsyä finaaliin ylimääräisenä yhdentenätoista kilpailijana. Syynä protestiin oli se, että  viisun tekijöille oli ilmoitettu, että biisi oli diskattu jo ennen viisutuomareille toimittamista, koska siitä puuttuivat kokonaan sääntöjen mukaiset sanat beibi, jee, kamoon tai semminkin kun.

Kilpailijan protestin mukaan ”beibi”-sana löytyy CD:n mukana lähetystä tekstipaperista, mutta kappaleen laulaja oli unohtanut laulaa sanan äänitykseen. ”Perustelu on erittäin hyvä ja teknisesti ottaen protesti olisi voitu hyväksyä”, arvioi protestia kilpailua ylituomaroiva Kimmo Liskomäki.

Toisin kuin kilpailija ja ilmeisesti aluksi myösi Kimmo  Liskomäki luulivat, Suhteellisuusteoria-kappale oli kuin olikin viisutuomaristolle toimitettujen biisien joukossa.

Kaksi kolmesta tuomarista ei äänestänyt kappaletta mm. siitä syystä, että tyylilajiltaan biisi oli aika kaukana heidän käsityksestään ramopunkista. Kolmas tuomari taas olisi Suhteellisuusteorialle äänensä antanut, ellei biisistä olisi puuttunut noita säännöissä vaadittuja sanoja. ”Beibi” puutteensa vuoksi kokonaan ilman ääniä jäänyt Suhteellisuusteoria olisi siis voinut saada parhaimmassa tapauksessa tuekseen yhden tuomarin, mutta silläkään biisi ei olisi loppukilpailuun yltänyt.

Kyseinen biisi ei siis kovatasoisessa karsinnassa selvinnyt kymmenen joukkoon, aivan riippumatta oliko beibiä tekstissä mukana vai.

Viisutuomarit Leena Lehtolainen, Joey Luumäki ja M!ka käsittelivät protestin pikaisesti ja päätyivät yksimielisesti siihen, ettei sitä hyväksytä. Päätökseen yhtyi myös ylituomari Kimmo Liskomäki näin: ”Hylkäämistuomio on selkeä ja oikea. Tuomaristo on oikeassa ja sillä siisti.”

Tuomari M!kan ominaisuudessa voin todeta, että omasta mielestäni protestin perustelut olivat kaikkea muuta kun pätevät. Jos kappaleen laulaja oli unohtanut laulaa vaaditun ”beibi”-sanan äänityksessä, niin eihän siinä mitään auta valittaa. Oma moka. Ettei vain olisi tahallinen moka, jotta saisi tehdä protestia? 

Protesti oli tehty aika vahvasti huumorimielellä ja sisälsi mm. vaatimuksen kisojen peruuttamisesta ja muutaman euron korvauksista, ellei Suhteellisuusteoria pääse loppukisaan. Mielestäni moisella keinolla loppukisaan pääseminen olisi huumorista huolimatta ollut väärin niitä loppukisasta tippuneita kohtaan, joiden kappaleet menestyivät Suhteellisuusteoriaa paremmin alkukarsinnassa.

Se pitää vielä todeta, että tunkua loppukisaan kyllä oli. Moni hyvä biisi jäi rannalle, vaikka kymmenen parasta loppukisaan valittiinkin.

-M!ka-

Viestejä vieraskirjasta:

Jos kisaan on pistetty jotain sääntöö, niin eiköhän se ole noudatettavaksi tarkoitettu. valittaminen selvää sääntöö vastaan on vähän säälittävää. Suomen leijonatkin vois tehdä protestin. Paperilla tehtiin monta maalia enemmän, mutt hyökkääjät unohti tehä ne pelissä. =:o))

Nimimerkki Harri

Ramopunk-vieraskirja 13.5.05

Protestimme oli aiheellinen ja sääntöjen mukainen. Kilpailun säännöissä kohdassa kuusi sanotaan, että kaikenlainen protestointi on sallittua ja jopa toivottavaa. ..tässä nyt mitään säälipisteitä haeta...

Nimimerkki: Hänjokaeitiedämitäramopunkonjatekeesitäkuitenkin, Suhteellisuusteoria-biisin tekijä.

Ramopunk-vieraskirja 13.5.05

Kannattaa siellä biisipajassa muistaa, että Kimmo Liskomäki on yhä Ramoviisujen Korkein Oikeus - kai sellaisen tittelin haltija saa jyrätä läpi mitä vaan?

Jatkoprotesti suoraan Kimmolle vaan. Jos Kimmo hyväksyy sen, niin kantakoon itse seuraukset. Tuomaristo on lahjomaton - valitettavasti kukaan ei tarjonnut mitään!

Tuosta päivän biisistäni sen verran, että harvassa biisissä on nollas säkeistö, mutta tässäpä on. Termodynamiikan tuntijat arvannevat miksi.

Ramoviisujen tuomari Joey Luumäki

Ramopunk-vieraskirja 13.5.05

Viisujen Korkein Oikeus ei missään tapauksessa jyrää mitään läpi.Tehtäväni on valvoa, että sääntöjä noudatetaan.Viisutuomaristo on toiminut koko kilpailun ajan moitteettomasti ja nopeasti. Siitä heille suuri kiitos. Korostan vielä, että Korkeimmalla Oikeudella ei ole mielipiteitä vaan puvuntakki, jonkka taskussa on kasa paperia.

Ramoviisujen yli-tuomari Kimmo Liskomäki

Ramopunk-vieraskirja 13.5.05

Ramopunk-uutiset 13.5.05

Viisuprotestoija vastaa

"Kilpailun säännöissä kohdassa kuusi sanotaan seuraavaa: Kaikenlainen protestointi kilpailun aikana ja sen jälkeen on sallittua ja jopa suotavaa. Vastasimme siis kilpailun järjestäjien  haasteeseen, kun siihen ei ilmeisesti muut tarttuneet," selvittää Suhteellisuusteorian tekijä protestin taustaa.

Jos biisi olisi protestilla onnistunut loppukilpailuun selviämään, ei puuttuvaa beibiä kai olisi kuultu sielläkään, sillä protestin tekijä toteaa näin: "Mikäli kappale Suhteellisuuusteoria olisi protestin jälkeen päässyt loppukilpailuun, niin olisi voinut olla mahdollista, että sana Beibi, olisi unohtunut laulajalta sielläkin. Ja  näin ollen kappale olisi mitä todennäköisemmin hylätty välittömästi. "

 "Suhteellisuusteoria on kyllä ramopunkkia," kilpailija toteaa vielä lopuksi biisistään. 

Viisutuomari M!kan roolissa pitää tunnustaa, että kilpailija on epäilemättä kappaleen ramopunkkisuudesta oikeassa. Mitä ramopunkki pohjimmiltaan onkaan, siitä löytyy vähän jokaiselta oma näkemys, eikä yhtä oikeaa ole olemassakaan. Sama pätee myös biisien hyvyyteen. Protestista kertovassa uutisessa käyttämäni salavalintana ”tyylilajiltaan aika kaukana ramopunkista" oli huonosti muotoiltu. Olisi parempi sanoa, että pari tuomaria etsi ramopunkkisempaa biisiä. Mitä se sitten onkaan, se on sitten toinen juttu. Karsinnassa luonnollisesti ratkaisevat kolmen tuomarin subjektiiviset mielipiteet ja näkemykset, joiden oikeellisuus voi olla niin tai näin ...mutta jollain keinollahan kilpailijat  piti paremmuusjärjestykseenkin pistää. Sen verran ristiin mielipiteet menivät, että jokaiselta tuomarilta jäi omia ehdokkaita finaalin ulkopuolelle.

-M!ka-