Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Factory, Helsinki 28.5.05

Joey Luumäki

Joey Luumäki & Esrite Trashmaster keikalla

Joey Luumäki keikkaili 28.toukokuuta Factoryssa Helsingissä. Toinen esiintyjä oli Angry Feenix. Kyseessä oli "mies & kitara"-tyylinen keikka, tai tässä tapauksessa "Joey Luumäki & Esrite Trashmaster" kuten hän itse asian ilmaisi. Keikkaa oli todistamassa Pitkistä Kalsareistaan tunnettu Kimmo Liskomäki, joka kertoi keikasta näin: 

"Hupaisa esitys. Joeyn soittamat kitarasoolot olivat hienoja. Myös Joeyn soittamatta jättämät soolot olivat hienoja. Vähän jäi kaivelemaan se, ettei Joey soittanut yhtään Popedaa. Ellei sitten ihan ekoina biiseinä. Ne alitettavasti missasin."

Joey Luumäki itse kertoo keikasta näin:

Minun osuuttani illasta leimasi jälleen kerran vahva ja jäntevä laulu- ja soittotaidottomuus. Myös harjoittelemattomuus kuului suorituksessa mainiosti. Rakensin biisilistan kymmenen minuuttia ennen setin alkua, mutta olin kyllä virittänyt kitaran jo kotona. Tunnelma oli minulla koko ajan vallan jees, kun ei ollut jättimäisiä odotuksia... hiki virtasi ja hauskaa oli.

Aloitin muutamalla Kari Peitsamon biisillä, kun en edellisenä iltana ollut taipunut Karin keikalle. Sen verran hyviä biisejä ovat että jos ei niitä muuten kuule, niin pitää sitten itse yrittää.

Kari Peitsamosta upealla aasinsillalla Rokkitähteen, jossa vetäisin ns. "silmät kiinni ja perään" -kitarasoolonpätkän - öh. Sitten seurasi tyttökolmikko eli naistrio, sekä rakkauslauluja ja lähiöromantiikkaa. Pidin pitkiä puheita biisien väleissä, kun tuntui siltä, että puhuminen sujuu paremmin kuin muu ohjelmisto. Pikku vaikeuksia oli jatkuvasti mm. sanojen, sointujen ja sävelten kanssa - semmoista perusjuttua meillä himomuusikoilla. Plektrankin kanssa oli vaikeuksia, kunnes huomasin, että pleku oli jotenkin vääntynyt koveraksi - kun käänsin käyttöön kuperan puolen, niin jopas helpotti.

Utajärven yöt taisi mennä ihan alkuperäisillä suom. sanoilla, kappas! Peruskalliossa tuli lievä ongelma: kuukausikaupalla hiotun kitarasoolon sijaan vahvistimesta kaikuikin jonkinlaista graniittisormilla moukaroitua hälyä. Ongelma oli kuulijan kannalta harmittava.

Ylimääräisinä numeroina jompikumpi yleisön edustajista pyysi Ramonesia, ja taivuin vetäisemään Ramånes-yhtyeen tutuksi tekemät Sussi- ja Stina-biisit. Koska olin kohdellut Luonteri Surfin Peruskalliota niin kaltoin, lepytin tilannetta vihoviimeisellä ylimääräisnumerolla Surfin' U.S.A. (jota Luonteri Surfkin on kauan sitten soittanut, tosin suomeksi).

Angry Feenix veti tunteella ja taidolla cover-rockia 70-, 80- ja 90-luvuilta. Mainiota yhteissoittoa, ja myös yksilösuorituksia. Versioivat Hurriganesia, Deep Purplea, Thin Lizzyä, Kissiä, Whitesnakea ja montaa muuta klassikkoa.

Joey Luumäki

 

Joey Luumäki soitti Esrite Trashmasterillaan näin:

Mary Ann
Koira
Ei kai sillä Hectorillakaan ole helppoa
Hae lakkaa satamasta
Rokkitähti
Leena on liimanhaistaja
Heli oli Juvan kaunein
Marjut on ihmenainen
Kadunlakaisija
Motelli
Onnellinen perhe
Utajärven yöt
Peruskallio
encore:
Sussi har huvudvärk
Sheena är en punkare
2. encore:
Surfin' U.S.A.