Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Pub Oliwer, Mikkeli 4.5.05

Himanes

Tuli käytyä tsekkaamassa Himanesin keikkakunto

Tuli käytyä tsekkaamassa Himanesin keikkakunto ja hyväksi todettua. Paikkana Mikkeli ja Pub Oliwer jossa soitteli erityylisiä bändejä koko illan.

Köpöttelin paikalle kun Järjestyshäiriö lopetteli settiään ja enpä tainnut paljon menettää, vaikka koko keikkaa en nähnytkään, jonkinasteinen Apulanta-klooni, jota pikkupissistytöt varmaan diggaa... encorena vetivät todella paskan version eräästä Ramones hitistä, hyi vittu!

Himanes teki paluun vuosi sitten lähes 10 vuoden tauon jälkeen ja kevään korvilla tuli myös mini-lp Mykkäkoulun Päättäjäiset ulos.
Himanes oli 90-luvun alkupuolella Ramobuumin aikana lähellä nousua mestiksestä liigaan vaan ei aivan puhti riittänyt...

Himanes kömpi lauteille kello 10 aikaan ja paikalle oli tullut mukavasti porukkaa poikien kotipitäjästä Haukivuorelta. Himanesin viimeisin keikka Mikkelissä oli vuodelta 94/95 jolloin pojat soittelivat Päämajassa Luonteri Surfin kera.

Keikka jyrähti käyntiin Tuusniemen tytöllä ja tästä etiäpäin keikka kulki komeasti, settiin kuului tavaraa niin aivan ekalta demolta tähän päivään plus muutama coverveto ja yksi aivan uusi Himanes -uloste. Soittotaidossa on tultu huimasti eteenpäin, etenkin laulupuolessa. Laulua hoitelevat Himasen veljekset Aki ja Riku ja myös rumpali Saku luikauttaa muutaman kappaleen vokaalit. Setti kesti noin 45 minuuttia ja kuten Aki ennen keikkaa totesi wittu, pitää kaikki biisit puolet nopeammin että näkee Suomi-Ruotsi matsin lopun.

Keikan aikana lavan edessä oli melkoinen pogoilu ja meno päällä. Kolme - neljä tyyppiä lähti järjestysmiesten hellässä otteessa ulos ja lasinsiruja ja kaljaa oli melkoisesti lattialla. Puolessa välissä keikkaa jouduttuiin pitämään pieni siivoustauko johtuen lavalle kaatuneesta kaljamäärästä. Itse seurasin keikkaa "rokkipoliisina" miksauspöydän vierestä ja hauskaa oli..

Kireästä aikataulusta johtuen pois jäi valitettavasti Ramonescoverit ja se iki-ihana rakkauslaulu Sua Rakastan, jossa vannotaan ikuista rakkautta ja uskollisuutta... keskioluelle!

Nimimerkki "Jesse" 

Jatkoaika.com:in keskusteluforumissa 5.5.05

 

Himanesin Rikun keikkakommentteja

Mikkelin elävän musiikin toiminta on ollu jo vuosikaudet huonolla tolalla. Vain suuret bändit käy siellä harvoin ja valitusti. Ennen toiminta oli vilkkaampaa, muistelen kaiholla esim. edesmenneen Vanhan huopatehtaan toimintaa.

Nyt sama tila oli Pub Oliwer -nimellä vanhassa käytössä. Pienempiä suuruuksia esiintyi peräkkäin ja ilmassa oli rokkijuhlan tuntua. Meno oli  hyvä kun Paukkulan kulttuurintuottaja -opiskelijat järjestivät itse pienellä  budjetilla.

Tapahtuma alkoi jo klo 16 ja loppui 23. Baarin naapurit on ilmeisesti eri mieltä melusta tuon ajankohdan jälkeen, siitä moinen aikataulu. Järjestäjät halusivat myös itse bailata koulun loppumista, joten sekin onnistui, kun vastuu loppui jo ennen keskiyötä. Kannattaa käydä Oliwerissa vaikka ohi kulkiessa kesäaikaan, sisäpihalla on viihtyisä terassi.

Bändit soitti tässä järjestyksessä: Dynamic Function, Moses Hazy, Dark Filth Fraternity, Järjestyshäiriö, Himanes, Elisabeth Underground.

Itse näin vähän Järjestyshäiriön loppua ja viimestä esitystä. Himanesista  näin sen mitä sivuille vilkuilin, eikä jätkät ollu muuttunu paljoo siitä kun viimeks 11vuotta sitten Mikkelissä soitettiin.

Järjestyshäiriö soitti varmasti ja rennosti rokkiaan. Jätkät osaa soittaa ja  potentiaalia on. Mainitaan nyt kriitikoitten tapaan, Tehosekoitin-tyyppistä musaa, kun ei jaksa omaa arviota miettiä tän pitempää. Bändi soitti lopuks Blitzkrieg Bopin, kun ilta tulisi olemaan laulajan mukaan Ramones-henkinen...  Hyvin vetivät, hauska lisä oli kauhea kaiku-efekti laulussa, joka toi  mieleen ehkä Die Toten Hosenin version. Elisabeth Underground oli enemmän psykedelistä hämyilyä, joka ei aivan sytyttänyt. Manne kehui alkuillasta esiintynyttä Moses Hazya, minäkin tykkäsin kun nettisivuilta kuuntelin.

Himanesilla oli tuttuja eteläsavolaisia naamoja yleisössä kuin meren mutaa,  joten mikäs siinä vedellessä. Mahtavaa! Mikkitelineistä meinasi taas olla vähintään puolet yleisön, kun niitä taas heilui tahdissa pogoilevien humaltuneiden eturivin kansalaisten.

No ei se paikka aivan täynnä ollut, eikä kaikki edes tanssinu, mutta meille  riittävästi... kitoos,  erityisesti järjestäjille.

Riku (Himanes)

Himanes soitteli näin:

Tuusniemen tyttö

Oon vaan ja ihmettelen

Kellarista studioon

Matkalaulu

Sähkis

Törnävällä

Kuka sä oot

Maanantaiaamu

Johnny Hallyday

Ei enää koskaan

Kylä

Rock`n roll lukio

Mitä välii silläkään

Mikä siinä maksaa?

Nuoruusmuistoja

Ei mulla elämää varten oo kaavaa

Kyyvesi kutsuu