Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Kotka palaa jälleen!

Kuva: Sofia Seppänen

Ypö-Viis kotkassa 27.8.05

Kotka palaa

Me myytiin itsemme

Energia on A ja O

Flipperin orja

Mikkitelineestä on puolet minun

Valkolakki

Pelkään pimeää

TV valehtelee

Kuvien kauniit naiset

Harjoitus tekee metsurin

Rakkauskirjeet

Hyvästi masentava maanantai

Kaunis poika

Kaupunki muistaa nuoria

Metsään

Mari pogoaa

encore:

Bird Dance Beat

Amones ja Stravinski

Blitzkrieg Bop

"Kotkan Kelmu keksi järjestää "nostalgiabileet" ja pyysivät Ypöjä keikalle. Suostuimme, pöljiä kun olemme. Taas pitää treenata..."

Miika (Ypö-Viis) 

pari viikkoa ennen Kotkan keikkaa

Kuva: Sofia Seppänen

Ote Pappisrulaa-sivujen Jussin keikkaraportista:

"Tää bändi on ollut 27 vuotta sitä mieltä, että..."

"...KOTKA PALAA!" Näin julisti Miika Söderholm Ypöjen noustessa lavalle ja siitä alkoi aivan perkeleen tiukka rypistys, jossa kuultiin kaikki Ypöjen tunnetuimmat biisit, mutta myös muutama ei-niin-tuttu (Valkolakki) biisi. Halpaa Lystiä -levyltä ei tainnut tulla yhtään biisiä, vaikka Karhulan Poikii-huudot jatkuivatkin läpi koko keikan ja vielä varmaan reilut puoli tuntia viimeisen encorenkin jälkeen. Ei kuultu Karhulan poikii silti.. Muita hyviä biisejä kuultiin kuitenkin monta!

Yleisö oli hyvin messissä ja bändistä itsestään oli varmaan mukavaa katsoa, kun meikäläisen ikäiset ihmiset, jotka eivät siis vielä Ypöjen kulta-aikoihin olleet edes syntyneet, lauloivat kaikki biisit mukana.

Encoreita tuli pari, mutta yleisö olisi mielellään ottanut vielä lisääkin. Kun viimeisestä encoresta oli kulunut jotain puoli tuntia ja lavan edusta oli edelleenkin täynnä jengiä jotka huusivat Karhulan poikia vielä lavalle, nousi bändi vielä kerran kumartamaan yleisölle ja kiittelemään aivan uskomattoman hienosta vastaanotosta. "Ei me oltas mitenkään osattu odottaa näin hyvää vastaanottoa".

005

Keikan jälkeen istuttiin vielä Ramo Sapiensien kanssa hetki ennen kuin lähdettiin ajelemaan takaisin kotikulmille. Mietittiin, että miten Kotka Palaa -biisin kertosäe oikesti menee, eli että lauletaanko siinä todella "Kotka palaa, nollanollaviis". Rauman Kimmo kävi kysymässä Rabbelta ja mies kertoikin 005:n tarinan Kimmolle, kunhan oli ensin äimistellyt miehen hulluutta lähteä Raumalta asti katsomaan heidän keikkaansa. 005 oli aikoinaan Kotkassa hälytyskeskuksen numero, eli olimme kuulleet sanat aina aivan oikein, mutta nyt ymmärsimme niiden tarkoituksen :)

Kolmen maissa hyvästeltiin Ramo Sapiensit ja painuttiin surkean grillin kautta himaan. Ypö-Viis oli timantti, mutta illan varjopuolena oli kyllä agressiivisten nistien määrä. Mitä liikkuu portsarin päässä, kun hän päästää harmaasilmäisen nistin ensin sisälle ravintolaan ja katsoo sitten vierestä kun huumeidenkäyttäjä alkaa heitellä ihmisiä tuoleilla ja kynsii kaverit verille? "Olkaapas nyt vähän rauhallisemmin."

Mutta iso käsi Ypöille! Energia on A ja O ja tästä keikasta sitä sai kyllä pirusti lisää! Tuli tosi hyvä mieli!

(Julkaistu Pappis-Jussin luvalla. Jussin keikkaraportti on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa www.pappisrulaa.com)

Kuva: Sofia Seppänen

 

Kymen Sanomat kertoi Ypö-Viiden keikasta sunnuntaina 24.7. Ville Seppänen, Karhulan poikii hänkin, toimitti tuon jutun sähköisessä muodossa laitettavaksi esille Ramouutisiin. Iso ramokiitos siitä. Tässä se Kymen Sanomien lehtijuttu:

Kymen Sanomat, Riina Holtari, 24.7.05:

KELMULAISET KOKOON, YPÖ-VIITTÄ TARJOLLA

Mitä vanhoille kelmulaisille kuuluu ja mitä heille on tapahtunut parinkymmenen viime vuoden aikana? Sen haluaa tietää Jaana Lamppu ja muutama muu aktiivikelmulainen.

Kahdeksan hengen ydinryhmä ryhtyi kevättalvella olemaan toisiinsa yhteyksissä ja tulosta on syntynyt. Järjestämme elokuun 27. päivänä Club Livinstonessa kokoontumisen ja toivomme että Kelmun aktiiviväki ja kaikki muutkin jäsenet saadaan kokoon. Saavat sinne tulla muutkin keitä hyvä musiikki kiinnostaa, sanoo Lamppu. Seitsemältä illalla alkava tilaisuus on Lampun mukaan hyvin kelmumainen. On juonto ja musiikkia niiltä ajoilta, joilloin Kelmu oli tiukimmillaan. Pääesiintyjäksi saimme ylipuhuttua Ypö-Viiden. Sehän oli Karhulalainen bändi, ja yksi sen soittajista - Mikko Holmström - oli yksi Kelmun perustajajäsenistä. 

Ypö-Viiden lisäksi silloin esiintyvät Mash ja Rising Sun. Ne ovat yhä Kotkassa toimivia bändejä, joissa on mukana alkuperäisiä kelmulaisia.

Kova keikka!

Oli muuten jumalattoman kova keikka! Keikan jälkeen ihan poikki, mutta niin onnellinen että! Hieman harmittaa kun eivät Karhulan poikia soittaneet, mutta ei haitannut tahtia! Loistavaa kertakaikkiaan! Ramohenkistä porukkaakin oli paikalla paljon, ja oli mukava
tutustua taas uusiin mukaviin ramoilijoihin.

Ville Seppänen (Ypö-fani) 29.8.05

Kotka palaa jälleen!

Ennen Kotkan keikka tehty Miika Söderholmin haastattelu

Woimasointu julkaiseen Ypö-Viiden Karhulan poikia liven uudelleen, mikä saa tämmöisen Ypö-fanin hykertelemään innosta. Levyn lisäksi Ypöt tekevät vielä keikan 27.8.05 vanhoilla kotikulmillaan Kotkassa… eli kaksin verroin aiheitta esittää muutama kysymys Miika Söderholmille. Haastattelu löytyy Ypö-Viis-osiosta, täältä.

Hauskaa oli ja hiki tuli

Luulisi että musiikin kuuntelu vie ennemminkin kuulon, mutta Ypöjen keikan jälkeen meni ääni. Ja pohkeistakin tuntuu vähän voima kadonneen. Keikka oli hyvä veto bändiltä ja seurakuntakin oli ainakin lavan lähituntumassa enimmäkseen reilusti mukana.

Mutta yleisöstä kummunnut vieno musiikkitoive encoreksi kaikui kuitenkin kuuroile korville eikä maakuntalauluamme kuultu esitettävän. Baaritiskillä tosin ainakin Räsänen esitti syyksi vähäisen harjoittelun määrän, mutta harjoitushan tekee metsurin?

"Biisilista":
-Aika paljon
-Hyviä biisejä
-Pitempäänkin oisi kuunneltu
-Encoreissa vielä pari Ramonestakin
-Karhulan Poikii ei tullut

Hauskaa oli ja hiki tuli.

Kervinen (Ypö-fani)

(Ramopunk-vieraskirjassa 28.8.05)

 

Ypö-Viiden Miika kommentoi keikkaa näin: 

Kauhee sählinki oli päällänsä ja meikäläinen, joka käy Kotkassa melko harvoin nykyään, oli ihan ihmeissään, kun joka puolella oli tuttuja, joita olen nähnyt viimeksi jotain 20 vuotta sitten. 

Livinstone keikkapaikkana oli vähän outo, kun lava oli kahden metrin korkeudella ja rautakaiteen takana. Haittasi vähän yleisökontaktia, ehkä. Mutta vastaanotto oli uskomattoman hyvä ja olisi kai kannattanut treenata se Karhulan poikii -biisi. Eipä vaan tullut mieleen. 

Ramoväkeä oli paikalla taas kiitettävästi. Yksi pariskunta kehui tulleensa Lontoosta asti keikalle! Tällä kertaa jäi Rauman Kimmokin matkan pituudessa toiseksi.

Hyvä meininki ja kiitos kaikille!

Miika (Ypö-Viis) 29.8.05

 

Kuva: Sofia Seppänen