Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Rentukka, Jyväskylä 26.11.05

The Outsiders

The Outsiders - It's Alive

The Outsiders, uusi bändi ja Iskuryhmä Tuuskan tuore sivuprojekti soittaa Tuuskan mukaan ainoastaan Ramonesin It's Alivea suorana kopiona. ”Ei siis  mitenkään varsinaisesti coveroida, vaan kopioidaan suoraan,” Tuuska tarkentaa.

Bändi soitti ensimmäisen keikkansa ja  It's Aliven livenä 26.11.05 Rentukassa Jyväskylässä. Äänekosken Sami kävi keikkaa todistamassa. Tässä Samin keikkaraportti ja perässä vielä  Outsidersien kommentteja:

The Outsiders Ravintola Rentukassa Jyväskylässä 26.11.05

GABBA GABBA HEY

Lauantai-iltani kului pienoisessa paineessa, sillä olin kymmeneen saakka töissä ja ulkona oli talven ensimmäinen lumimyrsky, enkä tiennyt milloin Outsiders aloittaisi keikkansa. Alkuillasta sain Pasilta puhelun ja hän kertoi, että Kouvolassa tulee niin paljon lunta, että ajomatka Jyväskylään olisi täysin mahdoton… Harmi!

No, kymmeneltä kotiin ja nopea suihku, auton nokka kohti Vaajakoskea, mistä otin kyytiini Jaanan, Ozzyn ja Miikan. Kello hipoi jo uhkaavasti yhtätoista, kun lumimyräkän keskellä painelimme tuhatta ja sataa kohti Jyväskylää ja lähiöjuottola Rentukkaa.

Paikanpäälle saavuttuamme nopea silmäys illan yleisöön ja pöytien kyllästäminen ”Onni on Ramones”- flayereilla. Sitten vaan lavan eteen odottamaan illan aktia.

Hieman ennen puolta kahtatoista Tuuska ystävineen sitten kipusikin lavalle ja jo ensimmäisistä soinnuista lähtien oli selvää, että tästä illasta tulee jotain todella hienoa! Soitto kulki mallikkaasti ja vauhtia riitti,  eikä illan teemaan kuuluen turhia taukoja biisien välissä pidetty. Ensimmäiset biisit taisin seistä vaan monttu auki ja hymyillä tyhmän näköisenä… Uskotteko, jos sanon, että kuulosti ihan pirun hyvälle?

Rentukassa lavan / tanssilattian ja varsinaisen ravintolan  väliin on kyhätty outo, metrin korkea muuri, joka tuntui varsinkin keikan alussa pitävän yleisön tehokkaasti takanaan. Keikan edetessä muuri kuitenkin unohtui ja yleisöä valui kiitettävästi lavan eteen. Rohkeimmat intoutuivat jopa suorittamaan huimia daivauksia lavalta alas.

No, kuten sanotaan, kaikki hyvä - tässä tapauksessa paras - loppuu aikanaan ja bändi poistui takahuoneeseen. Pian Rentukan täytti Gabba Gabba Hey -huudot ja bändi saapui, kuin saapuikin esittämään vielä puuttuvat 3 biisiä. Keikka oli täysin yksi yhteen It´s Aliven kanssa, välispiikkejä myöten.

Tätä ryhmää on pakko nähdä ja kuulla vielä uudestaan ja mielellään useamminkin. Tiedä vaikka ensi kesän Puustockin piknikillä tavattaisiin… (wink wink)

Sami

 The Outsiders
Joey - Tuuska
Johnny - Jarno
Dee Dee - Makkis
Marky - Sami

Outsidersin kommentteja

"Yleisöä paikalla kohtalaisesti, enemmän kuin pelkäsi mutta vähemmän kuin toivoi. Paikallaolijat tuntuivat olevan kyllä suurella sydämellä mukana, vallan säikähdin gabba gabba hey -huutojen aikana, että laittoiko Hapa the miksaaja yhtäkkiä monitorit yhdelletoista, vaan ei: sehän oli yleisön
mukana laulantaa! Pleku tipahti käpälästä yhdessä vaiheessa, joten jatkoin kielien hakkaamista etusormen kynnellä. Tuntui hyvältä idealta kunnes huomasin tsekata sormen, pian oli nimittäin basson kielet mikkien kohdalta veressä, vaikka minkäänlaista kipua en huomannut. Pakko oli nöyrtyä poimimaan pleku lavan pinnasta kesken biisin! Ensi kerralla varaplekuja johonkin käden ulottuville.

Yleisö lämpeni kivasti keikan aikana, ensimmäisen poistumisen aikana aplodit  ja huudot eivät olleet kauhean kovaäänisiä, olisiko siksi, että arvasivat, että tullaan soittamaan vielä puuttuvat 3 biisiä.
Encore-biisien jälkeen sitten alkoikin vallan mukava möykkä, yleisö huusi mm. rytmikkäästi "Hey ho, let's go!". Vaan takaisinhan ei enää voinut mennä, koska paketti oli jo siinä. Kuten arvata saattaa, itse soittaminen lauteilla oli hemmetin mukavaa touhua! Hiki olisi tullut ilman rotsiakin."

Makkis (The Outsiders)


"Keikkaha meni prkleen hyvin, bändi soitti & Harri laulo ko... jokin. Ei mitään ongelmia ollu, ja setti vetästiin niin tiukasti ko pitiki, paremmin ko. kertaakaan treeneissä, ainaki minusta. Ja yleisöki halus kuulla encoretki, eivätkä prkl meinanneet lopettaa siltikään. Mutta mahtavata ol, varsinki noi "yleisöystävälliset" kohdat, eli D-U-M-B, Now I wanna sniff some glue ja We're happy family toimivat ihan kympillä. Hey-Ho keikan alussa ei vielä oikein kuulunut ko bändin puolesta. Rok!"

Jarno (The Outsiders)

"Kylläpä meillä oli muuu-kaavaa, voi jospa kaikki olisi voineet olla muuu-kaanaa! Aikuisten oikeasti koko bändillä oli todella hauskaa heti ensimmäisestä 1-2-3-4 -huudosta lähtien, kun pahin jännitys oli lauennut. Joskin sitä hauskuutta ei voinut näyttää, koska Ramonesiahan EI soiteta hymy naamalla! Pokan pitäminen oli välillä kyllä aika tiukassa... esim. yhdessä vaiheessa joku nappasi GABBA GABBA HEY -kyltin ja pogosi sen kanssa lavan edessä ja vauhti oli niin kova, että toinen tennari tippui jalasta. Ja hetken päästä sama porukka daivasi lavalta alas! Jeah! Muutamaa pientä mokaa lukuunottamatta - Do You Wanna Dance pahin näistä! soitto ja laulu meni loistavasti. Muistin melkein kaikki 28 biisin sanat! Yleisö olisi halunnut lisää vielä encoren jälkeenkin, mutta kun koko levy oli soitettu, niin se oli siinä sitten. Rotsi ei meinannut irrota päältä keikan jälkeen, niin märäksi se oli kastunut!"

Tuuska (The Outsiders)

The Outsiders soitti näin:

Rockaway Beach
Teenage Lobotomy
Blitzkrieg Bop
I Wanna Be Well
Glad To See You Go
Gimme Gimme Shock Treatment
You're Gonna Kill That Girl
I Don't Care
Sheena Is A Punk Rocker
Havana Affair
Commando
Here Today, Gone Tomorrow
Surfin' Bird
Cretin Hop
Listen To My Heart
California Sun
I Don't Wanna Walk Around With You
Pinhead
Do You Wanna Dance?
Chainsaw
Today Your Love, Tomorrow The World
I Wanna Be A Good Boy
Judy Is A Punk
Suzy Is A Headbanger
Let's Dance
encore:
Oh, Oh I Love Her So
Now I Wanna Sniff Some Glue
We're A Happy Family