Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Torvi, Lahti 15.9.05

Bar Virtanen, Hämeenlinna 16.9.05

Rehtorit ja Himanes

Rehtorit ja Himanes Lahdessa ja Hämeenlinnassa

Rehtorit ja Himanes keikkailivat 15.9. Torvessa Lahdessa ja seuraavana päivänä Hämeenlinnassa Bar Virtasessa. 

Rehtorit kommentoivat keikkoja näin: 

Lahdessa kulki niinku jakkihärkä kuumalla katolla... eiku... pantteri kuumassa puurossa... eiku... No kuiteski. Oli mukavaa soittaa. Torstainen Torvi ei tainnut hirveästi porukkaa houkutella ja 3/4 porukasta taisi olla enemmän kiinnostuneita nestetankkauksesta, kuin orkestereiden musiikista mutta onneksi se 1/4 jengistä oli kympillä mukana. Kiitos teille. Tiedätte ketä olette.

Rehtori Mikko

Lahden Torveen pölähti paikalle kiitettävän paljon väkeä, vaikka torstai ei tunnetusti ole mikään varsinainen irrottelupäivä. Keikka sujui ilman sen kummempia ongelmia ja oli perin mukava soittaa. Meikäläistä tosin väsytti ihan tolkuttomasti ennen keikkaa, mutta rockin parantava voima antoi virtaa niin mojovasti, ettei toisen tahdin kohdalla väsyttänyt enää lainkaan ja heti alusta asti oli hyvä meininki.

Nelikoksi kutistunut bändi mahtui Torven lavalle aikaisempaa paremmin, vaan eipä sitä tilaa siltikään liikaa ollut. Tiivis tunnelma siis, vaikka Heko välillä tekikin lavalle tilaa hosumalla jälleen kerran pitkin ja poikin baaria. Mikko oli tällä kertaa terve ja kepit heilui pönttöjen takana välillä vähän
liiankin irtonaisesti, mutta mitäs pienistä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita pitää rokkikeikalla ollakin.

Yleisö pogoili mukavasti ja tuntui pitävän näkemästään ja kuulemastaan. Tilanne oli sama myös Himaneksen keikan aikana. Iso Jarnold kävi laulamassa taustoja Himaneksen keikalla muutamassa biisissä ja kävinpä minäkin yhdessä biisissä hieman tamburiinia ravistelemassa.
Mukavaa oli. Kiitoksia kovasti kaikille osallistujille.

*

Hämeenlinnan keikka oli ihan hemmetin hyvä, vaikka ennen keikkaa kaikki tuntuikin olevan päin per*että. Sekä meikäläisen, että Rehtori Reponen Jr:n äänijänteet oli ihan pas*ana Lahden keikan jäljiltä ja väsytti vaihteeksi ihan vietävästi. Mutta heti kun kiivettiin lavalle, moiset pikku murheet haihtui taivaan tuuliin ja keikka sujui vallan mallikkaasti. Myös lauluaminen. Porukkaa oli vain kourallinen, mutta se kourallinen jaksoi seurata keikan intensiivisesti alusta loppuun asti, mikä lämmittää aina soittajan mieltä. Enemmänkin olisivat halunneet kuulla, mutta loppukeikasta Rehtori Reponen Jr.:n äänihuulet oli jo niin pahasti riekaleina, ettei viitsitty mennä enää lavalle kähisemään.

Rehtori Mikkola

Himanesin Riku kommentoin Lahden ja Hämeenlinnan keikkoja näin:

Torvi on hyvä esimerkki rokkiklubista, jonka toimimisen on varmaan käytäntö osottanut moneen kertaan. Kuluja ei tule baarille, bändit saavat itse hoitaa lipunmyynnin ja saavat lipputuotot, mutta baari antaa mahdollisuuden tehdä keikkoja. Yleisökin löytää paikalle, jos viitsii vähän mainostaa ja on edes himpun verran nimeä.

Paikalla on PA-laitteet, joista pikkusen maksetaan miksaajalle lipputuloista. Eli kaava on selvä, ja bändit tietää sen. Ja mikä mukavaa, Torvi ei muutu, keikat on helppo hoitaa pienellä vaivalla.

Yleisöä tuli suht mukavasti. Pari hauskaa muisteloa Himanesin varhaisvuosilta; Paikalla oli Ville, joka näki meidät soittavan  mm. Haukivuoren tenniskentällä –91 ja Harri, joka oli baarimikkona Club 25:ssa Vaasassa, sillon kun me Klamydian heppujen kanssa käytiin siellä, suurin osa meistä reilusti alaikäisinä. Tais olla Pinnalla-nauhotukset sillon.

Joo, Rehtoreilla oli keikat sekä Torvessa että Bar Virtasessa onnistuneita. Väittäisin että näkemistäni keikoista Bar Virtanen oli paras Reksi-veto, minkä oon nähny.  Saattaa olla että tuntuma johtuu siitä, että ympärillä ei ollu muuta sählinkiä ja keskityin esitykseen. Kaikki veti niin hyvin ja Hekon ja Reponen Jr:n esiintyminen oli semmosta, että nauttivat siitä selvästi itsekkin. Suosikkini olivat Nuorempi kuin koskaan, Spectorin tytöt ja Muistokirjoitus, sekä uus biisi, oliko se Surf-tyttö? Kitaristina huomioin, että kitarat soundas hyvin ja tyylillä.

Meillä meni kans hyvin, oon vähän jäävi esityksiä arvioimaan. Ramojen Judy is a punk ja Oh oh I love her so jäivät ainakin hetkeksi biisilistalle Onni-keikalta ja niitä kuultiin taas. Kiitokset Rehtorit hyvästä ”Päijät-Hämeen kiertueesta”.

Riku (Himanes)

Great Balls of Fire? - Rehtori Heko Torvessa. Kuva Judypunk.

Lahdessa soiteltiin näin:

Rehtorit:

Punk rock
Kevättä rannassa
Poliisi on sankari
Surf-tyttö
Selvää jälkeä
Tiedän kaiken
Aika kohauttaa olkiaan
Spectorin tytöt
Klassista musiikkia
Muistokirjoitus
3 x 1 x 2,40
Leena tahtoo kiljua
Uimavalvoja
Ikuisesti teini-ikäinen
Nuorempi kuin koskaan
encore:
Maailman huonoin TV

Himanes:

H-I-M-A-N-E-S
Mikä siinä maksaa?
Ei enää koskaan
Nuoruusmuistoja
Kesä-Vantaa
Matkalaulu
Johnny Hallyday
Kellarista studioon
Judy is a punk
Mitä välii silläkään
Kuka sä oot?
Tuusniemen tyttö
Rock´n´roll lukio
Sähkis
Oon vaan ja ihmettelen

encore:
Ei mull oo kaavaa
Oh, oh I love her so
Kyyvesi kutsuu

Ja Hämeenlinnassa näin:

Rehtorit:

Punk Rock
Kevättä rannassa
Poliisi on sankari
Surf-tyttö
Selvää jälkeä
Aika kohauttaa olkiaan
Spectorin tytöt
Klassista musiikkia
3 x 1 x 2,40
Leena tahtoo kiljua
Uimavalvoja
Aikaa on todella vähän
Ikuisesti teini-ikäinen
Nuorempi kuin koskaan
encore:
15.Maailman huonoin TV
2. encore:
16.Muistokirjoitus

Himanes:

H-I-M-A-N-E-S
Mikä siinä maksaa?
Ei enää koskaan
Nuoruusmuistoja
Kesä-Vantaa
Matkalaulu
Johnny Hallyday
Kellarista studioon
Judy is a punk
Mitä välii silläkään
Kuka sä oot?
Tuusniemen tyttö
Rock´n´roll lukio
Sähkis
Oon vaan ja ihmettelen

encore:
Oh, oh I love her so
Kyyvesi kutsuu