Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Vastavirta, Tampere 16.6.06

Pojat & Häiriköt

 

"Tavattoman mukava oli soittaa Vastavirta-klubin hyvissä löylyissä."

Kesä-Poika Mikkola (Pojat)

Jonna:

"Tahdon valvoo pitkin kesäöitä ja kuunnella Häiriköitä..."

Etukäteenhän sen tiesi jo, että loistava ilta tulossa aivan varmasti ja olihan se.
Töistä suoraan kaupungille Millaa vastaan, joka oli Helsingistä saapunut kattelemaan keikkoja. Milla jäi vielä moikkailee kamuja ja mä siirryin kotiinpäin hetkeksi vielä ennen kun pitäis taas lähteä. Siinä sitten aloiteltiin mukavaa kesäpäivää pihalla. Ysin aikaan lähdettiin kohti Vastavirtaa.

Vastavirrassa oli jo suhteellisen paljon tuttuja ysin aikaan ja lisää tuli sitten illan mittaa. Olis kyllä illan aikana huomattavasti enemmänkin mahtunu  porukkaa, mut kai noi festarit sitten aika paljon vie jengiä. En ymmärrä moista pröystäilyä kun Pispalassakin olis bileet! Moikkailua tuttujen kanssa ja taidettiin siinä sitten Maukka Häirikkökin adoptoida. Liian aikaisin oltiin paikalla ja kun vastavirrasta ei teräviä saa piti lähteä Pulteriin parille nopeelle ja sieltä sit harjulle pussikaljoille. Kunnes kello läheni Pojat-aikoja.

Porukkaa oli tullu jo vähän lisää paikalle onneksi ja ehti hetken hengähtääkin ennen kuin shöw alkoi. Ei ole meinaan helppoa humalassa kävellä Pispalan harjua ees taas!

Pojat!

Melkein vuosi ehti vierähtää kun viimeksi näin Pojat livenä, mut niinhän se on, että hyvää kannattaa odottaa. Ainakin tässä tapauksessa. Tässä kohtaa voisi kirjoittaa, että kts. Kaikki edelliset poikien keikasta kirjoittamani raportit. Hyvinhän ne aina vetää eikä varmana jätä ketään kylmäksi. Meni taas koko keikka pomppiessa ja riehuessa joten se kertonee fiiliksen. I-h-a-n-a-a!

Häiriköt!

Poikien keikan jälkeen jo muutenkin melko väsyneenä piti vielä jaksaa toinen tiukka setti. Tiesihän sen jo ennen keikkojakin, että kun kaksi lemppari bändeistä lyödään yhteen iltaan niin väsyhän siinä tulee. Häiriköt soitti taas lujaa, kovaa ja nopeesti niinkuin aina ja hirmuisella asenteella. Uusia biisejä runsaasti tottakai setissä ja vanhojakin kuultiin. Nää on näitä keikkoja johon voi aina luottaa! Jokainen Häiriköt livenä nähnyt ihminen tietää mikä on homman nimi.

Loppusuunnittelua ja moikkailuja niille jotka lähti vielä jonnekin keskustan yöelämään ja me lähdettiin kävelemään Peräpispalaan päin jatkoille. Hyvät jatkot saatiin aikaan ja päätettiin siinä aamuyöstä vielä pitää oma provinssikin. Teltta melkein saatiin pystyyn asti ja meno oli huikea. Ihan festaritouhua, koska eihän festareillakaan kukaan teltan sisäpuolella nuku?? Me ainakin hetki lepäiltiin ihan hyvin teltan päällä. Naapuri oli kyllä melko ihmeissään teltasta pihassa kun tuli  myöhemmin aamupäivällä pihalla vastaan. Aamulla oli asunto täynnä huonovointisia ihmisiä heräilemässä kuka mistäkin löytämästään kohdasta minne päänsä kallistaa. Kiitos vaan taas kaikille mukana olleille!

Jonna

 

Ramopunk-uutiset 19.6.06:

”Me ei olla mitään hannareita, 

me ollaan Korkeajännityksen sankareita”

Korkeajännitys-sarjakuva ja sen teemoja tuotannossaan viljellyt Häiriköt kohtasivat Tampereen Vastavirta-klubilla perjantaina 16.6., kun sarjakuvaneuvos Asko Alanen  Egmont-kustannuksesta luovutti uunituoreet Pohjolan Korkeajännitys  -sarjakuvakirjat yllättyneille Häiriköille, Erkko Saloselle, Mikko Saloselle ja Maukka Maunulalle, jotka saivat kunnian luovuttaa nimensä  Talvisodan hurrikaanit! -nimisen tarinan sankareille.

Bändille oli kerrottu etukäteen vain, että Korkeajännityksen toimittaja haluaa ennen keikkaa tavata bändin, josta kovasti pitää. Häiriköt olivat iloisia ja todella yllättyneitä saamastaan huomionosoituksesta. Pojat-yhtyeestä tuttu Korkkarin kääntäjä Marko Kantola totesi luovutuksen yhteydessä, että "Monista muusikoista kirjoitellaan elämäkertoja,  mutta vain harvat pääsevät Korkeajännityksen sankareiksi".

Asko Alanen, takaa kurkkii Woimasoinnun Hannu, Marko Kantola, häirikkökolmikko Erkko, Maukka ja Mikko (Kuva: Jukka Junttila).

Eins zwei drei vier

Me ollaan maamme parhaita

erikoisjoukkojen sotilaita

Puolustamme maatamme niin hyvin kuin vain saatamme

Me isketään kuin käsketään

sitten maan alle häivytään

teemme kaikesta selvää

kaikki meitä pelkää

ME ISKEMME LUJEMPAA

KUIN MILJOONA VOLTTIA

ISKEMME LUJEMPAA KUIN

MILJOONA VOLTTIA

ME EI OLLA MITÄÄN

HANNAREITA

ME OLLAAN 

KORKEAJÄNNITYKSEN SANKAREITA

(Häiriköt: Korkeajännitys)

Vastavirrassa soiteltiin näin:

Pojat:

Känni seis
Se laulu taas
Mari on förbi
Siipi lonksuu niin
Saatanan Sheena
Mikko lähtee Kaliforniaan
RUK
Annikki on tähti
Missä olit viime yönä?
Ullakolla on paha olla
Punkkari
Palaset
Herra postimies
Pala maata hautausmaalta
Veikkaat vaan
Mä uskon meihin
encore:
Eka kerta
Utajärven yöt
Lemmikkihautuumaa

Häiriköt:

???