Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Torvi, Lahti 26.9.07

Debbie ja My Nasty

Debbie ja My Nasty Lahdessa 

Jännityksellä odottelimme keskiviikkoista iltaa, että minkähän verran sitä tällä kertaa Torveen porukkaa tulisi (vrt. Himanes viikkoa aiemmin). Lisäksi kaikkien hyvin tuntema herra Murphy astui kuvioihin mukaan Itella Oyj:n toimesta. Debbien Outi lähetti minulle Oriveden postista ostamassaan putkikotelossa Debbie-julisteita hyvissä ajoin, mutta arvatkaapas kuinka kävi? Hukkuivathan ne, ja löytyivät sopivasti vasta samana päivänä keikan kanssa, ja saapuivat mulle yhdessä Itellan katoamiskyselyn kanssa. Outi laittoi mulle sit meiliin julisteen, jonka voisin tulostaa ja jakaa ympäri kaupunkia. Noh, eka lähetys ennen bändin Tallinnan reisua jäi bittiavaruuteen, ja näin sain julisteita kaupungille vasta kaksi päivää ennen keikkaa... Netissä yritin sitten mainostaa kovasti kylmä rinki persiin alla.

Toinen asia taasen, joka antoi odottaa jonkun verran yleisöä paikalle, oli paikallisen lämppäribändin My Nastyn vihoviimeinen keikka. Kitaran varressahan tuossa mainiossa punkpoppoossa on ex-Monroes Archie. Tulihan sitä jengiä loppukuusta (lue: ihmiset persaukisia) huolimatta kohtuullisesti. Vajaa 70 lipunostanutta plus muutama vippi saivatkin My Nastyn keikalla Torven lämpiämään mukavasti. Punkki raikasi ja ihmiset jodlasivat mukana. Kiitos My Nastylle lyhyestä, mutta intensiivisestä urasta! Hieno lättykin jäi muistoksi, mitä muuten sai ilmaiseksi illalla lipunmyynnistä kolmen euron sisäänpääsymaksua vastaan! Solisti Johanna jatkaa omalla urallaan, mutta muu bändi etsii uutta solistia kuumeisesti, jotta saisivat nauhoitettua muuten valmiina olevan levyn laulut purkkiin. Nimi tosin vaihtuu, mutta meininki säilyy.

Lähempänä puolta yhtä sitten Debbie pääsi näyttämään kyntensä osin jo tyhjentyneelle Torvelle. Pari ekaa biisiä meni ihmisten ihmetellessä bändiä, mutta sen jälkeen alkoi perse nousta penkeistä, ja ihan mukava meno saatiinkin aikaan yleisön keskuudessa. Eräskin olisi halunnut kuulla Pauliinan useaan otteeseen. Ja totta se on, Kallen kamalat kalapuikkoviikset on hieno biisi myös livenä! Kuten Abba-coveri Mammanpoikakin. Mutta missä oli Blondie-coverit? Niitä itse kaipailin settiin. Ja osaahan tuo Miikakin paikata hyvin erästä henkilöä kappaleessa Debbie ja Joey. Loppupäässä kuultiin Surffilaudalla Tallinnaan, jonka kimmokkeena toimi viikonlopun keikkareissu Viroon, sen verran tohkeissaan Outi oli vielä keikan jälkeenkin siitä. Erityiskiitos vielä pariskunta Söderholmille että saimme Tainan kanssa vielä kyydinkin koti-Hollolaan. Säästyipähän nekin taksirahat vaikkapa Vastavirran OldSkool-tapahtumaan.

Illan sana oli: Tyttöenergiaa, ihanaa!

Hartza