Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Ramopunk-pikkujoulut

Tullipub, Pori 24.11.07

The Tarjas - The Outsiders - Häiriköt

Sisällysluettelo:

Mr Ramonen keikkaraportti

Jonnan keikkaraportti

Erkko Häirikön kommentteja

Outsiderien kommentteja

Biisilistat

 

Mr. Ramone:

Ramopunk-pikkujoulut

Lähdin täältä Harjavallasta Poriin päin 21.50 bussilla, jolloin olin paikalla 22.20. Tunnelma oli sillä hetkellä innostunut, mutta myös vähän jännittynyt. Olihan paikalla myös porukkaa, joka on diggaillut Ramonesia jo ennen minun syntymääni.

Tullipub löytyi helposti jopa mun kehnolla suuntavaistollani - sijaitsihan se sentään samassa rakennuksessa linja-autoaseman kanssa. Tunnelmaa kohotti ratkaisevasti se, kun oven aukaistessani sisällä soi Ramones-klassikko Blitzkrieg Bop. Siitä ainakin tiesi olevansa oikeassa paikassa. Ensimmäiseksi tapasinkin The Tarjasin Veskun ja pari sanaa siinä vaihdettiin.

The Tarjasin Vesku (kuva Mr. Ramone).

Ja sitten asiaan. Soitto taisi alkaa jo ennen yhtätoista. Ensimmäisenä vuorossa oli The Tarjas. Näin kyseisen bändin livenä muutama kuukausi sitten täällä Harjavallassa, joten oli tiedossa, mitä tuleman pitää. Setissä kuultiin ennestään "tuttujen" kappaleiden lisäksi muutama uusikin biisi, joita ei muistaakseni soitettu vielä muutama kuukausi takaperin. Näihin kappaleisiin kuului ainakin Mä en haluu mennä ulos ja Punkrock-prinsessa, joista viimeksi mainittu on allekirjoittaneen ehdoton suosikkibiisi. Näiden kahden uuden tuttavuuden lisäksi kuultiin myös uusi jouluaiheinen kappale, jota en nyt tähän hätään tarkemmin pysty hahmottamaan.

Ja jos tuon keikan kappaleisiin perehdytään tarkemmin, niin setti alkoi luonnollisestikin Sinä hullu -kappaleella. Myöhemmin kuultiin myös mm. Misfits-suomennos Aamukuus, Ratsian kova klassikko Ole hyvä nyt sekä luonnollisestikin illan teemaan sopiva Motörhead-koveri R.a.m.o.n.e.s. The Tarjas soitti muistaakseni yhteensä 11 kappaletta. Tämän jälkeen olikin pienen tauon paikka.

The Outsiders plays Ramones It's alive (kuva Mr. Ramone).

Ei mennyt kauaakaan, kun The Outsidersin porukka pääsi lavalle. Setti alkoi tietenkin Rockaway Beachilla. Tämän jälkeen siirryttiin Teenage Lobotomyyn ja yleisökin oli jo aika hyvin juonessa mukana - jotkut jopa niin hyvin, että innostuivat huutamaan "Lobotomy" -kohdan bändin mukana. Teenage Lobotomyn päätyttyä siirryttiin Blitzkrieg Bopiin, jonka alkuhuudon, "Hey Ho Let's Go":n aikana tunnelma vei meikäläisen täysin mukanaan. Kokonaisuudessaan Outsiders veti todella kovan keikan! Melkein kuin itse Ramones. Joitain pieniä ongelmia mm. mikrofonin johtojen kanssa esiintyi, mutta eipä tuosta johtuva pikkutauko tunnelmaa laskenut. Loppusetti menikin sitten ilman sen suurempia ongelmia. Mielelläni näkisin The Outsidersin joskus uudestaankin It's Aliven merkeissä! Oli meno ainakin mun mielestäni sen verran kova.

Erkko Häirikkö (kuva Mr. Ramone).

The Outsidersin jälkeen olikin jäljellä enää yksi bändi - legendaarinen Häiriköt. Häiriköiden keikan aikana loputkin ihmiset alkoivat heräilemään horroksestaan ja lipuivat lavan eteen. Kuten muutkin bändit, Häiriköt vetivät todella tiukan setin ja soitto sujui hyvin alusta loppuun asti. Setti menikin todella nopeasti - meno oli sen verran kova, että biisit melkeinpä vain hurahtivat silmien edestä ja pian huomasikin, että siinä se nyt oli. Tosin varsinaisen setin jälkeen saatiin luonnollisestikin vielä muutaman kappaleen mittainen encore, jossa kuultiin mm. Ramonesin laulajasta ja basistista kertova biisi, Joey ja Dee Dee.

Häiriköiden setin aikana kuultiin ainakin kappaleet Mä haluun ulos tästä universumista, Tehkää mulle lobotomia, Magnum 44, Unohda Mut, Liimaa Liimaa, Perjantai 13., Rokataan ja Joey ja Dee Dee.

Häiriköiden lopeteltua oli aika lähteä kotia kohti. Ja tähän loppuun on pakko sanoa, että kyllä oli ikimuistoiset pikkujoulut. Toivottavasti tulevaisuudessa saataisiin useammin tämäntapaisia Ramopunk-tapahtumia tänne Satakuntaan.

Mr. Ramone

 

Jonna:

Pikkujouluräyhää

Kovasti stressasin ja jännitin bileitä. En oikeen kovasti ole mitään järkkäillyt itse ikinä ja kauhea paniikki oli, että jos joku menee pieleen tai että jengiä ei tulisikaan tarpeeksi paikalle. Tekniikkapuolen luovutin suosiolla samantien pojille, kun minä en niistä tajua yhtikäsmitään. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Koko päivä meni aika jännittävissä tunnelmissa. Pientä säätöä oli päivällä vielä, mut kaikki saatiin kuitenkin hoidettua ja ehti kotonakin olla ja virittäytyä pikkujoulu tunnelmiin hyvin. Kavereita tuli pitkin suomea mun luokse ja siinä aloiteltiin iltaa. Paikan päälle mentiin siinä kasin jälkeen ja oli tuttujakin jo muutamia paikalla. Oli kiva nähdä kun noita aktiiveja oli tullut kauempaakin paikalle. Teihin voi sitten aina luottaa!

Alkoi vähän jo jännittää kun porukkaa ei ollut paikalla kovasti vielä ja siinä sitten taisi pari tyyppiä mua jo vähän rauhoitellakin, että kello on vasta yhdeksän. Porukkaa tuli kuitenkin illan aikana sisään tasaisessa tahdissa ja baari alkoi täyttyä. Fiilis oli aika loistava.

Ekana lavalle nousi isäntäbändinä toiminut The Tarjas. Tarjasilla oli setissä uusia biisejä, jotka sopi hienosti mukaan. Uusina biiseinä siis Punkrock prinsessa, Mä en haluu mennä ulos ja Varissuon joulu. Setti kulki hienosti läpi kovaa vauhtia ja uudehkot biisit meni hyvin. Porukka oli kivasti mukana keikan ajan ja bileet oli käynnistetty!

Melkeinpä heti Tarjojen jälkeen lavalle nousi Iskuryhmä-Tuuskan toinen projekti The Outsiders plays Ramones it´s alive joka viimeistään sai porukan lavan eteen ja kova meno saatiinkin aikaan. Tuuska hoiti tonttinsa hyvin ja kunnon show oli! Ihan sairaan hyvän keikan vetivät. Fiilis oli lavalla sekä lavan edustalla todella hyvä. Tunnin setti, eikä tuntunut yhtään liian pitkälle. Olisi jaksanut vielä vähän tömistää pidempäänkin.

Gabba gabba Outsiders.

Illan kruunasi sitten Häiriköt, jotka ei ikinä jätä ketään kylmäksi. Biisit meni kovalla tykityksellä eteenpäin ja tuntu, että aika meni liian nopeasti koko illan. Oli kiva nähdä, että paikallista porukkaakin oli tullut paikalle myös jonkin verran ja kovasti oli punkkityttöjä pogoilemassa Häiriköitä.

Ilta alkoi olla lopuillaan ja jengi siirtyili omiin jatkopaikkoihinsa. Itsellä oli ystäviä, joita piti saada jonnekin nukkumaan ja loppuilta meni siinä. Harmi, kun en jatkoille päässyt mukaan. Joku toinen kerta sitten, mutta hauskaa oli koko rahan edestä! Kiitos kaikille jotka uskaltauduitte tänne villiin-länteen ja kiitos myös paikallisille jotka saavuitte mukaan kemuihin. Tehän nämä bileet oikeasti teette. Toivottavasti viihdyitte. Joskus ehkä uudestaan sitten. Pää on aika tyhjä vieläkin, eikä oikein pysty muistamaan kaikkea. Täältä tähän.

Jonna

 

Artistien kommentteja

Häiriköt

Porin keikka oli ihan jees, kiitos järjestäjille. Lavalla ei ollu ihan parhaat mahdolliset soundit, en oikeastaan kuullut Juuson bassosta pihaustakaan koko keikan aikana. Käsittääkseni bassokeisari oli kumminkin bassoaan soittanut. 

Soittojärjestys oli kyllä mun mielestä syvältä: mun raiderissa lukee tästä eteenpäin että me ei soiteta sellaisen bändin jälkeen joka vetää tunnin setin. Porukka tais olla jo aika puhki Outsidersin jälkeen. Pizza oli hyvää, paitsi niistä yksistä pitsoista oli unohtunut liha.

Erkko (Häiriköt)

The Outsiders

"Keikka meni soiton puolesta kait ok, ei isompia mokia. Helvetin hauska oli soittaa, kiitokset ensisijaisesti aktiiviselle tanssiväelle! Oli kyllä maanantaina kuolema tulossa työmaalla..."

Johnny Outsider (The Outsiders)

"Olipa hauskaa valloittaa Pori! Soitto kulki oikein mainiosti, vaikka tekniset ongelmat rikkoivat kokonaisuutta hiukan. Meillä oli hauskaa ja niin näytti olevan yleisölläkin. Vanhana kliseenä kiitämme taas kerran järjestävää tahoa, muita orkestereja sekä yleisöä! Gabba gabba hey!"

Joey Outsider (The Outsiders)

 

Biisilistat:

The Tarjas pikkujouluili näin:

Sinä hullu

Punkrock prinsessa

Herään kesän

Mä en haluu mennä ulos

Pilvipää

Aamukuus

Ole hyvä nyt

Petra hei

Kesä kuuma

Varissuon joulu

Ramones

The Outsiders plays Ramones It's alive ...ja näinhän se menee:

Rockaway Beach
Teenage Lobotomy
Blitzkrieg Bop
I Wanna Be Well
Glad To See You Go
Gimme Gimme Shock Treatment
You're Gonna Kill That Girl
I Don't Care
Sheena Is A Punk Rocker
Havana Affair
Commando
Here Today, Gone Tomorrow
Surfin' Bird
Cretin Hop
Listen To My Heart
California Sun
I Don't Wanna Walk Around With You
Pinhead
Do You Wanna Dance?
Chainsaw
Today Your Love, Tomorrow The World
I Wanna Be A Good Boy
Judy Is A Punk
Suzy Is A Headbanger
Let's Dance
encore:
Oh, Oh I Love Her So
Now I Wanna Sniff Some Glue
We're A Happy Family

Häiriköt julisti jouluräyhää näin:

Tunteeton 
Mä haluun tulla kondikseen
Rokataan
12345678
Tehkää mulle Lobotomia
Perjantai 13.
Väkivalta on ratkaisu
Mä vastaan maailma
Unohda mut
Magnum 44
Jotain johon voi luottaa
Elämä on kovaa
Liimaa Liimaa
Lehtibisnekset
Mä haluun ulos tästä universumista

encore: 

Ilman moottorisahaa
Joey ja DeeDee
Taistelija