www.ramopunk.com

Ramopunkit keikoilla

Ramopunkit Puustockissa 2007

Juva 20.-21.7.07

Takaisin Puustockin -keikkaraportin etusivulle

Artistien kommentteja ja biisilistoja 

Kuvat: M!ka, Ilpo ja Jeke.

Hyppää tästä haluamaasi kohtaan tai selaa kaikki läpi vierittämällä sivua alaspäin.

Sisällysluettelo:

Häiriköt

Erkko Häirikön kommentit ja Puustockin keikan biisilista.

The Micragirls

Marin kommentit ja Micragirlsin biisilistat Ramopunk-piknikiltä ja Puustockista.

Tumppi Varonen

Tumpin  kommentit ja Puustockin olutlavan keikan  biisilista.

The Tarjas

Timon ja Veskun kommentit ja Ramopunk-piknikin biisilista.

Anatomia

Karpan kommentit ja Ramopunk-piknikin biisilista.

Joey Luumäki

Joeyn kommentit ja Ramopunk-piknikin biisilista.

Tapio

Junnun kommentit ja Ramopunk-piknikin biisilista.

Iskuryhmä

Tuuskan ja Wepin kommentit ja Ramopunk-piknikin biisilista.

 

Puustockin lava perjantaina ennen porttien aukeamista ja häiriköiden keikkaa (kuva: M!ka).

Häiriköt

Puustockin keikka oli ihan jees soittoaikaan nähden, biisit meni tiukasti. Ihan vaan vaihtelun vuoksi oltiin hommattu uusi basisti. Juuso veti hyvin. Saa nähdä kuka on bassossa seuraavalla keikalla. Jäätiin hengailemaan Juvalle vielä lauantaiksikin ja hauskaa oli. BTW: Länsi-Savon toimittaja kirjoitti haastattelun jälkeen nimet ylös, "että varmasti tulee nimet oikein".

Erkko (Häiriköt)

Häiriköiden tuoreen basistin, Juuso Häirikön keikkastoori löytyy toisaalta Puustock-keikkaraportista omalta nettisivultaan täältä.

Häiriköt soitti Puustockissa näin:

Tunteeton
Mä haluun tulla kondikseen
Korkeajännitys
12345678 (Juuso)
Tehkää mulle lobotomia
Perjantai 13.
Väkivalta on ratkaisu (Juuso)
Mä vastaan maailma
Come on    
Magnum 44 (Juuso)
Jotain johon voi luottaa
Elämä on kovaa
Joey ja DeeDee
Lehtibisnekset
Mä haluun ulos tästä universumista

encore:

Liimaa Liimaa

Erkko Häirikkö (kuva: Jeke).

The Micragirls

Mari:

Mukava oli puustock viikonloppu!

Peanut duck ja I broke your heart on covereita mitä ollaan soitettu microjen alkuaikoina ja nyt soitettiin ne piknikillä ihan omaksi (ja varmaan muidenkin) hauskuutukseksi. Piknikillä oli tosi mukavaa soittaa, grillimakkaran tuoksu nenässä ja hyväntuulista yleisöä. Myö tykättiin teistä!

Puustockin biisilista oli aikalailla samanlainen kun mitä soitettiin Tavastialla viikkoa aikasemmin, sitä piti vaan vähän karsia kun aika rupes loppumaan... Kiva oli soittaa, aurinko paistoi ja mukava oli nähdä tuttuja naamoja ramopiknikiltä yleisön joukossa. Gotta go on ihan uus ja istahti mainiosti setin viimeseksi biisiksi. Meidän setin jälkeen tehtiin vähän
haastatteluja ja käytiin syömässä kolmatta kertaa ja lähdettiin pitämään bändileiriä Savonlinnaan jonka tuloksena hommasin uuden kitaran. Mustavalkoisen!

Raportin kirjoitti tällä kertaa,

Mari

...jolle oli hieman huomauteltu, että saattais olla sen vuoro.

Micragirls soitti Piknikillä näin:

Batman theme (cover by N. Hefti)
Peanut duck (cover by Marsha Gee)
Summer song
Rayspectrometer gal
Whistle bait (cover by Lorrie Collins)
Hurina
I broke your heart (cover by Bobby & Silvia)
My heart
Instru
Gotta go!

...ja Puustockissa näin:

Batman theme (cover by N. Hefti)
Let´s go!
Leave my kitten alone (cover by Little Willie John)
Rayspectrometer gal
My my micraboy
Rockn´n roll rocket
Queen of the caveman
White devil of the yellowstone
Johnny get angry (cover by Joanie Summers)
Hurina
Whistle bait (cover by Lorrie Collins)
My heart
Rockin´date
Baby get lost
Instru
Gotta go

Micragilrsin Mari (kuva: M!ka).

Tumppi Varonen

Nastaa oli tarjoilu pelasi, ilma oli hyvä ,bändejä, yleisöä kivaa.

Tumppi V.

Tumppi soitti Puustockin olutlavalla näin:

Tiina on punkkari

raitsikka oot

New delhi

Mä haluun mennä

Vihjenumero

Katupoikien laulu

Avain

Aurinko antaa iloa

 

The Tarjas

Timo:

Tarjasin Pikapiknik

The Tarjasin Piknikille lähtö oli varsin perinteikäs rokkibändin keikalle lähtö. Lähtö oltiin sovittu tapahtuvaksi kello 4, mutta viivästyi puolisen tuntia erään salaperäisen bassotaiteilijan heräämisongelman takia. Edellisenä iltana oli syntymäpäiväkestit ja myönnettäköön, että uni olisi kantanut aamuneljää pidemmälle. Noh, lopulta lähdimme kohti Juvaa ja pääsimmekin perille hyvissä ajoin ennen piknikin alkua.

Kyseessä oli siis bändimme eka keikka ja se oli kyllä hieno soittaa nimenomaan ramokansalle. Sitä on pikkuhiljaa alkanut tunnistaa naamoja ja kyllä se lämmittää ihmismieltä ja kehoa kun Hallu tarjoaa Jormaa, tuota varsin kyseenalaisen makuista juomasekoitusta.

Keikan jälkeen emme turhia aikailleet vaan ennen kello 12:ta olimme jo matkalla kohti koti-Ulvilaa. The Micragirlsin tulimme sentään nähneeksi, mutta Joeyn näkemättä jääminen jäi vähän kaivelemaan. Joku on ääneen kysellyt, että onko järkeä ajaa yli 800 kilometriä vajaan vartin pituisen keikan vuoksi... Ramopiknikin ollessa kyseessä vastaus on helppo: on!

Timo (The Tarjas)

Niin tosiaan unohdin levyt lähdön tohinassa kotiin enkä Juvalla siis voinut niitä myydä. kiva ytimekäs avaus keikka meille, kivaa oli.

Vesku (The Tarjas)

Tarjas soitti Ramopiknikillä näin:

Tarjas on punk
Herään kesään
Punkrock kesä
(Mä en haluu olla) pilvipää
Ole hyvä nyt
Kesä kuuma
R.A.M.O.N.E.S

 

Anatomia

Tunsin aamulla kutinaa tennareissani. No joo, ne on hikiset mutta tiesin kutinan todellisen syyn. Tänään olisi kauan odotettu Ramopunk-piknik! Töistä oli otettu vapaata ja edellinen ilta oli taas käytetty nestetankkauksen parissa. Jess!

Me saavuttiin Anatomian Hipon kanssa hyvissä ajoin Kesakkoon. Aurinko paistoi ja ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Paikalta löydettiin Tapion pojat ja muistaakseni Martti. Iskuryhmän Pasi oli myös paikalla. Kävi selväksi, että Pasin edellinen yö on nukuttu jossain muualla kuin Sotkan patjalla (mies itse varmaan kommentoi kysyttäessä.) Niin ja oli paikalla Anatomian Mika ja Anttikin. Porukkaa rupes pikkuhiljaa valumaan paikalle ja bileet alotettiin melkein välittömästi kun piknikkiä varten varattu bussi saapui paikalle. No se bussihan oli täynnä!

Bändit veti tietysti hyvin. The Tarjas oli mulle uusi tuttavuus ja pojat kyllä osas hommansa. Tapio oli kyllä pirun hyvä myös. Iskuryhmän soitto oli ilosta ja energistä. Miten se rumpali voi soittaa niin nopeen peruskompin? Omaa soittoa ei tartte kommentoida.

Kivaa oli. Saatiin uusia tuttavuuksia. Mun mielestä nuorempia musan ystäviä oli enemmän paikalla kuin viime vuonna. Sehän on vaan hyvä asia. Kiitos kaikille mukana olleille ja järjestäjille. Samille tietysti isoin kiitos että päästiin taas mukaan. Nähdään taas jossain ja juodaan maljat kun tavataan.

Karppa (Anatomia)

Anatomia soitti Ramopiknikillä ainakin seuraavat biisit:

Hirvitouhuja

Mikä vaivaa

Tilastotappio

Jatkanko matkaa

Kurjat 

+ biisi mitä ei ole nimetty vielä

 

Tunnistamaton ramopunkki ja Joey Luumäen biisin aiheeksikin päässyt Nerohvirran Oraakkeli  Antti Hämäläinen (kuva: Ilpo).

Joey Luumäki

Bone Hill Stomp on surffi-instrumentaali, jota yritän rehvakkaasti tyrkyttää The Micragirlsille, samaten kuin perinteistä kauhupoppista nimeltä Pumpkin Patch. Villi, villi itä on suomennos/savonnos biisistä (Welcome to the) Wild Wild East, jota olen puuhastellut tarjottavaksi, eeh, The Micragirlsille.

Oli tarkoitus myös soittaa kesäinen uutuusbiisi Tuu aurinkoon, joka on suomenkielinen versio kappaleesta Monkey Mama, jota olen puuhastellut jne. Se jäi vissiin soittamatta kun tuli kiire pois lavalta. En ollut tehnyt biisilistaa, olin vain kirjoittanut lapulle biisien alkukirjaimia tyyliin N.O., V.V.I. - enhän mä niistä mitään tolkkua ottanut, eikä ne olleet soittojärjestyksessäkään. Biisilista on siis noin-arvio.

Mulla oli hieman soittoasentohankaluuksia, kun olin vinksauttanut selkäni perjantaina, eikä Karhun selkätuki parantanut selkää kokonaan. Piti soittaa istualtaan, eikä sekään ollut turhan helppoa. Onneksi mulla on helpposoittoinen, hyväsoundinen ja kaunis uusi kitara, punavalkoinen Esrite Trashmaster, jonka kaikki puuosat ovat kotimaista puuta. Sillä kyllä pärjäilee.

Ramopunk-piknikillä oli erinomainen tunnelma, meno ja meininki. En oo ollut mukana kuin ekalla myllypiknikillä 2004 ja nyt Kesakossa 2007, ja ne ovat molemmat olleet hienoja hetkiä. Hyvät esiintyjät ja hyvä yleisö hyvässä kelissä, hyvässä ympäristössä. Saa hymyillä.

Puustockissa oli sikäli mielenkiintoinen ohjelma, että molempina päivinä ykkösbändi oli vuorossa jo ekana esiintyjänä. Lauantaina jopa tungin eturiviin, vaikkei siitä ylläkään saappaisiin. Trubaduurilava on kasvanut entisestään ja sen ohjelmisto täydentää mainiosti festaria. Tumppi Varonen on cool äijä. Oli siellä toki muitakin cooleja äijiä, ja kimuleita kans.

Joey Luumäki

Joey Luumäki soitti ilmeisesti näin:

"Ei mulla ole mitään muistikuvaa mitä piknikillä soitin, kun en tehnyt
biisilistaa - ehkä näin"

Blitzkrieg Bop
Minä diggaan Peitsamoa
Bone Hill Stomp
Pumpkin Patch
Marjut on ihmenainen
Ei mun tyttöni kuollut
Villi, villi itä
Heli oli Juvan kaunein
Nerohvirran oraakkeli
Onnellinen perhe

"Soitinko tosiaan noin monta biisiä?"

 

Micragirlsit seuraamassa Joey Luumäen keikaa (M!ka).

Tapio

 Junnu:

Tapion piknik 2007

Osaltani piknik starttasi lauantaina 05:30 herätyskellon iloisella kilinällä. Ei muuta kuin kahvia koneeseen, kitara Punton peräkonttiin ja menoksi. Tapion muut jäsenet olivat matkanneet Juvalle jo perjantaina nauttimaan festaritunnelmasta jaehkä jostain muustakin...

Leirintäalueelta kävin noutamassa mukaani kevyttä kohmeloa kärsivän bassotaiteilijan ja suuntasimme kohti Kesakkoa. Leirintäalueen portille jäi rumpali Sami puhalluttamaan autoilemaan aikovia ja näytti miestä itseäänkin jostain kumman syystä puhalluttavan…

Kesakossa Jyri oli laittanut tuulemaan ja pykännyt Rauman Kimmon sekä Martin kanssa soittokamat jo valmiiksi kasaan. Kiitokset kyseisille herrasmiehille avusta. PA:n testauksen jälkeen alkoikin väkeä valumaan paikalle ja kinkerit saattoivat alkaa. Yleensähän keikoilla kaikkein tuskallisin vaihe on oman soittovuoron odottelu, mutta piknikillä aika kului todella nopeasti hyviä bändejä katsellessa ja kuunnellessa.

Joey Luumäen lopetettua oman osuutensa olikin sitten Tapion vuoro polkaista mopo käyntiin. Komeastihan se lähtikin liitoon Jyrin intouduttua esittämään Kalliokyläläistä kansantanssia Kotirintamamiehen rivakan intron tahdissa. Setin olimme kasanneet ottaen huomioon piknikin leppoisan tunnelman, joten kantaaottavimmat punk-julistukset jäivät setistä pois. Eihän meillä tosin ole yhtään biisiä jossa ei jonkinlaista piikkiä/kantaaottavuutta ole. Joka tapauksessa soitto kulki oikein mainiosti ja aivan liian äkkiä olikin jo viimeisen biisin aika. Kuu-ukon viimeisten sointujen hiljennyttä oli aika kiittää ja kumartaa. Piknikillä oli mukavan rento tunnelma ja siitä kiitos lankeaa hienolle yleisölle!

Keikan jälkeen saimme vielä hyvää palautetta biiseistä/esiintymisestä ja sehän lämmittää aina mieltä ja antaa uutta potkua biisien väsäämiseen. Kun viimeinenkin poppoo oli esiintynyt, oli aika pistää pillit pussiin ja auton perälle. Pikavauhtia Puustockiin ja ehdin näkemään Micragirlsien keikan loppuosan. Hienosti kulki!

Yöllä ajoin vielä silmät ristissä kotiin Suolahteen ja kömmin vällyjen väliin onnellisesti hymyillen. Kiitos kaikille ja toivottavasti tapaamme myös ensi kesänä samoissa merkeissä.

Junnu (Tapio)

Tapio soitti piknikillä näin:

Kotirintamamies

Sillähän on kaikkee (velkaakin)

Valkoinen risti

 Viisasten juoma

 Kuu-ukko

 

Iskuryhmä Piknikillä (M!ka).

Iskuryhmä

"Ramopiknik oli Iskuryhmän kesän ainut keikka ja siksi odotin sitä innolla. Alkuviikon sateet lupailivat huonoa, mutta taas kerran säät suosivat ramopunkkareita! Edellisistä IR:n treeneistä oli taas vierähtänyt tovi ja edellisiltana koitettiin kovasti saada itseämme keikkakuntoon... Kunnosta keikalla ei voi itse kommentoida mitään, mutta pirun hauskaa oli ainakin Ryhmällä, toivottavasti myös yleisöllä. Enemmänkin oltaisiin soitettu, mutta tiukat aikataulut pakottivat lyhyeen settiin. Pari encoreakin repäistiin yleisön ankaran vaatimisen jälkeen. Kiitos taas kerran yleisölle, että vaivauduitte paikalle ja tietysti erityisen suuri kiitos Samille järjestelyistä!"

Tuuska (Iskuryhmä)

Lyhyesti: hauskaa oli niinkuin yleensäkin.

Wepi (Iskuryhmä)

Iskuryhmä soitti ilmeisesti piknikillä näin:

Häntäheikki
Kova tiimi
Yksin
Elämämme kesä
Kutosdivariin
Soitan sulle
Onni potkii päähän
encore:
Itsari
Ne vei vei vei mun tyttöni pois

Tuuska: "Biisilista voi olla väärinkin, kun ei voi enää muistaa ja kellään ei taida olla listaa tallessa..."