www.ramopunk.com

Ramopunkit keikoilla

Ramopunkit Puustockissa 2007

Juva 20.-21.7.07

Takaisin Puustockin -keikkaraportin etusivulle

Hannu W:

Epämääräisiä huomioita Ramopiknikiltä

Kuvat: M!ka.

Woimasoinnun levykauppa piknikillä (kuva: M!ka).

Hannu W:

Epämääräisiä huomioita Ramopiknikiltä

Piknikistä alkaa tulla jo kesäperinne tai oikeastaan se on sitä jo. Lomat ja muut lomareissut sovitetaan niin, että pääsee Juvalle. Neljäs kerta ja taas omanlaisensa. En aio käydä läpi tai analysoida kaikkien bändien esiintymisiä, enemmän tässä epämääräisiä huomioita epämääräisessä järjestyksessä. Varsinkin näin parin viikon jälkeen se ei oikein onnistu.

Jokainen piknik on ollut vähän tai vähän enemmän erilainen. Nyt paikaksi on vakiintunut (onko?) Kesakko, joka toimii oikein hyvin. Tosin jonakin vuonna se sadepäiväkin iskee, vaan ei vielä 2007. Tänä kesänä nautittiin loistavasta piknik säästä ja pitkästä esiintyjäluettelosta. Peräti seitsemän bändiä ja kahdeksantena yllätysesiintyjä viihdytti runsasta ja lähes selvää piknikyleisöä.

Piknikin laajenemista kaksipäiväiseksi selvästi ennakoi tänä vuonna käyttöön otettu kakkoslava, jolla Kalle G vahvistettuine Rytinäkerjäläisineen jakoi elämänviisauksiaan. Micragirls osoitti urheiluhenkeä vetäisemällä keikan ennen omaa vetoaan festareilla. Sopi hyvin aurinkoiseen fiilikseen. The Tarjas olikin muuten ainoa bändi, jota en ole nähnyt (viimeistä esiintyjää lukuun ottamatta, mutta siitähän me emme tienneet mitään) livenä aiemmin. Kuuntelua vähän vaikeutti lukemattomat tutut, joita piti moikata festarin aluksi, mutta se mitä kuului vaikutti hyvältä. Ei muuta kuin lisää keikkoja. Iskuryhmä esiintyi siinä vaiheessa, että alkoi jo porukkakin päästä kipsistä (krapulasta?) ja pakkautui lavan eteen. Joey viihdytti leppoisasti koekitarallaan (vinyylilevystä tehdään koelevy, onko kitaran prototyyppi siis koekitara?). Antoi muuten potkut taustalaulajalle. Tämä on näköjään piknikin perinne...  tähän väliin on todettava, että piknikin työnsankari oli Manne rytmimunineen, joka esiintyi aika monen bändin kanssa. Toinen työnsankari oli tietysti Sami, joka järjestelyiltä ehti myös rummuttaa Tapiolle tahtia. Ja sille yllätysesiintyjälle. Yllätysesiintyjä jakoi oikein flyereita, että saamme kertosäkeen oikein! Kunnioitettavaa paneutumista, varsinkin, kun kuulin kauanko olivat harjoitelleet. Sama aika ja sama paikka ens vuonna? Väheksymättä yhtään nyt esiintynyttä bändiä, ei meinaan ollut heikkoa lenkkiä joukossa, seuraavalla kerralla voisi olla pari-kolme esiintyjää vähemmän, jolloin jäisi aikaa hieman enemmän tuttujen tervehtimiseen. Täällä kun näkee immeisiä, joita ei välttämättä näe kuin tämän kerran tai korkeintaan toisen vuodessa. Tai sitten piknik 2-päiväiseksi? 12-tuntiseksi? Viikon mittaiseksi? Nyt kun tätä runoilen, niin huomaan jo odottavani ens vuotta! Välissä tietysti Ramopunk-sivuston 6-vuotis -festivaalit, eiks niin?

Hannu W

Iskuryhmän Pasilla oli keikan aikana teknisiä ongelmia tennarin kanssa (kuva: M!ka).