Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Monttu, Pori 24.8.07 - Live Rock Cafe, Harjavalta 25.8.07

The Tarjas

+ Sytytin (Porissa)

Jonna:

"Beibi nyt on aamukuus!"

The Tarjas Porissa ja Harjavallassa

Olipas oikein veikeä viikonloppu. Koko viikonlopuksi oli säpinää tiedossa ja sen aloittaisi The Tarjasin keikka Porissa. Pori on hieman lähiaikoina kunnostautunut tällä keikkarintamalla, mikä tietenkin on vaan hyvä juttu. Montussakin ollut jo tänä vuonna monia hyviä keikkoja. Tänään tosiaan vuorossa The Tarjas. Yhdentoista aikaan pelipaikalle ja ei vielä ollut juuri muita kun tuttuja paikalla. Rauman Kimmokin ilahdutti läsnäolollaan. Illan edetessä alkoi tulla vähän enemmänkin jengiä ja sehän oli vaan mukava huomata.

Illan aloitti tyttöbändi nimeltä Sytytin, jossa entisestä Kultapiisku-orkesterista vaikuttaa rumpalina Milla ja laulajakitaristina Anna. Bassoon oli löydetty Aukku. Soittotaito oli kehittynyt piisku ajoista, mutta kyllä siellä vieläkin näitä hassunhauskoja biisejä oli. Muun muassa biisi, joka kertoi Monopoli pelistä Mene vankilaan, mene suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta ja taisi tytöt Britney Spearssiakin suomeksi vetää. Hauska ja rehellinen veto.

The Tarjasin pojat saapuivatkin jo tuota pikaa lavalle, minne laulajakitaristi Vesku ilmestyi Porin Ässien pelipaita päällään selässä lukien tietenkin "Rasikko". Hauska juttu sinänsä, koska tiedän että koko mies ei ole ikinä yhtään jääkiekkopeliä nähnyt, eikä koskaan jäähallissa käynytkään. Setti alkoi uudella biisillä Sinä hullu!. Sisäpiirivitsinä alkanut biisi-idea oli muuttunut meneväksi aloitusbiisiksi. Uusina biiseinä tuli myös Aamukuus, joka on käännös Misfitsin Attitudesta ja The Queerssin Petra Jeanista käännetty herkkä biisi Petra hei. Nopeasti on pojat saaneet treenattua uusiakin biisejä. Eiköhän tämä tästä ala rullata mukavasti eteenpäin kunhan saa keikkakokemusta vielä vähän enemmän. Mallikkaasti meno silti sujuu nyt jo. Lavan edustallakin oli porukkaa ja muutenkin tunnelma oli kyllä loistava. Bändi oli itsekkin tyytyväinen keikkaansa. Encorekin saatiin ja kun omia biisejä ei enempää ollut ,niin Tarjat viihdytti meitä Kari Peitsamolla, "Tyttöni nimi on Jaana S..." Loppuilta sujuikin mukavissa merkeissä bluesöljyä juoden ja kivassa seurassa. Kiitos Tarjas. Äiskä kuvasi keikan ja pitää katsoa jos joskus saisi Tarjas-sivuille siitä vaikka pari biisiä.

Lauantai aamu koitti kuin koittikin ja jotenkin heikosta olostakin selvittiin. Päivällä alkoi puhelin soida ja Timo soitteli ja etsi kuskia Harjavallan keikalle. Oltiin muutenkin keikalle lähdössä illalla, joten Martsu nakitettiin kuskin rooliin. Kamat oltiin jo roudattu Montusta pakuun, joten ei tarvinnut kuin noutaa Vesku ja siirtyä Timolle eräänlaisiin "Sadonkorjuu" juhliin. Sieltä loput bändiläiset kyytiin ja kohti Harjavaltaa. Harjavallan uusi keikkapaikka Liverock Cafe oli pieni ja sympaattinen. Ei se oikeastaan ollut baari, eikä kahvila. En oikein vieläkään tiedä mikä se oli. Paikalla oli ihmeen paljon väkeä jo alkuillasta ja henkilökunta oli mukavaa. Yhdentoista aikaan olikin aika sitten aloittaa ja tupa oli täynnä. Setti oli sama kuin eilenkin ja mitään kummempia kommelluksia ei keikan aikana sattunut. Hyvin sujui alusta loppuun. Väki ei juuri penkeiltään noussut, muutamaa innokasta ihmistä lukuun ottamatta, mutta ei tuo menoa haitannut. Encoressa kuultiin Jaana. S ja Hyvää syntymäpäivää. Minulle jäi hieman kyllä epäselväksi ketä tuo päivänsankari oli, mutta komiat yhteislaulut saatiin aikaan. Loppuilta meni taas viinihuuruisissa merkeissä ja matka takaisin Ulvilaan taittui pakun takaosassa kamojen keskellä. Mahtavat keikat ja ihan parasta noin muutenkin koko viikonloppu. Sunnuntaina sitten NOFX soitti Tampereella, mutta se on sitten jo ihan oma tarinansa. Ensi kuussa sitten uudestaan. Suosittelen lämpimästi paikalle saapumista.

Jonna

Tarjas soitti Porissa näin:

Sinä hullu
The Tarjas on punk
Herään kesään
Punkrock kesä
Pilvipää
Ole hyvä nyt
Aamukuus

Petra hei

Kesä kuuma

R.A.M.O.N.E.S

encore

Jaana S.

...ja Harjavallassa näin:

Sinä hullu
The Tarjas on punk
Herään kesään
Punkrock kesä
Pilvipää
Ole hyvä nyt
Aamukuus

Petra hei

Kesä kuuma

R.A.M.O.N.E.S

encore

Jaana S.

Hyvää syntymäpäivää