Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Kimmo Liskomäen lakkiaiset. Tarmo, Helsinki 26.5.07

Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit 

& Tumppi Varonen ja Flush

Hyppää tästä haluamaasi kohtaan tai selaa kaikki läpi vierittämällä sivua alaspäin.

Kimmo Liskomäki jo toista kertaa ylioppilaaksi

(Ramopunk-uutiset 24.5.07)

Välähdyksiä Kimmo Liskomäen YO-juhlista

Minna E:n keikkaraportti

Liskomäkien kommentteja

Kimmo Liskomäki ja Tee Tee Saari kommetoivat Yo-juhlia.

Liskomäkien biisilista

 

Ramopunk-uutiset ennen tapahtumaa 24.5.07

Kimmo Liskomäki jo toista kertaa ylioppilaaksi

Kyseessähän on jo toinen kerta, kun Kimmo Liskomäki saa valkolakin. Viimeksi hänen lakkiaisia juhlittiin keväällä 2004. Silloin oli kaikkea muuta kuin hyvä sää... Kimmo Liskomäki muistelee ensimmäisiä lakkiaisiaan näin: "Viime kerralla oli suorastaan infernaalinen ilma. Mustat pilvet roikkuivat Helsingissä todella matalalla. Niihin löi melkein päänsä. Sumu oli niin sakea, että merelle ei nähnyt rannasta montaa metriä. En tiedä mikä sääilmiö se oli, mutta hurjalta se näytti. Se varmaan vaikutti juhlijoiden määrään, koska heikkohermoisimmat pysyivät varmasti tuona iltana kellarissa. Ihan hyvät iltamat oli kuitenkin ja porukkaakin lopulta ihan riittävästi, eikä silloinkaan ollut tarjolla voileipäkakkua." Viimeksi juhlia vietettiin Nosturin ala-baarissa ja Liskomäkien lisäksi siellä esiintyi Miika Söderholm. Kyseessä taisi muuten olla Miikan ensimmäinen soolokeikka. Samana kesänä hän soittikin sitten ikimuistoisen soolokeikan Puustockin olutlavalla...
(Ramopunk-uutiset/M!ka 24.5.07)

Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit (kuva: Joey Luumäki).

Minna E:

Välähdyksiä Kimmo Liskomäen YO-juhlista

Paikka

Tavallisen oloinen baari, oikeastaan melko tyylikäs. Lipunmyyntipöytää koristaa ylioppilaslakki. Stage on koottu ravintolan nurkkaan kuudesta pöydästä, jotka on sidottu toisiinsa teipillä. Lavan yläpuolelle on viritetty karheaa ja solmuista narua, josta riippuu lätkäpaita. Se on vedetty niin kasaan, ettei tekstistä saa selvää.

Tekniikka

Piuhaa piisaa lavalla ja sen ympärillä satametritolkulla. Lavalla käy kääntymässä mies, joka purkaa mustasta, neliönmuotoisesta laukustaan lavalle kolme eriväristä rasiaa: valkoisen, punaisen ja mustan. Mies jättää bassonsa seisomaan lavalla olevaan telineeseen. Valoja on runsaasti - ja kaiuttimet ovat tilaan nähden suuria.

Yleisö alkuillasta

Lukumäärältään vähäinen. Lipunmyyjä sanoo minulle, kun tulen sisään: ”kiva, kun saadaan tänne naisiakin”. Sukupuolisuhde (sexratio) on siis hyvä, vaikka ihmisiä kaikkineen on kovin vähän.

Musiikki alkuillasta

Tulee levyltä. Parasta ikinä baarissa kuulemaani taustamusiikkia: Ramones, Ne Luumäet, Rehtorit, Pojat, Debbie, Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit... Hyvien biisien ketjua ei katkaise yksikään harkitsematon kappale.

Flush

Uusi tuttavuus minulle. Kolme miestä verkkopaidoissaan. Ulkoisesti bändi on hämmentävä yhtälö Men in Blackia ja Uuno Turhapuroa. Musiikillisesti kolme miestä saa kuitenkin paljon ääntä aikaan. Flush täyttää lavan ja Flush täyttää ilman. Hyvä setti, kuuntelisin uudestaankin.

Tumppi Varonen

Tumppi vetää soolona loisto keikan, vaikka kyllä lavalle olisi mahtunut miehen ja kitaran lisäksi muitakin soittimia. Kuulen Avoimen kirjeen ensimmäistä kertaa. Koskettava kappale. Tutumpia säveliä soi Raitsikan, Laman, New Delhin, Vihjenumeron, Lanka Palaan ja Maanantain tahdissa. On se loistava muusikko. Tähti.

Yleisö tässä vaiheessa iltaa

Iloista, odottavaista, humaltuvaa. Ravintola ei näytä enää tyhjältä. Naisten osuus on kasvanut selvästi. Virven johdolla hieromme yllätystä Liskomäkien keikkaa varten. Joey opettaa meitä vastaamaan oikein, kun lavalta sanotaan jotain. Se on helppoa. Käsi pystyyn sekä suusta ulos reipas ja syvä äänne: ”ööö”. Hallu tunnustautuu rokkabillyksi ja tekee tuttavuutta lähes kaikkien baarissa olevien kanssa.

Joey Luumäki: Knickerbockereita lensi lavalle KLPK:n keikan aikana hyvinkin taajaan. Sankari duunissa. Naisten malli, suurehko, harvahko jne... Tätähän vissiin TeeTee toivoi jo kuukausia sitten... (kuva: Joey Luumäki).

Kimmo Liskomäen pitkät kalsarit

Pitkiä kalsareita levitellään lavalle. Lisäksi rantarekvisiittaa on runsaasti: uimarenkaita ja puhallettava krokotiili. Lavan päällä, narussa roikkuva lätkäpaita on suoristettu ja siinä lukee Liskomäki 9. Bändi pistää alusta asti parastaan, vaihdellen laulusolistia matkan aikana. Kappaleina kuullaan ainakin Luodinkestävä poikaystävä, Koulun penkille, Viimeinen kuva ja Heidi on hermoraunio. Bändi villitsee yleisön, joka on intoutunut tanssimaan ja laulamaan. Basisti ja kitaristi huomaavat kuumentuneen tilanteen ja heittävät paidat pois. Ei viilennä. Löydän tieni eturiviin. Eikä tätä beibeä haittaa edes se, että tässä vaiheessa bändi laulaa ”haisevansa rock´n´rollille”. Sankari duunissa biisin soidessa bändi kokee yllätyksen. Kolme viattoman oloista naista lähestyy lavaa, kaivavat esiin jotain pieniä ja valkoisia vaatekappaleita, joita pyörittävät sormissaan päänsä päällä. Hetken kuluttua nuo lyhyet kalsarit lentävät kunkin bändin jäsenen eteen. Tarkimmin tähtää Heiskanen, joka saa pikkuhousut tarttumaan kiinni rumpuihin. Pikkarit tanssivat tahdissa rummun päällä biisin loppuun. Yleisö tanssi tahdissa lavan edessä keikan loppuun, viimeiseen encoreen saakka.

Yleisö loppuillasta

Hikistä ja tyytyväistä. Naisten vessan molemmissa kopeissa samaan aikaan ainakin kaksi naista. Baaritiskillä on ruuhkaa. Virve ja Heiskanen ovat hukassa, kun huomaan, että minun pitää juosta bussille. Moikkaan Joeytä ja Hallua, ja häviän Helsingin sumuiseen yöhön.

Minna E

Bee Bee Backman kätilöopisto-mallin pikkarit päässä (kuva: Joey Luumäki).

Liskomäkien kommentteja Yo-juhlista

Kimmo Liskomäki:

Hyvä fiilinki jäi

Kiitoksia kaikille Yo-juhliini saapuneille henkilöille. Hyvä fiilinki jäi iltamista. Juhlakansan joukossa oli paljon tuttuja hahmoja, mutta yllätyksekseni ehkä vielä enemmän tuntemattomia kasvoja. Hyvin tuntui ohjelma uppoavan porukkaan. Ei siellä ainakaan kukaan murjottanut nurkassa. Orkesterimme saikin monta uutta kannattajaa.

Tietysti oli harmi, että Ratpack joutui jäämään pois, mutta tilalle tullut Flush oli ihan kelpo orkesteri. Yhtye aloitti illan ryhdikkäästi. Lisäpisteitä heille uuno-paidoista. Tyylikästä pukeutumista .Seuraavaksi esiintyi Tumppi Varonen. Tumpin pyytäminen mukaan bileisiin oli loistava idea. Kiitos siitä itselleni. Tumpin trubaduuri-setti oli aivan timanttia. Erityisesti voisi mainita Avoin kirje-kappaleen. Se oli todella koskettava esitys. Monella purkka pysähtyi sitä kuunnellessa. Kyseessähän on nuorten mielenterveystyöhön liittyvä hyväntekeväisyyskappale. Oman panoksensa hyvälle asialle voi antaa asioimalla sivulla: www.myspace.com/avoinkirje. Asia on tärkeä ja haastankin tässä kaikki Ramouutisten lukijat mukaan talkoisiin.

Lisko-orkesterin edesottamuksista voisi vaatimattomasti mainita sen verran, että olimme loistavia. Lauantai-iltana kaikki meni kohdalleen, vaikka harjoituksia ei pystytty järjestämään. Yhtye oli niin huikeassa vireessä, että virheetkin muuttuivat uusiksi toimiviksi sovituksiksi. Erityisesti voisi mainita Bee Bee Backmanin ajoittain erittäin innovatiivisen rumputyöskentelyn. Kiitos kuuluu kuitenkin koko joukkueelle. Hyvin meni ja yleisö taisi tykätä. Lisäpisteitä yleisölle siitä, että toteutitte Tee Tee Saaren pitkäaikaisen unelman viskomalla lavalla naisten alushousuja. Ne oli kyllä aika isoja ja muutenkin kummallisia sellaisia. Mutta alushousuja kuitenkin. Voi olla, että Tee Tee lopettaa uransa tähän huipennukseen. Tai sitten hän ainakin odottaa, että tämä toistuu tästä lähtien jokaisella keikalla ja lopettaa, jos niin ei käykään. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Tästä on taas hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuja. Kiitos.

  Kimmo Liskomäki (KLPK)

Tee Tee Saari:

Tunnelma lakkiaisissa oli korkealla

Juhlapäivä alkoi haikeasti, koska olin ollut edellisiltana tekemässä PR-työtä lakkiaisjuhlaa varten pitkin poikin Helsingin ravintoloita. Uhrauduin joukkueen puolesta markkinamiehen hommaan.

Likaista hommaa, mutta jonkun pitää sekin tehdä. Yllätin jälleen kaikki saapumalla ensimmäisenä orkesterin jäsenenä keikkapaikalle. Ravintola Tarmo vaikutti heti mukavalta paikalta esiintyä. Lavakin oli järjestetty paikalle, joten ei tarvinnut esiintyä missään oudossa ja hämärässä ravintolan kulmassa/nurkkauksessa. Ne ketkä on joskus esiintynyt semmoisissa paikoissa tietävät mitä tarkoitan. Ei aina niin kivaa. Sen takiahan esiinnytään, että saa nolata itsensä julkisesti ja mikä sen mukavampaa kuin tehdä se korkealla lavalla niin että kaikki varmasti näkevät sen häröilyn.

Lavan lisäksi paikalle oli saapunut isot ämyrit, valoja, savukoneita ja rantaleluja. Naminami. Puitteet kunnossa eli kunnon show tulossa jos vaan orkesteri toimii.

Iltamat aloitti Flush-niminen orkesteri. Kuten kaikki hyvin Ramouutisensa lukeneet tietävät, niin Fludarit tulivat Ratpackin tilalle, kun heille oli tullut sairastapaus. Hyvin orkesteri soitti ja rumpalina näytti olevan Muppet-shown Animal. Oikeesti.

Tumppi Varonen jatkoi esiintymisiä tiukalla trubaduuriesityksellä ja osa yleisöstä vaikutti siirtyvän jonkinlaiseen transsitilaan esitettyjen klassikoiden aikana. Avoin kirje -kappale oli koskettava. Hyvä,  kaunis kappale. Mikä lauluääni!

Lisko-orkesteri katsoi tarpeelliseksi välttää harjoittelun, eli sitten Semifinalin keikan emme ole harjoitelleet. Tunnelma lakkiaisissa oli korkealla kun oli meidän vuoro esiintyä. Settilista oli rakennettu arpomalla eli muutamia uusia, julkaisemattomia kipaleita oli taas mukana. Soitto toimi ihanan mukavasti. Setti riuhdottiin rajusti läpi ja yleisö viihtyi lavan edessä. Yleisö oli taas aivan loistava. Paljon kauniita ihmisiä nauttimassa meidän sirkuksestamme. Olin näkevinäni pitkänhuiskean mieshenkilön joka näytti aivan varmasti julkkikselta ja etunimi taitaa alkaa J-kirjaimella. En ole varma niin enpä sitten lähde arvailemaan. Jossain vaiheessa kesken keikan heitettiin yleisön joukosta pari vaatekappaletta lavalle. BeeBeen mielestä ne oli hattuja joten hän laittoi toisen niistä päähänsä. Minulla on semmoinen tuntuma, että iso pojat tietäisivät mitä vaatekappaleita ne olivat, mutta emme tavoittaneet yhtään isoa poikaa, jolta olisimme voineet tarkistaa asian. Itse päivänsankari tuli Yo-lakissaan esittämään Heidi on hermoraunio -viisun. Huhujen mukaan Kimmo kirjoitti 5 laudaturia ja yhden approbaturin. A tuli aineesta Iso-D ja D'Voices. Kiitokset kaikille paikalle saapuneille - olitte/olette ihania!

Tee Tee Saari (KLPK)

Liskomäet soitti näin:

Pitkät kalsarikännit
Koulun penkille
Krematorioon
Kengännauhat liian tiukalla
Luodinkestävä poikaystävä
Niin tyhmä mä oon
Mä en enää halua nähdä sua enää ikinä
Elämää
Teiden ritari

Sä et saa mua kii
Heidi on hermoraunio
Sankari duunissa
Mä en enää kaipaa sua
Mä haisen rock'n'rollille
Motorheadin Lemmy
encore:

Viimeinen kuva
Bon Jovi -kumarrus