Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Reggae Bar,  Tallinna 21.9.07  - Rock´n Roll Club, Tartto 22.9.07

Debbie ja Rehtorit

 Sisällysluettelo

Debbie ja Rehtorit - Tarton Rock´n roll clubin  kuvaus suomalaisvieraista

Ramopunk Night - The Ramones tribute - pari virolaista kommenttia Tallinnan keikasta

Olinhan siellä minäkin - Mannen keikkaraportti Tallinnan ja Tarton keikoilta

Tallinnassa  meni typeräksi yleisö ja Tartossa soittaja - Hekon ja Outin kommentteja

Biisilistat

Tarton Rock´n roll club:

Debbie ja Rehtorit

"Debbie ja Rehtorit on soome punk tema esialgses, ehk 80ndte aastate vaimus.see tähendab ramonese-sarnaseid meloodiaid, lõbusaid tekste ja head lavashowd. Nende muusika on võrreldav selliste suurustega nagu Eppu Normaali ja Popeda. Debbie on meloodilisem, naislauljaga punkansabmel, kelle tekstid on lõbusad ning muusika kaasakiskuvam. Rehtorit on kiirem ja pungim, jäädes ikkagi meloodiliseks. Chungin and the Strap-On Faggots on üks parimaid uusi ansambleid Eestis, praegusel ajal ainunäoline oma new wave ja vanakooli punkrocki segus, mis kohati menutab varaseis britpopi ansambleid nagu Elastica, Pulp ja Blur nende esiestel paatidel."

Tarton Rock´n roll clubin  kuvaus suomalaisvieraista

Kuvat: Mats Oun

Ramopunk Night - The Ramones tribute

Reggae Bar 21.9.07

Debbie
Rehtorit
J-Stick
Chungin & the Strap-on Faggots
The Creep

Bändit olit hyviä, mutta yleisö meni typeräksi. Valitettavasti osa Viron punk-nuorista on tänä päivänä täysiä idiootteja. Heistä on hauska käyttäytyä konsertissa, kun venäläiset keväällä Tallinnan kaduilla.

Mats Õun

"Rehtorit oli väga bro, karmi psychobilly alatooniga, muud eriti ei jälginud."

Tiideratas
(Jossain virolaisessa foorumissa)

"Nyt kun me ollaan viidettä keikkaa tekemässä ni jo puhutaan siitä, että pitäs Tallinnaan lähtee esiintymään, mikä sopis oikein hyvin."

Heko Loumackie (Rehtorit)

Ämyrockissa 1.7. 1995

Manne:

Olinhan siellä minäkin

Oli synkkä ja myrskyinen syysaamu  ( klo 5.55. Aika jolloin yleensä ryhdytään vasta nukkumaan, joten eipä sitten tullu paljon nukuttua), kun meidän poika maailmalle lähti. Ja surffilautalla Tallinnaan. Enpä oo ennen muuten käyny. Kyllä meen toistekin. Hyvää ruokaa. Vähän on kallista nykyään. Vielä rahalla sai. Yöksi pääsi hotelliin.

Reggae Bar oli ihmisen kokonen. Ei toista meinannu mahtua. Vaan eipä löytynyt ramopunkkia tikullakaan kaivamalla viron bändeistä. Muuten olivat oikein veikeitä. Suomi-Viro musiikkimaaottelu 6-0. Murkun kanssa kuitenkin päätettiin, että Strap on faggots -nimestä annetaan yks piste tasotukseksi.

Debbien Mammanpoika on hitti. Kyllä osu ja uppos. Meno oli välillä, kuin moukarihäkissä. En ollu ennemmin tätä Debbie kokoonpanoa nähnytkään oikein tositoimissa. Kyllähän muuten toimii, kuin junanvessa.

Rehtorit näytti kanssa kaapinpaikkaa isolla kädellä. Sanna Se Domina pisti jätkiä eturivissä kyykkyyn ja ylös kyykkyyn ja ylös, eikä ne tahtoneet piilossa pysyäkkään. Mikkitelineet otti kokoajan osumia, ja Mikon väittämän mukaan koko kannusetti siirtyi kymmenen senttiä johonkin suuntaan kun joku nuori naishenkilö heittäytyi lavalle kesken biisin. Semin Converse kerhoissa on siihen nähden ollut aika rauhallista. Mikä on sinänsä hyvä asia. Mikkiin on aika vaikea laulaa jos se on pitkin pituuttaan lavalla.

Kaikesta huolimatta oikein onnistunut ilta. Paikan omistaja-lady lahjoitti illan päätteeksi Outille skumppapullon ja allekirjoittanut sai kyydin hotellille, vaikka auto oli täysi. Jostain kumman syystä keikkapakun varapyöräkotelossa oli Mannen kokoinen kolo, jossa sitten vietin pitemmänkin aikaa ja löysin itseni seuraavana päivänä Tartosta. En hämääntynyt tapahtumien saamasta käänteestä vaan hotelliin asumaan ja sitten, Rock´n Roll Club kutsui luokseen.

Mesta oli todella ROCK. Asian meininkiä. Paikka oli kuin tehty livemusiikille. Hyvät äänentoistolaitteet, miksaaja talon puolesta ja baarista sai... alkoholia. Ainut mikä puuttui oli yleisö. Tosin siihen saatiin pätevä selitys jossain vaiheessa kun kuultiin että Villu Tamme oli keikalla samaan aikaan kaupungissa. Sekin keikka olisi varmaan ollut näkemisen arvoinen, mutta kun kaikkea hyvää ei voi yhtä aikaa saada. No joka tapauksessa keikat olivat loistavat. Jaakko totesi Rehtoreiden keikan jälkeen, että hän ei ollut Hekoa nähnyt noin hurjana lavalla koskaan. Eikä pöydällä, eikä pöytien välissä, eikä tanssijoiden seass,a eikä poreammeessa.

Minäkin sain tällä keikalla Miikalta armollisesti LUVAN soittaa RYTMIMUNAA keikan AIKANA. Ja kyllä muuten sitten soitinkin. Vieläkin on kämmen kipeänä. Ja vaihteeksi oli oikein mukava heilua lavan edessä kauniitten virolaisten nuorten hellujen kanssa, eikä humalaisten keski-ikääntyvien hallujen kanssa. Sori Hallu mut tää rimmas niin hyvin. Keikan jälkeen pillit pussiin ja
jatkoille.

Ja tätä en ennen ole nähny vaikka paljon olenkin nähnyt, että ainakin jatkopaikka ravintelissa sai ottaa kertakäyttömukissa juomat mukaan sulkemisajan jälkeen, jos ei kerennyt tai jaksanut nauttia tilattuja juomia ennen ovien sulkeutumista. Kätevää. Matka hotellille sujuikin rattoisammin muki
kourassa. Ja sunnuntaina suuntana Kotisuomi. Keikkapakussa vielä kotimatkallakin jatkui taukoamaton HekoMurkku-Show jo toista vuorokautta. Siinä verbaalirumputulessa jopa minäkin olin sanaton. Ja tähän Miika toteaisi: "Se on kyllä HYVÄ!"

Joten tästä tähän on hyvä lopettaa raportti. Hyvää syksyä ja KIITOS !

Manne

 

Tallinnassa  meni typeräksi yleisö ja Tartossa soittaja

Reggae Bar henki miellyttävää hälläväliä-asennetta sisustuksen ja esim. tarjoilijan juopumustilan suhteen. Yleisössä pesunkestäviä punkkareita, normireinoja, rokuja ja kunnanhäröilijä. Debbien tinttasi sellaisella asenteella, että huh. Koko ilta tuntui menevän teemalla "Mitä kovempaa, sitä parempaa". Rehtorit lähti pyssyn suusta. En muista milloin yleisö olisi näin paljon törmäillyt mikkeihin. Tai rumpuihin! Itse unohdin soittaa Leena tahtoo kiljua.

Matkalla Tartoon alkoi keikkauton yleis-ÄO-mittari laskea huolestuttavasti. Kuski Kari on ilmeisesti kuuro.
R'N'R Club on makean näköinen paikka. Hyvä lava, hyvät kamat- vain yleisö puuttui. Rehtorit aloitti ja meni pitkin pöytiä-kiirem ja pungim! Keikan jälkeen keskityin häiritsemään Murkun soittoa. Hyvin meni! Ja muutkin kuin tekstit oli lõbusad...

Heko (Rehtorit)

 

Kun kuuntelee Murkkua ja Hekoa sekä kahta Tavallista Vanhaa Miestä kaksi vuorokautta läpeensä, niin sitä ei vain voi selittää, se täytyy itse kokea. Viron reissu oli uskomattoman hauska, miellyttävä, onnistunut sekä rok. Ja kaikki keikatkin menivät loistavasti. Kyllä tällä reissulla yksi kaamos selätetään! Haluan kiittää kaikkia mukanan olleita, olette ihania!

Outi (Debbie)

 

Biisilistat

Tallinna 21.9.07

Debbie:

Äkkilähtö

Askeleen edellä

Internetsussu

Kallen kamalat kalapuikkoviikset

Syyskuu

Viikon

Nyt mua kiusaa täysikuu

Jotkut pojat

Pauliina

Pitkä matka

Mamman poika

Ei nätti tyttö voi

Debbie ja Joey

Ramo-auto

Rehtorit:

???

Tartto 22.9.07:

Rehtorit :

???

Debbie:

Äkkilähtö

Askeleen edellä

Internetsussu

Kallen kamalat kalapuikkoviikset

Syyskuu

Viikon

Nyt mua kiusaa täysikuu

Jotkut pojat

Pauliina

Pitkä matka

Mamman poika

Ei nätti tyttö voi

Debbie ja Joey

Ramo-auto