Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

PSK Kaupunki, Oulu 24.10.08

Real Vacation

Akustinen Real Vacation (kuva: Jeke).

Jeke:

Real Vacation akustisena

Real Vacationin eturivin akustiset keikat saivat jatkoa pienessä oululaispubissa syysloman loppupuolella 24.10. Paluutaan tekevän bändin nokkamiehet virittelivät keikkakuntoaan jakkaroilla istuen ja esittäen nopeina paahtoina tutuksi tulleita kappaleitaan hieman sielukkaammin akustisilla kitaroilla. Jari ja Joni saavat aikaan eräänlaisen nuotiopiirimeiningin, jossa on lähes vastustamatonta olla yhtymättä lauluun mukaan. Koska suurin osa biiseistä on saanut alkunsa juuri akustisina, muodostaa duon keikat eräänlaisen laskeutumisen juurimusiikkiin, kappaleiden synnyinasuun.

Keikka sai eksoottisen alun, kun avauskappaleena kuultiin espanjaksi laulettu Bienvenida A Tijuana. Settiin on koottu vahvalla otoksella yhtyeen alkupään tuotannon demo-materiaalin helmiä, kuten mukaansatempaava Somebody help us. Väliin on laskettu mukaan Back to the movies –levyn parhaimmistoa. 15 kappaleen setin viimeisinä biiseinä kuultiin kuolemattomat Dirty 6 ja Wasted, jotka soitetaan aina peräkkäin niin kauan kuin Real Vacation on olemassa. Kolmisenkymmentä kuulijaa saivat nauttia kelpo soitannasta. Soittajat ovat myös täpinöissään uudesta alusta.

Noita alkupään demoversioita saatetaan kuulla joskus virallisessakin muodossa. Toista pitkäsoittoaan kehittelevän poppoon biisilaariin on kertynyt materiaalia tauon aikana jopa tuplalevyn verran.

Jeke

Real Vacationin kommenttia

Nyt kun ollaan soiteltu akustisilla keikoilla noita eka demojen biisejä, ollaan huomattu, että ne ovat treeniksellä saaneet uutta muotoa. Me ollaan ajateltu, että niitä vois jossakin vaiheessa julkaista ihan virallisestikin, varsinkin kun kokemus ja soittotaidon kehittyminen ovat tuoneet niihin oikean muodon. Niitä ei saatu aikanaan oikialla tavalla talteen. Matskua alkais olla kasassa jopa tuplalevyn verran.

Real Vacationin ystävien kannattaa suunnata Oulun Toppilaan perjantaina 7.11., sillä yhtye esiintyy sähköisenä Ykän pubissa. Rumpali Hautalampi on irtisanoutunut Norjan raksahommista ja on taas sitoutunut istumaan Real Vacationin kiikkerälle rumpujakkaralle.

Jari Huotari (Real Vacation)

Real Vacation soitteli akustisesti näin:

Bienvenida A Tijuana

Yeah Yeah Insane

Somebody help us

Family Entertainment

Real Vacation

You blew it 

Don’t waste my time 

Kids are rock’n’ roll 

No place to go 

Bad dreams 

What a shame 

Don’t give a fuck 

Dirty 6 Wasted

 

Kävijälaskuri