Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Ykän Pub, Oulu 7.11.08

Real Vacation

Real Vacation (kuva: Jeke).

Jeke:

Pommittajan paluu

Real Vacation is back in business! Pohjoisen pommikone viritteli itsensä uuteen tulemiseensa jo keskiviikkona Rovaniemellä, jolloin yleisö oli ollut ihan pähkinöihinä. Perjantaina 7.11. oli vuorossa Oulu ja Toppilan kaupunginosassa sijaitseva Ykän pub. Pubissa pidetään paljon punk-iltoja, mutta ongelmana on muutaman kilometrin etäisyys Oulun keskustaan, mikä verottaa paikalle vaivautuvien määrää. Yleisöä paikalle oli saapunut 30 henkilöä, mutta vähäinen määrä ei menoa haitannut. Bändi oli kitaraa lukuun ottamatta hyvässä vireessä ja Joni joutuikin pariin otteeseen virittelemään keppiään kesken setin. ”Meikäläinen kun soittaa tuollain hakkaamalla, ei kitarakaan pysy vireessä”, Joni manaili ylimääräisiä taukoja keikan jälkeen.

Itse koin Real Vacationin eka kertaa Hautsi rummuissa ja kyllä kannatti odottaa. Nyt kun Hautsin Norjan hommat on takanapäin ja bändi muutenkin on saanut ladata akkujaan, on bändiltä lupa odottaa paljon. Settiin oli otettu sekä Jarilta, että Jonilta uusi kappale. Jonin Toaster ja Jarin Riding osoittivat, että kurssi on kohdallaan. Meneviä ralleja molemmat. Perinteistä kaavaa rikottiin myös sijoittamalla Dirty 6 ja Wasted täysin setin eri puoliskoille.

Jonille ja Jarille Ykän pubin normaali esiintymisalue oli liian pieni, joten eturivi esiintyi permannolla lavan edessä, valoista piittaamatta. Makupaloista toki kuultiin komea Don’t waste my time, Kid’s are rock’n’ roll ja Special one. Eniten liikettä yleisöön sai kuitenkin encorena kuultu S.F.U: “1-2-3-4-5-6-7-8! Let’s go ‘round the world…” Etelä-Suomen kannattaa varautua siihen, että pohjoisen pommikone tekee täsmäiskujaan entistä tiuhempaan! Be careful out there!

Jeke

Real Vacation pommitti Oulussa näin:

Rom&cola

Dirty 6

Toaster

Don’t waste my time

Dance

Special one

Kid’s are r&r

Family entertainment

No place to go

Bad dreams

I don’t give a fuck, Riding

Wasted

encore:

You blew it

S.F.U

An awful crime

 

Kävijälaskuri