Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Monttu, Pori 28.11.08

Punkrock pikkujoulut

James Puhto-Ren

The Tarjas

Maakuntaradio

Laika

Mr. Ramone:

Punkrock pikkujoulut

Oli mukavat pikkujoulut. Tosin pientä epäonnea oli myös matkassa. Kotoa lähdettyäni huomasin
puolessa välissä, että digikamera jäi kotiin, joten lähdin hakemaan sen. Harjavallan matkahuollon edessä kaaduin
pyörällä luultavasti ainoaan jääkohtaan koko paikkakunnalla ja sain pääni kolautettua reunakivetykseen ja polveni auki.

Ja nyt itse pikkujouluihin. Ensimmäiseksi esiintyi Laika, joka ei musiikillisesti täysin itselle kolahtanut, vaikka rankemman kuuloista musiikkia tuleekin kuunneltua. Hyvä bändi joka tapauksessa, asenne oli ainakin kohdillaan. Seuraavaksi vuorossa oli Maakuntaradio, jonka kappaleet olivat yllättävän hyviä. Mielenkiinnolla odottelen sitä hetkeä, kun bändi saa kasattua jonkinlaista studiomateriaalia. Kappaleet olivat mukaansatempaavia
ja innostivat jopa paikkapaikoin hoilaamaan mukana, vaikka en biisejä ennestään tuntenutkaan.

The Tarjas (kuva: Mr. Ramone).

Sitten olikin tupakkatauon paikka. Kun pääsin takaisin Monttuun, The Tarjas oli jo aloitellut keikkaansa - ilmeisesti pari kappaletta jäi näkemättä. Kovan keikan vetivät. Rumpalille? ilmeisesti oli jokin haaveri
sattunut ennen keikkaa, mutta itse en sitä huomannut soitosta. Kovan keikan  vetivät! Ainakin Karpon Hannu Mun Tyttöni, Vei sekä Herään Kesään ja R.A.M.O.N.E.S. biisit kuultiin. Muita biisejä on vaikea luetella, koska The Tarjas on tullut nähtyä niin monta kertaa livenä.

Sitten olikin vuorossa James Puhto-Ren, joka oli allekirjoittaneelle illan kohokohta. Odotukset olivat korkealla ennen alkua, eikä todellakaan pettymyksiä tullut keikan aikanakaan. Itseasiassa Puhto-Ren veti kovemman setin, kuin itse edes osasin odottaa. Settiin kuuluivat ainakin biisit Tyttöni on puutarhuri, Verhot kii,
Sami, Tennessee, Kuuleeko Outerspaceville, Timber!, Shatner, Sydämeni Forssaan Jäi, Porsaan Veljekset, Veijo, Helsinkiin vai Helvettiin, Eki-Setä sekä tietysti tuo mahtava Meiju Suvas -cover Tahdon Sinut. Pari sanaakin tuli vaihdettua Puhto-Renin laulajan, Pasin kanssa keikan jälkeen. Todella mukavalta ihmiseltä tuntui.

James Puhto-Ren  (kuva: Mr. Ramone).

Tämän jälkeen olikin aika lähteä asemalle päin. Asemalle päästyäni odotti Pori-Helsinki bussi, johon mennessäni tokaisin itsekseni "Helsinkiin Vai Helvettiin". Päätin ottaa pienet unet ennen Harjavaltaa ja seuraava havainto oli, kun bussissa kuulutettiin "Ja seuraavaksi päätepysäkki, Helsingin linja-autoasema". Ilmeisesti kohtalo päätti sittenkin valita tuon Helsingin.

Kiva ilta oli joka tapauksessa. Toivottavasti The Tarjas järjestäisi tulevaisuudessakin punkrock ja/tai ramopunk -pikkujouluja Poriin.

Mr. Ramone

 

Tarjasin Vesku (kuva: Mr. Ramone).

Tarjasin Vesku:

Onnistuneet pikkujoulujuhlat Porissa

Jälleen oli onnistuneet juhlat ja porukkaa ihan hyvin liikkeellä, toista sataa ihmistä. Laika aloitti ja soitti komiasti ekan keikkansa ameerikan kielistä rokkia. ja hyvin tuntui uppoavan kun oli porukkaa edessä koko keikan hyppimässä. perään heti Maakuntaradio, joka soitti melodista punkpopppia. Täytyy tästäkin sanoa, että toimi! 

Sit tuli tarjojen vuoro. Matti kaatui lahjakkaasti loukaten kätensä jo alkuiltana, kun joku oli marinoinut lattian drinkillän. Tästä johtuen hän soitti huomattavasti hitaammin koko setin, kun oli suunniteltu ja oli tuskissaa. Juuson ja Matin mukaan keikka oli huonoin meidän soittama keikka ikinä, mutta ei se minusta niin paha ollut. Yleisöstä tuli pelkkää kehua ja meininki oli ennen kaikkea loistava. 

Viimeisestä bändistä, eli James Puhto Renistä ei oikeen osaa sanoa mitään muuta, kun että on kyllä niin vitun kova bändi ja mukavia poikia. semmoista.

Vesku (The Tarjas)

 

James Puhto-Renin kommenttia

Porin monttu oli ok mesta, ok lava ja ok soundi. Keikka oli aika perustyly teknisesti hyvä veto. Yleisö oli kivaa ja kiva oli Jonna, jolle keikan järkkääntymisestä iso käsi, kuin M!kalle myös.

Pasi Peltokangas (James Puhto-ren)

 

Näin soiteltiin:

Laika

???

Maakuntaradio

???

The Tarjas

???

James Puhto-Ren

Tyttöni on puutarhuri
SA-Int
Ruutuässä
Sydämeni Forssaan jäi
Shatner
Suurisuu
Porsaan veljekset
Selvänä olet symppis
Eki-setä
Verhot kii
(Baby tää on) Tennessee
Ei oo
Tahdon sinut
Sami
Aknekasvoisen pojan balladi
Kuuleeko Outerspacewille
Sepe
Helsinkiin vai Helvettiin
Veijo
Timber!

 

Kävijälaskuri