Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Känkkä-Punk

Vuohijärvi , Kouvola  5.7.08

70-luvun Vihannekset,

Bullshit Brothers  ja Nixonix

70-luvun Vihannekset Känkkä-punkissa.

Vihannes Chemo:

KänkkäPunk: yllättävän hyvä tapahtuma

Kutsu KänkkäPunkkiin tuli pienoisena yllätyksenä. Kouvolan suunnalla emme olleetkaan koskaan esiintyneet joten hauskahan se oli mennä sinnekin. Ennakkoon oli myös tiedossa että backline hoituu talon puolesta, ja itselleni oli erityisen ilahduttavaa havaita laitelistalla Nixonixien Uffin Marshall 100 W Silver Jubilee-nuppi. Tuttu kone, ja itse soitan normaalisti 50 W vastaavalla. Eli kitarasoundien puolesta ei mitään hätää. Itse asiassa samaan syssyyn olisi voinut soittaa vaikka surf-keikan kitarakamojen puolesta: Bullshit Brothersien Eikalla olisi ollut silverface-ajan Fender Vibrolux Reverb, joka on erittäin hieno vahvistin sekin.

Paikalle saapuessamme olivat muut bändit jo paikalla, ja talossa vallitsi rennon hilpeä punk rock summercamp-tyylinen tunnelma. Ravintola Känkkäränkkä vaikutti entiseltä työväentalolta ...ja ehkä olikin sellainen, en tiedä. Joka tapauksessa keikkapaikaksi se oli mitä mainioin. Kunnollinen lava ja takatilat. Sapuska oli hyvää, ja ajatusta pyöriteltiin lavajuoman sijaan nautittavasta lavasalaatista. Muutkin puitteet olivat enemmän kuin kohdallaan, lavalla oli komea trussirakennelma valoille, ja miksauspöytähässäkkäkin vaikutti oikein professionaalilta. Mikäs siinä. Mutta.... paikalla ei ollut yleisöä. Ei yhtään.

Tilanne ei kuitenkaan ollut huolestuttava. Paikassa oli ollut aikaisemmin samana iltana yksityistilaisuus ja muu yleisö ei ollut vielä ehtinyt salin puolelle juhlimaan. Illan mittaan he ehtivät kyllä, mutta Nixonix joutui soittamaan valitettavan tyhjälle salille - sääli, bändillä on hyvää matskua ja harvemminhan heiltä täysimittaista settiä on kuultukaan. Keikat kuvattiin kolmella videokameralla joista yhden kanssa leikin itse Nixonixien keikan aikana. Toivottavasti kuvamateriaalista ihan kaikki ei ole käyttökelvotonta. Joka tapauksessa, syksymmällä saattaa olla luvassa kuvamateriaalia jossain muodossa joltain tai useammalta Känkkä-Punkin bändeistä.

Bullshit Brothers soitti Kaide Luumäen kanssa, joka hoitikin tonttinsa tutun mainiosti. Muutenkin BSB:llä on kasassa asiallinen kuvio, ja touhua kuunteli mielellään kokonaisen setin. Kuuntelisi muuten uudestaankin. Veljeksillä oli mukana toinenkin vieraileva tähti: vanhempi, vahvassa humalassa ollut mieshenkilö, joka heilui lavalla suurimman osan settiä akustisen kitaran kanssa. Hyvinkin mahdollisesti kyseessä oli ns. kutsumaton vieras, mutta eihän tuo menoa haitannut.

Oman settimme alkuun porukkaa oli jo ehtinyt salin puolellekin. Keikkafiilis oli itselläni rok, eli kohdillaan. Paikalliset olivat mukana kivasti, ja jollakulla oli jopa Vihannespaita päällä. Keikan jälkeen yleisö huusi meidät takaisin, ja soitimme encoreina Teenage Kicksin ja California Sunin. Jälkimmäistä emme olleet aikaisemmin julkisesti esittäneetkään. Yllätys oli suuri kun tämäkään ei riittänyt, ja kävimme soittamassa vielä Rockaway Beachin. Taisi olla ensimmäinen kerta kun saimme kaksi encorea.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli hyvin järjestetty, paikka sopiva ja majoitustakin tarjolla, vaikkemme seuraavan päivän menojen takia voineetkaan sitä hyödyntää. Ja mikä tärkeintä: hauskaa oli, kuten asiaan kuuluu. Ramopunk-jengi ei KänkkäPunkkia löytänyt - sikäli mikäli kaverit viitsivät sellaisen joskus jatkossakin järjestää, suosittelen lämpimästi.

Vihannes Chemo (70-luvun Vihannekset)

Vihannekset soitti Känkkäpunkissa näin:

Majakanvartija

Me kävelemme keskuudessanne
Sit sä tulit oikeesti hulluksi
Joey Ramone
Sekaisin Seiterästä
Sä oot rok
Rakkaani, mä rakastan sua
Hai sen sai

Mun mielestä makein
Antakaa mun sotia (rauhassa)
Tiede ei tiedä mitään
Saat multa vuoden
Nousukausi-rock

Valamoon
encore:

California Sun
Teenage Kicks

2. encore:

Hiekkaa Hietarannan (Rockaway Beach)