Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

K-Klubi, Kuopio 12.2.09

Vandaalit

Jack Addict

Vandaalit (kuva: Jenna Airaksinen).

M!ka:

Vandaalit Kuopiossa

Roudailujen, säätämisten, lamppujen virittelyn yms. jälkeen pääsi Jack Addict aloittelemaan ilmeisesti hieman myöhässä. Kun soittopaikka oli tuttu ”kantaluola” ja huomattava osa yleisöä enempi tai vähempi tuttua Kuopion punkväkeä, sujui keikka rennon hyväntuulisella otteella ja totutun varmasti. Räväkät pohjat pisti Kuopion punkylpeys illalle. Sen verran monesti olen bändin jo livenä nähnyt, että alkaa nuo bändin biisit olla siinä määrin tuttuja, että tarttisi jo saada ne biisit soimaan kotonakin. Ja levyhän sieltä pitäisi jossain välissä olla tulossakin… vauhtia vaan siihen projektiin.

Jack Addict  (kuva: Jenna Airaksinen).

Illan pääbändinä oli aika kovan maineen omaava Vandaalit. Edellisen illan keikasta Helsingissä olin saanut kehuvia kommentteja, joten hyvää osasin odottaa ennakkoon ja  tosi hyvä meininki Vandaaleilla sitten Kuopiossa olikin. Parhaita punk-keikkoja, mitä olen Kuopiossa vähään aikaan nähnyt. Bändi oli iskussa ja Hälkillä sana hallussa. Häkli jaksoi myös heilua koko keikan nahkarotsi päällä, vaan olipa rotsi siitä hyvästä märkä päällipuoleltakin keikan jälkeen.

Mitään vakavia vammoja ja sähköiskuja ei Vandaalien show tällä kertaa sisältänyt, mutta jotain teknisiä säätöjä oli sen verran, että bändi joutui karsimaan biisilistalta puolenkymmentä kappaletta, mikä oli tietysti vähän harmillista, kun en ole bändiä ennen livenä nähnyt. Keikan parhaita paloja olivat Verissä päin, Palava kaatumatautinen, Voima (se on mikä jyllää) ja varsinaisen keikan päättänyt Etsin ja tuhoan.

Keikan päätteeksi Hälki lähti puskemaan encorea huutavan yleisön läpi kohti takahuonetta. Pitkälle ei Häkli päässyt, kun käännytin hänet takaisin lavalle päin. Kolme reipasta irokeesipäätä hoiti homman loppuun lähes kantamalla ei-niin-pienikokoisen Hälkin lavalle ...tai ainakin se siltä näytti. Hyvä pojat. Noin tehokkaasti sitä pitäisikin encoreet vaatia. Illan päätteeksi saatiin sitten vielä Kaikkein komein ja Namuja lapsille.

Yleisöä olisi voinut enemmänkin olla, mutta moni niistä, jotka paikalla oli, olikin sitten aika innokkaita. Pitkään keikan jälkeen sai Vandaalit kätellä kiittelevää yleisöä. Kun porukka purkautui ulos K-klubilta oli baarin ovella poliisiauto päivystämässä, vaikkei illan aikana ollut mitään järjestyshäiriöitä. Olisiko ollut Vandaalien nimi tai maine syynä, kun ei siellä ole poliiseja näkynyt ikinä aikaisemmin punk-keikkojen yhteydessä? Heh, heh. Tämähän on jo edistystä, kun poliisikin on huomannut, että Kuopiossakin punk elää.

M!ka

 (Kuvat: Jenna Airaksinen).

Vandaalit soitti K-klubilla näin:

Älä pikaa nuoruuttasi

Sporttipoika 

Vain miljoonan dollarin tähden

Pakkopaita

Betonikolossit

Verissäpäin

Eläinrääkkääjät

Palava kaatumatautinen

Hipinreuhake

I'm Believer/Headbanger

Itä-Euroopa lännenmies

Nojaan kadun kulmaan

Voima (se on mikä jyllää)

Nopee

Sporttipojat paluu

Etsin ja tuhoan

encore:

Kaikkein komein

Namuja lapsille

 

Kävijälaskuri