Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Tirra, Lahti 13.2.09

Vandaalit

The Prostidudes

 

Vandaalit (Hartza).

Hartza:

Perjantai ja kolmastoista... 

Tulipas tuossa joulukuussa Häkliltä yhteydenottoa, josko Vandaaleille keikkaa saisi Lahteen järjestymään. Torvihan on varattu vähintään vuodeksi etukäteen, joten joku muu paikka piti etsiä. Noh, kävimme legendaarisessa Tirrassa Torven yläkerrassa ottamassa tuopposet, ja kuin ollakaan, keikka sovittiin sinne saman tien ravintolapäällikön kanssa. Itseäkin hieman jännitti tuo paikkavalinta, sillä Tirraan en ollut aiemmin punkkikeikkoja hoitanut, mutta nähnyt kyllä. Sikäli haasteellisempaa kuin alakerran rokkiluola, että paikalle piti hoitaa valot ja PA:t, sekä miksaaja. Viimemainittu tosin oli pienin paha, sillä ”varastimme” Torven Miksaaja-Mikon Tirra-iltamiin.

Kahdeksan maissa pelipaikoille pystyttämään Tainan kanssa lipunmyyntiä, ja huomaamme että valot eivät toimi, ja toinen puoli PA:sta mykkänä….  Säätöä, hinkkaamista ja vääntämistä ja homma toimi. Perinteinen Tirran kanta-asiakaskunta alkoi vaihtua nuorempaan ja punkimpaan kansanosaan lähempänä yhtätoista, kun lämmittelyakti The Prostidudes aloitti soittonsa. Bändi oli treenannutkin yhdessä viimeksi kaksi kuukautta ennen keikkaa parin karpaasin suorittaessa isänmaallista velvoitettaan, sekä bändin primus motorin, Archien opiskellessa Mikkelissä. Hirveästi ei kyllä huomannut treenivähyyttä, mutta yhden soittajapojan soittotekniikka oli hieman hakusessa välillä, kiitos iloluontoisten virvokkeiden. Sällit totesivat soittavansa Kuoleman Esikartanossa, viitaten Tirran vakiporukkaan. Omasta mielestäni soitto kuitenkin kulki ihan jees, vaikkei jengiä nyt kamalasti ollutkaan. Blink 182-coveria tuli ainakin uusien biisien ohella. Tässä vaiheessa luovutimme lipunmyynnin nuoremmillemme ja siirryimme seuraamaan keikkoja kameran kanssa ja ilman.

Kellon viistäessä puolta yötä, oli porukkaa valunut paikalle hieman enemmän, maksullisen päämäärän ollessa total 83, plus muutama listalainen. Oli tämän kiertueentyngän isoin yleisömäärä Vandaaleille, hakaten edellisen illan Kuopion keikan 50 silmäparilla. Lahti-Kuopio 1-0.

Keikka tärähti käyntiin nuorille vandaalisoittajapojille sopivalla Älä pilaa nuoruuttasi-kipaleella. Hittikimara olikin melkoinen seuraavat seitsemäntoista biisiä. Pientä jännitystä oli ilmassa, että mitähän vielä tapahtuu, saako Piitsi säkäreitä tai jotain, olihan sentään perjantai ja kolmastoista. Itse diggasin keikasta täpöllä, ja kyllä Tirran tanssilattialle ilmaantui muutama henkilö, joilla jalkatyöskentely oli hieman ripeämpää kuin mihin Tirrassa on totuttu. Keikka loppui varsinaisen setin jälkeen ilman encoreja, koska Klide tunsi olonsa huonoksi, mikä olikin vasta alkusoittoa tulevan vuorokauden tapahtumille.

(Kuva: Hartza).

Keikan jälkeen parit tuopposet ja Häklin kanssa taxilla meille istumaan hieman iltaa. Aamulla kuitenkin olisi aikainen herätys ja lähtö Hesaan, joten neljän maissa piti jo luovutella, vaikka ei olisi malttanutkaan. Aamulla ylös, aamupalaa naamaan ja kohti Lahden rautatieasemaa. Nestemäinen aamupala siinä, ja erkanimme Vesan kanssa eri juniin, me Hesaan ja Vesa Riksuun. Junaan päästyämme, Vesa soittelee perään välittömästi. Luulin että Riihimäen juna on joko lauennut matkalle, tai Vesalta unohtui meille tavaraa. Valitettavasti kyse ei ollutkaan noin vähäpätöisistä jutuista, vaan Vesa soitti aikalailla veret jäädyttävän uutisen. Kliden paha olo keikalla oli enteilyä sydänkohtauksesta, ja mies oli aamulla toimitettu sairaalaan. Jatkuvaa yhteydenpitoa iltapäivään saakka, kunnes tulee helpottava uutinen – mies on leikattu ja vaara ohi. Oli messufiilis aika lailla kateissa lauantaina ennen parempia uutisia. Niin, olihan tuo terveydentilan huononeminen alkanut jo perjantai ja kolmastoista…. Shokeeraavampi keikanlopetus kuin Kuopiossa: Lahti-Kuopio 2-0.

Toivomme Klidelle jaksamista ja paranemista, nähdään taas keikoilla, kun tiedot jo sunnuntaina kertoivat, että miehen mieli palaa keikoille. Lavalla, tai ainakin sen liepeillä nähdään. Lahdessa on muuten paljon huonommat festarinjärjestäjät kuin Kuopiossa, Frostbite ja Sheldon Monderoy hakkaa RockCockin: Lahti-Kuopio 3-0 ja game over.

Hartza

(Kuva: Hartza).

The Prostidudes soitti Tirrassa näin:

  We have a ball

Hard goodbye

Riot crew won’t cry

Don’t leave me

Dream of the backseat

Unholy Hill

Song for the lonely hearts

Hybrid moments

Medical anthem

Cartoon punk heroes

The dawning of better times

encore:

Some kinda love / Angel Full

...ja Vandaalit näin:

Älä pilaa nuoruuttasi

Sporttipoika

Vain miljoonan dollarin tähden

Pakkopaita

Betonikolossit

Torakka

Verissäpäin

Eläinrääkkääjät

Palava kaatumatautinen

Omatunto

Hipinreuhake

I’m a believer / Suzy is a headbanger

Itä-Euroopan lännenmies

Voima

Nopee

Sporttipojan paluu

Etsin ja tuhoan

 

Kävijälaskuri