Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Semifinal, Helsinki 27.3.09

Joey Luumäki & Tappajatomaatit

The Silver Hawks

Tappajatomaatti Kaide (kuva: Hartza).

Laura:

Tennarikansan perjantai-vaellus

Tätä iltaa oli itse kukin odottanut innolla jo pitkään! Odottelu palkitaan, ja viimein koittaa tämä perjantai-ilta, jolloin Semifinaalissa ramo-ihmisiä viihdyttää Joey Luumäki ja Tappajatomaatit ja On the Rocksissa itse TV Smith. Iloista porukkaa kokoontuu Ilvekseen valmistautumaan – osa TV Smithin ja osa Tappajatomaattien keikkaa odottaen. On the Rocksiin lähtijät uhkailivat ehtivänsä myös Semifinaaliin, sillä TV Smith soittaa ensimmäisenä, ja Semifinaalissa taasen Tomaatit viimeisenä The Silver Hawksin jälkeen. Siinäpä pojille haastetta kerrakseen. Ilveksessä oli niin hauskaa, että hyvä kun maltettiin mihinkään siirtyäkään.. Ja hyvää ruokaa oli! Kiitos vaan burgeriannoksista, joita ainakin Riina ja allekirjoittanut joutui loppumetreillä tunkemaan lähes väkisin alas...

Semifinaalissa oli mennessämme vaihteeksi aika hillitysti porukkaa – pääsimme jopa istumaan osaksi aikaa niille lukuisille penkeille ravintolan pohjoissiivessä?! Kun Semifinaali ei tällä kertaa revennytkään liitoksistaan, kuten esim. viime Ramoviisuissa, niin hiukan pisti huvittamaan; Kun huomasin Joey Luumäen & Tappajatomaattien keikan Lippupisteen tai Lippupalvelun listalla (ainakin muistaakseni), niin siinähän iski pieneen ihmiseen lievähkö paniikki, että onkohan se jo loppuunmyyty? En tietenkään ehtinyt saman tien lähteä lipunostoon, vaan ajattelin joku päivä käydä ostamassa, kun ehdin... Ja niinpä pari viikkoa myöhemmin muistan kyseisen asian, ja päätän rynniä keskustaan, suuntana Tiketti. Hyvät vanhat ajat muistaen ajattelin, että se on kuuteen asti auki, ja kuinka ollakaan kellohan on melkein kuusi! Niinpä juoksen pitkin Runeberginkatua, saavutan Urho Kekkosenkadun – ja tartun ovenkahvaan huomaten, että no
 sehän on auki seitsemään, jee jee! Ja näin on lippu ostettu hyvissä ajoin ennen keikkaa! Hyvin olisin voinut ostaa lipun oveltakin (ja vieläpä vähän halvemmalla)...mutta mitä hauskaa siinä olisi ollut.

Semifinaalissa oli hämmästyttävän hyvä ja valveutunut dj, sillä kuuntelimme levyltä vain ja ainoastaan Ramonesia (korjatkaa jos olen väärässä)! Kyllä kelpasi. Minä viihdyin!

The Silver Hawks soitti koko sakin suorastaan unenomaiseen tunnelmaan. Musa kerrassaan hiveli korvia, vaikka olikin täysin erilaista kuin illan pääesiintyjän musiikki. Osa porukasta, ainakin Ilpo, olisi kovasti kaivannut esitykseen laulua, ja osa edes spiikkejä... Kyllä sieltä jokunen lause kuultiin, kun pyydettiin ja maltettiin odottaa.

Tappajatomaatit Chemo ja Pete (kuvat: Hartza).

Tappajatomaatit aloitti setin Kaipaan sua - kappaleella, ja hetihän siinä riehaantui pogoilemaan ja avaamaan äänensä tulevia yleisön laulatuksia varten. Eipä ollut montaakaan biisiä mennyt, kun IR-Teemu ja Hartza pärähtivät paikalle. TV Smithit siis nähty ja Tappaajatomaatit vielä perään. Well done! Tämähän oli Tomaattien toinen keikka, ja yhtä rock kuin ensimmäinenkin. Taattua Joeymaista räimettä ja sopiva sekoitus omia, Luumäkien ja Ramonesin biisejä. Ramones käännöksistä kuultiin ainakin Kromi koristaa ja Nuori vihannes. Luumäkien biiseistä allekirjoittaneen sai pogoamaan tauotta Jos en sua saa! Ja kunto nousi silmissä, heh! Tällä keikalla mullekin selvis mitä eroa on sillä mitä käteen/käsiin jää! Ainakin luulen niin. Aivan käsittämättömän mahtavan lopetuksen Tappajatomaatit veti biisillä What a Wonderful World. Kiitos!

Laura

Joey Luumäki (kuva: Hartza).

 

Kävijälaskuri