Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Nimmarit James Puhto-Reniltä (kuva: Hartza).

Ravintola Liekki, Luopioinen 30.5.09

James Puhto-Ren

Harza:

Mä katson maalaismaisemaa ja ymmärrän… 

eli Jamekset Luopioisissa 30.5.09

Tulipa kesän ehkä ainoalle helleviikonlopulle mielenkiintoinen tarjous lähteä katsastamaan James Puhto-Ren Luopioisiin Zorron ja Minnan kyydissä. Yöpaikkakin järjestyisi baarin toimesta, joten eikun lakanat laukkuun, puhtopaita päälle ja menoksi.

Luopioisiin saavuttua eikun kamat baarin takana olleeseen majoituskortteeriin, joka itse asiassa oli koko baarikompleksin kanssa samaa isoa omakotitaloa. Joten mikäpäs siellä ollessa, kun kaikki mukavuudet terasseineen ja hetivalmiine kiukaineen herkkuineen oli tarjolla. Minnan kanssa lähdimme käymään naapurikiinteistön K-marketissa, ja eikös edessä olevalla bussipysäkillä istukin tutun näköinen mies. Marty Blitzkrieg oli eksynyt kesäpäivän maaseutumatkallaan sukulaistensa kanssa jäätelötauolle. Harmitteli kovasti, kun oli juuri lähdössä takaisin Tampereelle, eikä tulisi näkemään Puhto-keikkaa.

Kupu täyteen Ravintola Liekin terassilla runsaastisuolatulla nakkikorilla, ja omalle vip-terassille istumaan takapihalle. Peitsamot mankkaan ja rokettirollit käyntiin. Puolikympin maissa sitten saapui illan tanssiorkesteri paikalle ja Zorron kanssa avustamaan roudauksessa, jotta kamat saatiin kasaan nopeasti ja soundcheck käyntiin. Kolmen biisin checki riitti, ja iloisena yllätyksenä poppoo harjoitteli tasan kerran illan settiä varten Karleby Screamers-kasetilta peräisin olevan Lämpimät siniset silmät. Hieno bonus kyllä. Tässä vaiheessa populaa paikalla oli pelottavan vähän, joten odotukset keikkaa varten olivat hieman ristiriitaiset. Pari viikkoa aiemmin samassa paikassa Rytmirottien keikalla oli ollut hyvin väkeä, mutta miten vaikuttaisi lakkiaispäivä maaseudulla.

James Puhto-Ren Liekissä (kuva: Hartza).

Takasin majoitustilan terassille bändin kanssa, joka yöpyisi samoissa tiloissa. Ja sehän sopi kuvioon kuin punaiset aurinkolasit rumpali Ilkan päähän. Ilen kanssa jo saunasuunnitelmat kehiin keikan jälkeiseksi aktiviteetiksi. Lisää Peitsamoa ja myös Rytmirottia stereoista ja chillailua ennen keikka. Olipa Luopioisten paikallislehtikin noteerannut bändin jutussaan oikein legendan arvoiseksi. Kylläkyllä.

Puoli yö ja showtime. Tunti viisitoista minuuttia sovittu vedon pituudeksi ja sehän kyllä passasi. Paulilla lähettiin käyntiin, ja olihan sitä yleisöäkin valunut paikalle jonkin verran. Eturivin kanssamme jakoi Valkeakosken ramopunkit Jampan johdolla, mukavia heeboja. Hittiputki oli katkeamaton, ja pariin otteeseen Pasi B.Goode antoikin rytmiryhmälle käskyn lähteä tupakkatauolle, vetäen itse soolona biisejä sillä aikaa. Uusia biisejäkin oli setissä, eli Goottityttöystävä ja nimihirviö Uri Geller (sä oot vähä Sofi Oksasen näköönen). Innolla odotellaan levyä, että tuleeko studiota vai liveä vai mitä pihalle… Woimasointu-Hannu, pyörät pyörimään, sen verran hittimatskua nuo kaksi uuttakin vetoa ovat. Encoren päätteeksi bändi ei päässytkään niin vain poies lavalta, vaan innostunut fanilauma vaati lisää, ja bändi vetäisikin toistamiseen illan aikana Meiju-hitin Tahdon Sinut. Meijusta keskusteltiin muutenkin taajan illan aikana. Yllätys.

Keikan jälkeen yleistä häröilyä ja Ilen kanssa muiden jo kuorsatessa saunaan ja sessiot käyntiin. Ja ne sitten kesti aina kotiin saakka, anteeksi asianosaisille. Valokuvista puolet täysin sensuroitavaa kamaa, keikkakuvat ainoita järkeviä otoksia. Videoituakin tuli pari biisiä digikameralla, pitää siirrellä JuuTuubiin kun kerkiää.

Luopioisille, Ravintola Liekille ja eritoten sen omistaja Pekalle iso käsi. Mukavaa oli ja taatusti uudestaan, jos esiintyjänä on tämäntasoisia hittibändejä. Jameksille myös iso tassu, oli taas kivaa kun oli mukavaa. Veikkaanpa, että Zorro ja Minnakin kiittävät omasta puolestaan.

Hartza

James Puhto Ren soitti Luopioisissa näin:

Pauli

1x2

Eki-setä

Ei oo

Anssi on paskapää

Bob Marley

Porsaan veljekset

Shatner

Naama (Pasi-soolo)

Veijo

Timber!

Tahdon Sinut

Kantribaari

Juha Mieto

In The Army Now (Pasi-soolo)

Piimäkakku

Tennessee

Meidän lapsi

Suurisuu

Goottityttöystävä

Uri Geller (sä oot vähä Sofi Oksasen näköönen)

Terveisiä paratiisisaarilta

Lämpimät siniset silmät

Tyttöni on puutarhuri

SA Int

Sami

Helsinkiin vai helevettiin?

Bingotyöläisen laulu

Sepe

Verhot kii

Kuutamolla (Pasi-soolo)

encore:

Ruutuässä / Sydämeni Forssaan jäi

Kuuleeko Outerspaceville?

2. encore:

Tahdon Sinut

 

Kävijälaskuri