Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Dante's Highlight, Helsinki 11.11.09

Vandaalit

Vandaalit Elävänä! -levyn kansi.

Vandaalit levynjulkaisukeikalla

Vandaalien Elävänä! -albumi julkaistiin 11.11.09 ja bändi esiintyy sen kunniaksi elävänä Dante's Highlightissa Helsingissä. Tässä Jani "Hemmo" Kääriäisen valokuvia ja Hartzan tarinaa keikalta:

Muumiolaakson tarinoita…

Vandaalien comeback-levyä ehdittiinkin jo odotella tovin, mm. jo kertaalleen sovitun julkkarikeikan siirtymisen vuoksi. Täpärälle se jäi nytkin, kun levyt saapuivat vain pari päivää ennen keikkaa. Elävänä! -levyllehän on taltioitu Kliden paluukeikka Hyvinkäällä talvisen sydänkohtauksen ja  -leikkauksen jälkeen (ks. Vandaalien Lahti-raportti helmikuu-09).

Aluksi kassi Casa de Ropposen aina yhtä lämminhenkiseen kortteeriin, jossa pientä fiilistä haettiin mm. Buzzcocksilla, Nouvelle Vague’lla ja tietysti Vandaaleilla. Siitä perinteisesti Ilvekseen, jossa seuraamme liittyivät Katja S, Laura, Sari ja hetkeksi myös Häkli. Nurkkapöydässä istunut Stratovarius-ryhmä sai hieman hymähtelemään Jens Johanssonin pikkupöljäilyjen ansiosta. Ei tosin mikään ihme kyseiseltä kiipparivituoosilta. Hyvät sapuskat naamariin huonojen juttujen kera ja matka kohti Dante’s Highlightia.

Dante’shan on vanha kirkko, ja tunnettu enemmänkin heviväen keikkapaikkana, joten hieman oli odotukset jännittyneet, löytääkö kohdeyleisö paikalle. No, ainakin Ilpo, Tuppi ja Minna E löysivät, kuten Ohtosen Tumppi, jolla on kunnioitettavan katu-uskottava Ramones-tatuointi käsivarressaan. Jutustelua keskenämme, sekä Vandaalien kanssa, kunnes tuomiopäivän kello näytti 22:30 ja show pääsisi käyntiin.

(Kuva: Hemmo).

Setti polkaistiin käyntiin heti oksat pois-meiningillä, sillä hieman yllättäen setin avasi Palava kaatumatautinen. Muuten setti noudatti aika pitkälle Elävänä!-levyn biisilistaa. Yleisöä ei paikalla ollut kuin ehkä kolmisenkymmentä, mutta bändi ei antanut moisen pikkuasian häiritä meininkiä. Biisit kulkivat vauhdilla ja bändi nautti selkeästi taas lavalla olosta tauon jälkeen. Klide käväisi välillä mikinvarressa esittämässä bravuurinsa Eläinrääkkääjät, ja tuon perustella voisi Klidelle antaa muutaman muunkin biisin laulettavaksi. Setissä olivat myös entuudestaan tutut lainabiisit I’m a believer ja Commando, sekä uusi Vandaalit-hitti Sattuu, joka antaa lupaa odottaa todella hienoa levyä ensi vuoden puolella. Itselläni keikan kohokohdiksi nousivat edelleen Torakka, Sporttipoika, Palava kaatumatautinen, Etsin ja Tuhoan, Sattuu sekä mielestäni hyvän kontrastin punkkirypistykselle tuova kantrijollotus Dallas WC.

(Kuva: Hemmo).

Bändi on kieltämättä hulppeassa vedossa, älkää yhtään epäröikö mennä keikalle, jos siihen on mahdollisuus. Appa on kyllä Himanesin Sutisen ohella yksi ad/hd-soituneimpia basisteja, kuten Rauman Kimmo mainitsi Ramopunk.comin viekussa Turun keikan jälkeen. Klide ja Piitsi hoitavat kitaratyöskentelyn ja taustat rutinoituneesti ja Ari on tiukka ja tarkka rumpali. Soittoilo on nähtävissä koko ajan, lavalla ei nyrpistellä vaan kaahataan sopivan kovaa ja hymy huulilla. Näin sen pitää ollakin. Tuli vaihdettua keikan aikana muutama sananen levy-yhtiöpomo Ile Vainionkin kanssa ja kiittelin, että rohkeni julkaista tämän livelevyn, sekä tulevan uuden lätyn.

(Kuva: Hemmo).

Keikan jälkeen jutustelua bändin kanssa baarin sekä takahuoneen puolella, ja loppuyö Häklin ja manageri Makkosen hyvässä seurassa, kuten ennenkin. Makkonen intoutui vaihtamaan jopa paitaansa vastakkaista sukupuolta olevan raisiolaisfanin kanssa, ja eipä se naisten paita huonolta näyttänyt managerin päällä ilmakitarasooloja pöydässä vetäen, heh. Kiitos Vandaaleille kokonaisvaltaisesta viihdepaketista, tätä lisää ja useammin.

Hartza

 

Kävijälaskuri