Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Eräpunk! 2.erä

Pub Eräjärvi, Orivesi  24.4.2009

Pojat

Debbie

Pelle Miljoona

 

Keikka:

Eka kerta Eräpunkissa

Aurinko antoi iloa koko matkan Jyväskylästä Orivedelle ja siististi coolissa bussissa oli duunipäivän päätteeksi mukava matkustaa ja kuunnella Repo Man soundtrackiä sekä muuta mukavaa matkamusaa.

City Hotelli Orivesi löytyi 500 metrin päästä asemalta ja patikkamatkalla tuli bongattua paitsi Eräpunk mainosjuliste myös kekseliäästi nimetty lemmikkieläin myymälä, jonka nimen olen kylläkin jo unohtanut.

Sisäänkirjoittautumisen jälkeen mietin 15 minuuttia kumman sängyn ottaisin ja päädyin ikkunanpuoleiseen. Tuollaisen ison päätöksen jälkeen olikin paras siirtyä oluelle Hotellin aulabaariin jossa oli pubin puolikin, jonka nimen olen kylläkin jo unohtanut.

Pelasin uhkapeliä ja hörpin poronkusta, eli "ei millään mitään väliä" vaihde oli jo tässä vaiheessa päällä. Odottelin raumalaista suurmiestä ja tamperelaista kaunotarta saapuvaksi, mutta ensimmäisenä tuttuna hotellille saapuikin helsinkiläistynyt karjalaismies eli mr. Hallu.

Lähes samalla minuutilla myös Kimmon kiesi kurvasi parkkiin. Sitten syömään ja odottelemaan kuljetusta hotellilta Eräpunkpaikalle, joka sijaitsi noin 30 (pelonsekaisen) minuutin ajomatkan päässä. Kyyti oli kylmää, mutta nopeaa. Onneksi pelontunteen pystyi unohtamaan nopeasti kun sai huurteisen nenän alle ja sai nauttia sen ihan ulkoilmassa istuen.

Pub Eräjärvi vaikutti ihan leppoisalta koko kansan paikalta. Alkuasukkaat ja paikalle matkanneet punkmusiikin ystävät sekoittautuivat nopeasti yhdeksi iloiseksi joukoksi, vaikka alussa soraääniä kovaäänisestä musiikista kantaistujien suunnasta kuuluikin. En tiedä paljonko porukkaa oli, mutta ihan mukavasti Pojat, Pelle Miljoona ja Debbie olivat jengiä paikalle vetäneet.

Debbie aloitti Eräpunkin toisen erän ja mielestäni bändi veti jotenkin vapautuneemmin ja iloisemmin kuin 7v-bileissä, eli hyvä aloitus illalle. Outilla oli kova flunssa päällä ja sen myötä äänikin melkein mennyt, mutta urheasti ja hyvin hän veti setin loppuun asti. Pieni käheys on vain sexyy, sano.

Pelle veti oman soolosettinsä myös ihan hyvällä energialla. Olen miehen keikkoja nähnyt noin 50 elämäni aikani ja heti alkumetreillä on helppo arvioida äijän kulloinenkin vire. Nyt se oli ihan hyvä. Harmi vain että Pelle Miljoonan täytyy olla se The Pelle Miljoona ja sisällyttää akustiseenkin settiinsä aina vaan ne Moottoritiet, Juokse Villi Lapset, Gabrielit ja muut biisit jotka ainakin itselleni ovat jo hivenen kuluneita valintoja. Mutta niinhän ne Rollaritkin vetää sen Satisfactionin aina vaan.

Pojat aloitti Ketä Sä Rakastat -biisillä ja jatkoa seurasi niin uudelta levyltä kuin vanhemmiltakin. Tyttö -biisin paluu settiin ilahdutti erityisesti ja muutenkin tarjolla oli ne kuuluisat parhaat biisit ja paras mahdollinen show. Uudelta levyltä kuultiin lisäksi ainakin Lottovoitto, Kimmo, Yö-yhtye, Nojaan kadun kulmaan ja Nuori pölvästi. Saattoi olla vielä joku muukin, mutta en settilistaa mitenkään vihkon kanssa ylös merkannut vaan eläydyin pogoamaan kun ilmoille tärähti Lemmikkihautuumaan ja Eka kerran kaltaisia Pojat -klassikoita. Mä Uskon Meihin päätti illan komeasti innokkaiden taustalaulajien kera. Ketä ne oli, sen olen jo unohtanut.

Perhanan mukava ilta ja Eräpunk on hyvä systeemi, joka ilmeisti tulee myös jatkumaan Eräpunk-Kolmas erä muodossa. No käytiinhän siinä vielä hotellin yökerhokin katsastamassa, paitti Kimmo, joka meni kiltisti nukkumaan. Yritettiin Hallun kanssa bongailla paikallisen, mitalijuhliaan viettävän naislentopallojoukkueen amatsooneja, mutta huonolla menestyksellä. Ei näkynyt tai sitten kateltiin liian korkealle. Popedaa ja muuta puppua siellä soitettiin ja käytiinkös me se Pitkä Kuuma Kesä joraamassakin, ihan myötätunnosta sairaspetillä makoilevalle Ilpolle, jonka piti alunperin mukana olla. Toivottavasti Riinaa ei kovin paljon hävettänyt parkettien partaveisten hirvimäiset steppaukset. Tai ainakin hän olisi sen jo unohtanut. Mutta sellaista Eräpunkissa, Mainosjuliste tiesi oikein: Hillitöntä menoa hevonkuusessa. 

Keikka

Outi:

Eräpunk 2. erä

Eräpunkin 2. erää oli alettu kyselemään heti elokuusta 2008 lähtien, joten Pub Eräjärven isäntä Marko Kahelin alkoi kaavailla tätä toista erää jo loppuvuodesta.  Vähän  aluksi  tuntui, että 2. erä tulisi liian nopeasti. No, toisaalta taas kun kerta olimme saavuttaneet mainetta 1. erällä, niin miksipä ei. Kylillä oli aika paljon porukkaa, jotka olivat  epähuomiossaan missanneet 1. erän. Keikkailu on aina kivaa, ja varsinkin silloin kun keikkapaikka on vain 15 km:n päässä kotoa.  Kaikki loksahti kohdalleen jo hyvissä ajoin alkuvuodesta, kun Intian reissultaan palannut Pelle vahvisti tulonsa Eräjärvelle.

Lippuja myytiin yli 100. Se on tosi hyvin kun ottaa huomioon pubin koon ja sen sijainnin. Jengiä oli lähtenyt pidempääkin, ainakin Tampereelta, Mänttä-Vilppulasta ja Virroilta. Oriveden Sanomien mukaan ”eihän se missään hevonkuusessa ole, vähän vaan syrjässä pääteiltä”.

Keikkapäivän aamuna olin aivan varma, että Debbien keikka olisi peruttava. Ääneni oli hävinnyt totaalisesti edellisenä päivänä. Kävin epätoivoissani kysymässä apteekista apua. Ensin sain luennon suolavesikurlauksesta, höyryhengityksestä, puhumattomuudesta jne. Mutta kun kerroin, että minun pitäisi laulaa illalla, farmaseutti ei suositellut minulle kyypakkausta, mutta kertoi kyllä että niitä saa tuosta hyllystä ostaa ihan ilman reseptiä. Ostin sen ja nielaisin illalla pillerit ja ihme oli tapahtunut! Vaikka ääni ei todellakaan ollut kunnossa, sitä sentään tuli ja keikka meni yli odotusten. Toinen vaihtoehto olisi siis ollut perua koko keikka.

Pelle oli taas aivan käsittämättömän karismaattinen. Kuultiin Redemption Song ja muut vapautuslaulut kuten Gabriel, Villi lapsi, Moottoritie on kuuma ja paljon, paljon muuta mm. Dylanin ja  Marleyn Bobeilta, Ramonesilta ja niiltä kaikilta… Ihan sanattomaksi vetää, oli se niin sitä itseään. Respect!

Yleisö diggaili ihan kybällä Pelleä ja villiintyi täysin kun Pojat aloitti settinsä. Tunnelma oli katossa ekasta biisistä lähtien ja siellä se sitten pysyikin loppuun asti. Pojat on aina poikia, viisi tähteä, paras keikka ikinä! Tyttö onkin soinut päässäni siitä lähtien.

Voisin vielä korostaa, että ilta oli kaikin puolin onnistunut. Paikalla oli ihanan paljon iloisia ihmisiä. Kaikki näyttivät viihtyvän ja nauttivan illan showsta. Hirmuisen iso kiitos Markolle ja baarissa töissä olleille talkoolaisille, kylän naisille ja miehille, tutuille ja tuntemattomille sekä esiintyjille. Viimeistään keväällä 2010 eräpunkataan taas. Siihen asti ja sen vuoksi, Peace & Love!

Outi (Debbie)

Eräpukissa soiteltiin näin:

Debbie:

Internetsussu

Askeleen edellä

Surffilautalla Tallinnaan

Debie ja Joey

Jotkut pojat

Viikon

Syyskuu

Pauliina

Ei nätty tyttö voi

Nyt mua kiusaa täysikuu

Kallen kamalat kalapuikkoviikset

Kiitti ja moi

Mamman poika

Äkkilähtö

Suhtellisuusteoria

Ramoauto

Pojat:

Ketä sä rakastat

  Mari on förbi

Rauman Kimmon Juhannus

Nojaan kadun kulmaan

Utajärven yöt

Kylätie

Tyttö

Sit-down tragiikkaa

Lottovoitto

Saatanan Sheena

Nuori pölvästi

Yö-yhtye

Lemmikkihautuumaa

Eka kerta

Herra postimies

Pala maata hautausmaalta

Veikkaat vaan

Mä uskon meihin