www.ramopunk.com

Ramopunk-Piknik 

& Hummeripoika Rock 2009

 

Ramopunk-Piknik & Hummeripoika Rock 2009 -etusivu

 

Miika Poika Hummeripoika Rockin lavalla (kuva: Jeke).

Jeke:

Hummeripoikarock 10.7.09

Kokoontumisajot Haukivuorelle

Tämän vuoden Hummeripoikarockilla oli mielenkiintoinen lisäporkkana, kun Puustockin kaaduttua talousvaikeuksiin, perinteinen Ramopunk-piknik päätettiin järjestää lauantaina Hummeripoikarockin yhteydessä, Haukivuoren sataman vierassaunan pihalla. Perjantaina oli kuitenkin ohjelmistossa Pojat, joten tiivis nippu nahkatakkisia suuntasi kulkunsa Haukivuorelle jo perjantaina.

Himanesin aina ahkerat soittajapojat olivat jo hyvissä ajoin rakentaneet Piknikin soittolavan ja iltapäivällä Hummeripojan lavalla kävi melkoinen kuhina, kun LJB-viihteen velhot kasasivat festarien äänentoistojärjestelmää. Suur-Savon sähkö oli kovilla, eikä ilman vastoinkäymisiä selvitty vaan laitteita poksahteli rikki tuon tuostakin. Nokkelasti ääniongelmat kuitenkin ratkottiin ja homma oli valmis alkamaan. Tuossa vaiheessa iltaa Himanes kokoontui vanhalla sahalla sijaitsevalle treenikselleen hiomaan seuraavan illan levynjulkkarisettinsä huippukuntoon. Treenis antaa vähän lattean kuvan tuosta harjoitustilasta, jonka seinillä historia puhuttelee kävijää. Harjoitushalli sopii paremmin kuvaamaan noita hulppeita tiloja. Kyseisessä paikassa äänitettiin myös bändin viimeisin pitkäsoitto Retropunk. Kenraaliharjoitus lähti käyntiin sujuvasti ja seuraavan illan setti käytiin läpi samanlaisena kuin yleisön edessä. Oi, mikä soittamisen riemu jätkistä heijastui ja täytti treenihallin joka sopen. Noilla eväillä saattoi lähteä luottavaisin mielin seuraavan päivän tuplakeikoille.

Himanes treenaamassa seuraavan päivän keikkoja (kuva: Jeke).

Perjantaina väkimäärä oli vielä melkoisen vähäinen, mutta seura sitäkin parempaa. Pojat oli illan odotetuin esiintyjä ja hurmasi ramokansan pistämään jalalla koreasti. Miikalla oli takanaan onnistunut lomamatka ja silminnähden rento ja hyväntuulinen Miika innostuikin lomareuhka päässään heittämään välispiikkejä italiaksi. Molto bene! Setin avasi räväkästi tuoreen Ketä sä rakastat –levyn nimikkobiisi, jota seurasivat sujuvasti Mari on förbi ja Koko kesä. Uusimmalta levyltä settiin oli tällä kertaa mahdutettu seitsemän biisiä.

Kaide Poika (kuva: Jeke).

Trion soitto sujuu jouhevasti, eikä ihmekään, kun ajattelee mikä kokemus Miikalla, Samilla ja Kaidella on musiikkihommista. Poikien kappalehistoria huomioiden biisilistan laatiminen ei ole niitä helpoimpia ja kiitollisimpia tehtäviä. Aina joutuu jättämään klassikoita pois setistä. Oivan setin olivat Pojat taas kyhänneet. Poikien keikka oli kuin 800 metrin juoksu. Täysillä siinä mennään koko ajan. Encorena kuultu Mä uskon meihin sai lisää taustalauluvoimaa Hallusta, joka punkesi itsensä lavan reunan yli ja näytti yleisölle vähän mallia kovasta asenteesta. Pojat näyttivät 18 biisin verran olevansa vireässä keikkakunnossa.

Jeke

 

Sami Poika (oik.) ja Hallu taustalauluapulaisena (kuva: Jeke).

Kävijälaskuri