www.ramopunk.com

Ramopunk-Piknik 

& Hummeripoika Rock 2009

Keikkainfo

(Ramopunk-uutiset 9.4.09, 8.7.09)

 

Ramopunk-Piknik & Hummeripoika Rock 2009 -etusivu

 

Me Wokkivihannekset mukana Ramopunk-piknikillä.

Ramopunk-piknik Hummeripoika rock

Ramopunk-piknik 11.7.09
Hummeripoikarock 10.-11.7.09
Mikkelin Haukivuorella

Hummeripoika rock seitsemättä kertaa

Hummeripoikarock järjestetään tulevana kesänä 7. kertaa, minifestari on kerännyt grilli-ravintola kompleksin pihalle rakennetulle alueelle vuosittain 400-700 henkeä. Ravintola Hummeripoika sijaitsee Haukivuoren keskustassa, vain 28 metrin päässä rautatieasemalta, jossa myös useat junat pysähtyvät. Rockiin on tulossa esiintymään mm. Klamydia, Pojat, Himanes ja Lyijykomppania. Loput artistikiinnitykset tehdään alkukevään aikana. Hummeripoikarockin nettisivut löytyvät täältä.

Himanesilla levynjulkaisukeikka

Himanes julkaisee 8.7. Retropunk -pitkäsoiton ja Hummeripoika Rockin keikka 11.7. on myös tuoreen levyn levynjulkaisukeikka. Lisää tietoa Retropunk-levystä toisaalla Ramopunk-uutisissa täällä.

Kyy-Kyy Kyyvesi kutsuu

Kyy-Kyy Kyyvesi kutsuu

Kyy-Kyy Kyyvesi kutsuu

Kyy-Kyy Kyyvesi kutsuu

(Himanes: Kyyvesi kutsuu)

Ramopunk-Piknik Kyyveden rannalla

Ramopunk-Piknik pidetään lauantaina 11.7. kello 11.30 - 16.00 Haukivuoren sataman tuntumassa sijaitsevalla rantasaunalla. Matkaa paikalle Haukivuoren keskustasta (ja ravintola Hummeripojasta) kertyy autolla noin kilometri, kävellen jopa vähemmän.
Paikka on toiminut aikanaan sahan edustussaunana, nykyään se kuuluu paikalliselle palomieskerholle. Saunalla on vieraillut iso liuta tunnettuja ja tuntemattomiakin rokkareita, sillä hirsirakennus terasseineen ja pihagrilleineen toimi 1995-99 satamassa järjestetyn Haukirockin legendaarisena backstagena.

Me Wokkivihannekset Ramopunk-piknikille

Ramopunk-scenen uusin tulokas, nuori ilmajokelainen punkryhmä Me Wokkivihannekset esiintyy Ramopunk-piknikillä Haukivuorella. Ennakkoon bändiin pääsee tutustumaan Ramopunk.comin Wokki-osastolla, josta löytyy 3.3.09 julkaistu Me Wokkivihannekset -haastattelu, joka kertoo mm. Mikä, missä, miksi... Käykääpä lukemassa täältä.

Himanes piknikillä ja festarilla

"Haukivuoren Ramones" soittaa kaksi keikkaa samana päivänä. Ensin Ramopunk-piknikillä ja myöhemmin samana päivänä Hummeripoika Rockissa. Todennäköisesti piknikille voi odotella bändiltä jotain normaalista poikkeavaa settiä. Kannattaa varmistaa, että pääsee näkemään bändin molemmat keikat, sillä kokemuksesta voi sanoa, että Himanesin on kotikylän keikoissa on ollut ihan "oma taikansa".

Sanktio Savonlinnassa 29.5.09 (kuva: Jenni).

Sanktio tekee paluuta piknikillä

Vuosina 1996 - 2001 toiminut imatralaislähtöinen Sanktio on koonnut rivinsä uudelleen ja soittaa yhden ensimmäisistä reunion-keikoistaan Ramopunk-piknikillä. 

Sanktion suurimpana innoittajana ja esikuvana on ollut Ramones ja muut saman tyylisuunnan edustajat ja keikkakavereina olleet mm. sellaiset bändit kuin Retkibanaani ja Nukkekoti. Sen diskografiasta löytyy mm. kaksi Kråklundin julkaisemaa pitkäsoittoa Pohjanoteeraus ja Astetta parempi ja Saktion laulaja Tommi kuvailee bändin musiikkia "biisit kertovat yleensä pieleen menneistä ihmissuhteista ja rakastamisen vaikeudesta, kolmen joskus jopa neljän soinnun kyydittäminä".

Sanktion historia 1996-2001 ja reunion 2009

Paluuta tekevän Sanktion laulaja Tommi kertailee miten kaikki menikään vuosina 1996 -2001 ja miten comeback lähti käyntiin tänä keväänä. Käykääpä lukemassa Sanktion tarinaa tuoreesta Saktio-alaosiosta täältä.

General Demokrazee, Suojawalmiste ja Radio Finland

Mukana ovat omien biisien lisäksi Ramonesia suomeksi esittävä General Demokrazee, haukivuorelainen punkbändi Suojawalmiste ja haukivuorelainen Radio Finland, jonka kerrottiin olevan "haukivuorelainen ei aktiivinen ramo-orkesteri". 

Radio Finlandista ei netistä sattunut tietoa silmiin muuten, kuin yksi maininta Ramopunk.comin keikkaraporteista Haukivuoren hautajaisista vuoden 2007 alussa. Bändistä löytyy nyt jotain tarinaa toisaalta Ramopunk-uutisista täältä

Muita piknik-esiintyjiä voi käydä vilkaisemassa täältä: 

Me Wokkivihannekset

General Demokrazee

Suojawalmiste

Himanes

Sanktio

Piknik-aikataulu

(noin suurin piirtein)

11.30 Radio Finland 15 min.
12.00 Suojawalmiste 10-15 min.
12.30 Himanes 15 min.
13.00 Kalle G 15 min.
13.30 General Demokrazee 20-30 min. setti
14.15 Me Wokkivihannekset 20-30 min.
14.45-15.00 Sanktio 30 min

Kalle G:n esiintyminen on peruuntunut

Luonteri Surfista tutun Kalle "G" Grotenfeltin piti esiintyä piknikillä, mutta valitettavasti hän ei pääse paikalle ja keikka on peruuntunut, mutta eiköhän siihen tilalle löydy esiintyjien/yleisön joukosta jotain ylimääräistä showta.

Piknik-alueelle voi leiriytyä

Piknik-alueelta löytyy tilaa teltoille ja sinne saa leiriytyä ilmaiseksi. Käytettävissä on ulkogrilli, puucee, satamassa myös sisävessa. Satamasta löytyy myös hieno uimaranta, joten sitä kannattaa hyödyntää. Jos piknik-alueelle leiriytyminen ei innosta, löytyy Haukivuorella myös majoituspalveluita.

Tarjolla myös kioskipalvelut

Piknik-alueelle leiriytyjien palvelua parantaa Haukivuoren sataman kioski, joka palvelee päivittäin klo 10.00-20.00. Kioskista saa kahvia, pikkusuolaista, jäätelöä. Kioskin palvelut ovat hyvä lisä myös piknikille.

Sauna, makkaraa, suolakurkkua ja kolehti

Piknik-porukalla on sauna käytettävissä ainakin piknikin ajan. Tarjolla on makkaraa ja suolakurkkuja ja kulujen peittämiseen kerätään perinteiseen tapaan kolehti.

Ramopunk-piknik kartalla

Täältä löytyy Ramopunk-piknik

Ramopunk-piknikin paikka löytyy yllä olevan Haukivuoren keskustan karttalinkistä.  Hummeripoika Rock -tapahtuma taas löytyy kartassa näkyvän Haukivuoren Aseman vierestä.

Majoitusta Haukivuorella

Majoitusvaihtoehtoja löytyy hankalasti osoitteesta: www.travel.mikkeli.fi Suositeltavia paikkoja ovat esim. Marjolahden Loma ja Haukirannan Lomakeskus sekä lukuisat yksityiset lomamökit. 

Marjolahden Loma: Vuode-, karavaani- ja telttapaikkoja. P. 015-412 051, 040-5157 157
Haukirannan Lomakeskus: Vuode-, karavaani- ja telttapaikkoja. P. 040-5149 951

Ramopunk-piknikin taustatiimissä tuttuja naamoja

Ramopunk-piknikin managerina toimii Viljo Haukivuorelta, ensimmäistä piknikiä vaille aikaisemmissa päävastuuta kantanut Äänekosken Sami on siirtynyt avustavan asiantuntijan rooliin, tiedotusta hoitelee Himanesin rumpali Saku ja Bändivastaavana häärii Iskuryhmän kitaristi Teemu.

 

Kävijälaskuri