Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Cartoon Punk Night 6.1.2009. Torvi, Lahti.

Joey Luumäki & Tappajatomaatit

Janesaw - The Prostidudes

Joey Luumäki (kuva: Hartza).

Hartza:

Sarjakuvapunkkia ja torveilua

Vuosi 2010 todellakin käynnistyi mahtavasti sillä ensimmäisen kuuden päivän aikana oli Zorron bileet, Tarharyhmän hautajaiset, ja nyt Lahden Torvessa Archien järjestämä Cartoon Punk Night!. Lisäksi kolmen päivän päässä kajasteli Himanes. Tää alkuvuos tulee säilymään aina muistoissa!

Alkuhäröilyjä Torven nurkan takana Rooster Pubissa, jossa mm. L.A.M.F. tarjosi hyvät lähtökohdat illalle. Torveen saavuin vasta ihan Janesaw’n setin lopussa, kun Joeyltä tuli viestiä et paikalle, bändihän on hyvä. Noh, isompaa tuntumapintaa en ehtinyt saamaan kun nekin pari-kolme biisiä meni ohi Joeyn, Chemon, Tainan ja Mazan kanssa turinoidessa.

Archien oma The Prostidudes seuraavana lavalle ja tähän settiin olikin odotettavissa yllätyksiä ja vierailuja. Käsittääkseni piti olla levynjulkkarit mut ei sit olleetkaan. No anyway, hyvät kekrit voi silti lavalla pitää. My Nastyn Johanna kävi fiittaamassa Mean Machinen (menikö Archie oikein?) ja kyllähän sitä My Nastyakin tuli ikävä, on Johannassa kuitenkin sellaista voimaa lavalla että oksat pois. Riku kävi soittelemassa vähän hevimpää kamaa poikien kanssa ja Prostidudes vaihtuikin hetkeksi hevibändiksi. Retkue on ihan mainio ja Blink182 on hyvin kuunneltu. Hienoa pojat!

Tappajatomaatit Stindy, Kaide ja Chemo (Hartza).

Pikkutunneilla oli sitten pääaktin vuoro eli Joey Luumäki & Tappajatomaatit. Sinänsä historiallinen veto, että oli Stindyn eka keikka bändin riveissä. Bändin keski-ikä alkaa muuten olla aika kunnioitettavalla tasolla. Marjutilla käyntiin ja eturivi riehui. Uudet biisit (tai no, sanotaanko ainakin vielä levyttämättömät) ovat mitä mainiointa materiaalia. Nanna juuttui Juvalle, Surffaava Tappaja ja Minusta tulee isona poliisi ovat jo varmoja hittejä, mutta itseäni ainakin viehätti hyvin paljon erään Joeyn diggailevan tyttöbändin ja Peitsamon yhteen naittava Tummansininen Nissan Micra vuosimallia-86. Meno oli huikea ja hyvin Stindykin pysyi vauhdissa mukana, se on vaan pnuk jos ei ekalla keikalla sanoja muista. Chemo koitti kovasti poseerata, että oisin saanut hyvän chemohop-kuvan, mutta Chemo on kamerani lisäksi varjoaankin nopeampi ja eihän se onnistunut.

Hienot kekkerit kyllä ja kiitos suuri Archielle, että pidät Lahdessa yllä ramoperinnettä vaikka itse muutin sieltä pois. Näin!

Hartza

The Prostidudes (kuva: Hartza).

Archie:

Joey Luumäki & Tappajatomaatit Torvessa 6.1.2010

Koin viime keväänä järjestäessäni Mikkeliin minun osaltani ensimmäistä Rock 'n' Flow -minifestivaalia ahaa-elämyksen. Jos kukaan ei tuo suosikkibädejäsi kaupunkiin, niin tuodaan ne sitten itse. Samaa filosofiaa noudatin myös Joey Luumäki & Tappajatomaattien kanssa. Eli ei muuta kun tirehtööreihin yhteyttä, että kävisikö? Kävihän se. Hieman yli kolmen kuukauden odottelun jälkeenhän se unelma sitten materialisoitui ja kaikki lauloivat, että Joey Luumäki & Tappajatomaatit are coming to business city downtown ja kaikki on ihan tosi jees jees jees... Tosin pari viikkoa ennen tapahtumaa alkoi hieman kutitella mielessä, että tuleekohan Torveen ketään ,joten aloitin yleisen häiriköinnin paikallisiin lehtiin, radioihin sekä facebookiin. Kylmä fakta oli kuitenkin se, että keikan oli määrä olla keskiviikkona arkea vasten juuri, kun oli päästy eroon joulusta, uudestavuodesta ja kaikesta muusta hulluudesta.

Itse tapahtuma eteni juuri niin kuin tuollaiset peijaiset etenee. Ensin oli sound chekit ja sitten keikat. Janesaw oli hyvä niinkuin aina. En joutanut katoa keikkaa kovinkaan tarkasti, sillä olin myymässä lippuja, mutta kaikki kuulosti ainakin hyvältä ja yleisökin nyökytteli hyväksyvästi poikien post-grungen tahtiin.

Seuraavaksi oli vuorossa The Prostidudes. Keikkamme hieman viivästyi, sillä tajusin vasta silloin kun keikan olisi pitänyt alkaa, etten voi soittaa ja laulaa lavalla sekä myydä lippuja samaan aikaan. Pienen säätämisen jälkeen sain lopulta pakotettua puolet Janesaw -yhtyeestä tiskin taakse ja pääsin lavalle. Keikka oli yleisöltä saamani palautteen mukaan hyvä. Olkoon sitten niin. Soitimme keikan vesilinjalla ja yleisökin näytti siltä, että he olivat tulleet suurimmaksi osaksi katsomaan bändejä eikä ryyppäämään. Yleisön ja orkesterin selväpäisyys vaikutti soittamiseen ja soiton kuuntelemiseen hieman jäykistävällä tavalla, mutta ainakin soitto oli skarppia ja ihmiset muistivat vielä aamulla olleensa keikalla. Hyvä joskus näinkin. Meillä oli pyydetty mukaan pari vierailijaa. My Nastyn vanha laulajatar Johanna kävi laulamassa My Nastyn Mean Machinen ja "liian nopea" Raikka von Thunder kävi soittamassa hevisoolon Riot Crew Won't Cry biisiin. Kaikki meni hienosti.

The Prostidudesin jälkeen olikin sitten vuorossa uuden vuoden ja vuosikymmenen pääesiintyjä Torven lavalla eli Joey Luumäki & Tappajatomaatit. Olin aluksi hieman huolissani tuleeko keikasta mitään sillä Joey "anarkisti" Luumäki aloitti rocktähdille tutun elvistelyn ja starailun välittömästi astuttuaan ovesta sisään. Torven baaritiskille on kiinnitetty kyltti, jossa lukee "TISKILLÄ NOTKUMINEN KIELLETTY!". Joey meni välittömästi kyltin huomattuaan notkumaan tiskille. Torven bändivastaavan eli Jartun mielestä rike ei ollut kuitenkaan kovin vakava, sillä hän kuittasi Joeyn notkumisen naurulla. Hyvät bändit saavat ihmeitä aikaan. Jartun nauraminen oli ihme, jota en ollut kuusivuotisen Torvihistoriani aikana koskaan aikaisemmin nähnyt.

Sound checkin sekä alun hupailun jälkeen JL & TT soitti keikan. Voisin pitkästyttää teitä kaikkia lukijoita sadoilla  tai jopa kymmenillä  ylistyssanoilla, mutta  antaa nyt olla. Loistava keikka jonka aikana kuultiin myös pari maailman ensi-iltaa. Tummansininen Nissan Micra vm. -86  oli yksi  niistä  enkä epäile Joeyn sanoja, etteikö tuosta tulisi  ensi kesän virallista  kesäbiisiä.  Vapise  Cheek!  Muita ennen kuulemattomia (ainakin allekirjoittaneelle) biisejä jotka jäivät mieleen olivat ennen kaikkea Nanna juuttui Juvalle ja Mä en mene huvipuistoon. Toki pari pakollista Luumäki-hittiäkin tuli... Encoressa kuultiin myös pari ramokäännöstä. Encoresta pitää mainita vielä sen verran, että sen aikana bändi nuorenivat vuosilla, koska keksivät vetää pipot päähän ja vatsat sisään. Tai sitten se johtui ikinuorekkaasta Nuori vihannes -hitistä.

Hieno ilta. Kiitos esiintyjille ja hieman reilulle sadalle paikallaolijalle, jotka raahautuivat paikalle -20 asteen pakkasessa ja vielä arkea vasten. Kuten aikaisemmin jossain olin luvannut: Me räjäytettiin!

Ainoa miinus illasta oli se, että nakitin epähuomiossa itseni lipunmyyjäksi. Se aika olisi ollut hauska viettää takahuoneessa popparien seurassa. Toisaalta jonkunhan ne liputkin on myytävä.

Archie

Tappajatomaatti Stindy:

Eka keikka Tappajatomaattina

Matkaan lähdettiin Chemon ja Joeyn kanssa illansuussa. Ennen lähtöä juotiin pullakahvit "lähtökahvit" ja katsottiin mäkihyppyä. Kaide oli jo mennyt menojaan omalla autolla. Isoja laatikoita ei tarvinnut ottaa mukaan, joten Mazda 6 oli sopivan kokoinen kuljetusväline. Saavuimme Lahteen klo 20.20. Ohjelmaan sisältyi kuulumisten vaihtoa, kättelyä, soudcheck, syömistä ym. asiaan kuuluvaa.

Illan ensimmäinen orkesteri, Janesaw, oli  minulle uusi tuttavuus. Biisit menivät meikäläiseltä hieman ohi, mutta tyypit vetivät keikan hienosti! Ja vielä on todettava, että kaverit ovat mukavia.

The Prostidudes oli hyvä. Hienoa asennemeininkiä, hyviä biisejä ja hienoa soittoa ja laulua. Kiitos siitä!

Niin ja hekin ovat mukavia!

Kello 24.50 tomaattiorkesterin keikka alkoi. Kitaristi Chemo oli kirjoittanut biisilistaan kappaleiden aloitussointuja, joten biisien ensimmäiset basson äänet taisivat osua kohdalleen. Soitto sujui ns. "ihan hyvin". Pientä ongelmaa oli myös taustalauluosastolla. Biisien kertosakeistöissä on useita sanoja, ei niitä kaikkia basisti voi millään muistaa! Esim. Tummansininen Nissan Micran vm.-86 kertosäkeistö ei mene näin: "harrasteautoilumaailmassa tää on frendi uus". Kuunnelkaa tarkkaan tulevalta levyltä!  

Yleisöä oli paikalla kiitettävästi. Oli kiva esiintyä, kun yleisö jorasi nokan edessä. Eli iso kiitos teille, olitte hyviä! Kiitos myös Archielle järjestelyistä, ravintola Torvelle hyvästä tilasta, miksaajalle hyvistä äänistä ja Hartzalle kuvista. Ja kiitos bändikavereille kaikesta. No, menköön nyt kiitokset kaikille muillekin, ihan vaan muuten vaan! 

Stindy (Joey L. & TT)

Joey Luumäki ja Tappajatomaatit soittivat  näin:

Marjut on ihmenainen

Villi, villi itä

Heli oli Juvan kaunein

Nanna juuttui Juvalle

Surffaava tappaja

Sopimatonta

Tyttö ja ilves

Nerohvirran oraakkeli

Ei mun tyttöni kuollut

Sä lähdit kävelemään

Mä en lähde huvipuistoon

Kaipaan sua

Minusta tulee isona poliisi

Tummansininen Nissan Micra vm.-86

Tappajatomaattien hyökkäys

encore;

Nuori vihannes

Kalsareissaan

 

Kävijälaskuri