Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

 1.1.2010. Vastavirta-klubi, Tampere.

Zorron synttäribileet

James Puhto-Ren

Sanktio

Punk Lurex

General demokrazee

Päivänsankari ja James Puhto-Renin synttärilahja (kuva: Hartza).

Hartza:

Soppaa ja sekoilua zorrolandiassa

Vuosi 2010 ei olisi voinut paremmissa merkeissä alkaa. Zorro juhlisti vanhenemistaan ystäviensä ja hyvän musiikin parissa heti vuoden ensimmäisenä päivänä.

Alkuillasta poppoota kasaan legendaariseen Pulteriin, jossa raapustimme nimet alle Ilpon upeasti suunnittelemaan synttärikorttiin, ja maksoimme lahjusosuutemme pois. Puoli seitsemältä nokka kohti Vastavirran Yläkertaa, jossa oli lähimmille Zorron ja Minnan järjestämä yksityistilaisuus. Tarjolla oli pientä purtavaa sekä tietty punkpiireihin hyvin sopivaa soppaboolia. Mukavaa jutustelua ja hyvää taustamusaa itsensä dj Zorron valitsemana. Aikataulut hieman pettivät Kokkolan suuntaan ja Pasi B Gooden vankkuri saapui hieman myöhässä. Seitsemäksi suunniteltu soolokeikka vaihtui vartin yli kahdeksaan, mutta eipä tuo haitannut mitään. Pasi soitteli pääosin vielä julkaisemattomalta Rytmirotat-levyltä olevaa materiaalia (joista pari biisiä muuten löytyy MySpacesta). Yllättäen Pasin välipuheisiin ja varsinkin biisin sanoituksiin livetilanteessa eksyivät niin allekirjoittanut kuin Rauman Kimmokin, on se tuo PBG aika velmu mies. Mukavaa settiä indeed.

 

General Demokrazee (kuva: Hartza).

Sitten siirtyminen varsinaisen Vastiksen puolelle ja bileet kunnolla käyntiin. Ensimmäisenä lavalle könysi General Demokrazee, joka heitti mukavan pirteän keikan. Turhaan Juha harmitteli jälkikäteen soittomokia, ne kuuluu punkiin! AD/HD/AC/DC on kyllä aika melkomoinen hitinpoikanen. Lisää tämmöistä niin hyvä tulee. Ramones-käännöksiä kuultiin pääasiassa kuten aiemminkin, mutta omiakin löytyy jo ja kuten sanottu, niin mainioita sellaisia. EU Let’s Go!

Sanktio (kuva: Hartza).

Toisena sit lauteille nuo Imatran läskit eli Sanktio. Nessut esiin ja Tommin kanssa itkemään, heh. Ei vais, bändi paranee ihan joka vedolla. Kuukautta aiemmin näkemääni Hesan Sir Oliverin keikkaan nähden jälleen iso askel ylöspäin. Ja kuten GeeDeen Juha mainitsi, on Tompulasta kasvanut todella karismaattinen esiintyjä. Hyvää flirttiä yleisön kanssa ja koko ajan pilke silmäkulmassa, kuten muullakin bändillä. Joren naamanviäntelyjä on aina mukava kahtoa. Tää bändi on vaan täyttä rautaa nykyään. Uudesta levystä on tulossa hyvä, sen osaa sanoa varmuudella demot kuulleena ja keikoilla biisit todistaneena. Ja tulihan se Herätkää! vihdoinkin setissä, viimeks en sitä saanut pyynnöstä huolimatta. Suomen paras rakkauspunk-bändi!

Punk Lurex (kuva: Hartza).

Punk Lurexin näkemisestä itselläni olikin vierähtänyt pitkä tovi. Riitan on korvannut nyt toisessa kitarassa nuorempi kaveri Pasi, mutta hyvinhän se näinkin skulasi. Punk Lurex on ihan liian aliarvostettu bändi suomalaisessa punk/rock-kentässä. Bändi toimii kuin tauti, ja kuin mehiläisenä kukassa (heh, sori Jari K.) eli helmenä on yksi parhaiten versioituja coverbiisejä eli Kasevan Mari. Siinä on draivia vaikka muille jakaa. Meitin sonnilauman oli tarkoitus yllättää Kukka juuri ennen omaa soololaulusuoristustaan omalla hölötyksellä, mutta hieman käteenhän se meni kun ei kieli oikein taipunut kunnolla kellään. Kukkakukankukankukka, joopa joo. Suosittelen ehdottomasti kaikille jotka eivät vielä ole nähneet bändiä livenä. Ja tähän ei Sanktion Jenni sano mitään vastalausetta.

Pasi B. Goode, Mies ja Kitara (kuva: Hartza).

Bileiden ennalta-arvattavana päätöksenä oli sitten yksi Zorron lempibändejä eli James Puhto-Ren. Sitten viime näkemän rumpupallin taakse on istahtanut orkkiskannuttaja Jönni ja bassonvarteen yksi suurimmista puhtofaneista eli Marko. Selitykset sikseen, homma käyntiin ja Fender soimaan. JP-R on ihan silkkaa tykitystä ja hittiputkea, ei heillä huonoa biisiä setissä tulekaan. Eikä niitä levyiltäkään juurikaan löydy. Uuttakin matskua saatiin kuulla. Bändihän antoi Zorrolle synttärilahjaksi nimmarein varustetun basarikalvon. Kelpaa laittaa kotona seinälle!

Kiitos Zorro ja Minna loistavista bileistä! Kelpaa nelkyt täyttää tällä setillä! Kiitosta myös mukana heiluneille, olihan taas mukavaa!

Hartza

 James Puhto-Renin rytmiryhmä Joni "Jönni" Hannula ja Marko "Purtsi" Purontaka (kuva: Hartza).

Notkea nelikymppinen

 

Ramopunk.com onnittelee,

niin saavutetusta iästä kuin säilytetystä notkeudestakin.

(kuva: Hartza)

Kävijälaskuri