Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

6.2.10 Ravintola Känkkäränkkä

Himanes

+Bud Jett

Riku:

Ei mikään känkkäränkkäpäivä

Kuulin että Vuohijärvi olis jossai Kouvolassa ja siellä siis keikka Känkkäränkässä. Rupesin sitten ajoreittiä suunnittelemaan, jolloin huomasin, että sehän ei ihan mikään Kouvola olekkaan, vaan pikkuruinen kylä. Tai ehkä vaatimattomasti sanottu noin, koska Wikipedia sanoo että "Vuohijärvellä on Vuohijärven kirkko, asiamiesposti, kauppa ja baari. Vuohijärvi on lähinnä Repojärven kansallispuistoa sijaitseva merkittävä taajama."

Meillä oli taas ihme systeemi miten saavumme paikalle ja miten sinne saapuu soittokamat. Jokainen pölähti eri suunnasta ja backlinen tynkää tuli viljon ja kumppaneiden mukana haukivuorelta. Akille ei löytyny kyytiä yöllä stadiin, ei mee mitkään yökulkuneuvot, ei ees Kouvolasta. No "Pellen siististi cool" expressbussi meni oulusta hesaan ja 5-tien varressa puolen kolmen aikaan. Siihen siis. Lopulta Aki pääs kuitenkin autokyytissä Hesaan.

Luulin Känkän olevan vaan pubi, jonka nurkassa soitettais, mutta pubin ovien takanahan oli vanhan työväentalon sali, eli siis soittomesta vailla vertaa. Oli myös PA:t, valot, ruuat, juomat, backstage, pelit ja vehkeet.

Ekana soitti Bud Jett. etupäässä 60-, 70-luvun covereita. Kitaristi vaikutti ens tuntumalta alkuillasta, ettei homma välttämättä ois hallussa ja pari liikaa ois otettu, mutta soittokamatkin jo antoi viitettä ettei eilisen teeren poikia oltu. Miksaaja manasi kitaravahvistimen desibelejä. Mutta 60-luvun marsussa ei ollu mastervolumee ja soundi avautu vasta nappulat Syvärillä päin. Soittotaitoa ja kitaratietoutta siis löytyi kun miehen soittoa ja juttua kuunteli. Valitettavasti ei tullu kuitenkaa nähtyä keikkaa salin puolelta.

Himanesilla keikka meni vähintääki jees, porukkaa oli mukana kohtalaisesti, kaikkea täysikäisistä nuorukaisista eläkeläisiin asti. Olihan Känkän 11-v synttärit ja avoimet ovet, sekä riistakäristystä ja perunamuusia tarjolla jos ei meidän räimintä kiinnostanu.
Baarin toinen omistaja Bullshit Bros Eikka kävi lauteilla taustalaulamassa Ole hyvä nyt- ja Vilkki Kylä-biisissä.

Eikalla on kyllä mestat ja resurssit pitää näitä rokkeja, eikä sinne ois pitkä matka Hämeestä, Kymestä, Savosta, Karjalasta eikä kauheesti Helsingistäkään. Joten sinne käymään! Kesällä vuohijärven rannalta löytyis varmaan mökkiä ja kaikkihan sillon ois just kohillaan.

Riku (Himanes)

Himanes soitti Känkkäränkässä näin:

Intro

Mika siinä maksaa?

Tahdoit mennä

H-I-M-A-N-E-S

Sähkis

Reissuromatiikkaa

Ole hyvä nyt

Ooon vaan ja ihmettelen

Kellarista studioon

Matkalaulu

Tää tulee sydämestä

Beibi sua odotan

R-koodi

Luomurock

Raha ja valta

Pogoomaan

encore:

Mä haluun elää

Retropunk

Kyyvesi kutsuu

Kylä

 

Kävijälaskuri