Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Corners, Kokkola 20.3.10

James Puhto-Ren

Kelpo Tekoniemi:

Kokkolalainen Kokkolassa... James Puhto-Ren Cornersissa 

Reilun puolen vuoden verran on revitty kalenterista lehtiä irti ja lunta kolattu muutamakin kuutiometri sitten James Puhto-Renin viime keikasta Kokkolassa samaisessa Cornersissa.

James Puhto-Renillä ja saksalaisella Scorpions-dinosauruksella oli näköjään jotakin yhteistä ja se on kellontarkka työskentely. Aivan kuten Scorpions niin James Puhto-Renkin aloitti keikkansa tasan ja minuutilleen klo 24.00. Näin se menee suuressa maailmassa kuten pienessäkin.

Mikäs muu kuin Tyttöni on puutarhuri oli tämän kertaisen tien avaajana, joten kaikesta viimeaikaisesta uutisvirrasta huolimatta bändi pysyy omalla viitoittamallaan tiellä.

Korkeaa amatööritasoa ja Verta, hikeä ja kaljaa jatkoivat auraamista. Yleisökin oli heti mukavasti mukana jutussa.

Settilistassa kuultiin mukava läpileikkaus James-tuotannosta vuosien varrelta sekä useampikin otos nyt keväällä julkaistavalta Suvasalbumilta. Muutama julkaisematonkin kappale oli setissä mukana sekä yksi kuulemma pari viikkoa sitten syntynyt biisi Sokeritoukkien on kuoltava.  Sokeritoukassa on aikamoinen sanoitus - saas nähdä meneekö tuo suodattimien läpi ,mikäli tuo levylle päätyy.

Suvasalbumilta kuultiin kipaleet Menehän jo, Kun lähdet armeijaan, Tulit niin kuin laiva, Tahdon sinut, Johnny, oot vähän sellainen sekä Sulle. Aika monta näytettähän tuossa tuli ja kyllähän nuo pelitti ja kuulosti ihan Puhtolta itseltään.

Tahdon sinut ja Laiva kuultiin ihan virallisessa singlejärjestyksessä , ensin tuo Laiva-eepos ja perään Tahdon poppispala. Yleisökin tuntui tunnistavan kyseiset kappaleet , ainakin mitä katselin reaktioita ja muutaman kommentin kuulin sieltä täältä. Yllättävän hyvin nuo Meiju Suvaksen tunnetuksi tekemät kappaleet istuvat James Puhto Reninkin keikkasettiin. Tässä käynee niin, että kunhan tämä Suvasalbumi -ruljanssi on läpikäyty niin ennustaisin että tältä levyltä tulee muutamakin Suvasbiisi jäämään elämään omaa elämäänsä James Puhto-Reninkin keikkasettiin täältä ikuisuuteen...

Omaksi henkilökohtaiseksi suosikiksi nousi tällä kertaa tuo Road-levyn yksi helmistä ; nimittäin Ei kai Hectorillakaan oo helppoo toimi tänä iltana enemmän kuin hienosti. Kyllä siinä on sitten komea biisi! Biisi on vanha kuin taivas , mutta yllättävän tuoreelta se vain edelleenkin kuulostaa - ihan kuin eilen olisin tuon ensimmäistä kertaa kuullut.

Yksi asia varmistui taas kerran tälläkin keikalla, nimittäin se että tällä bändillä on aivan mahdoton  arsenaali hyvää ja kelvollista biisimateriaalia! Tällä keikalla kuultiin 35 biisiä ja reilut puolitoista tuntia hyvää Puhtorockia ja minäkin jäin kaipailemaan vielä toista mokomaa omaa suosikkibiisiäni.

Soitto soi ja Puhtobiisit kulkevat kuin ...ääh ...no vaikka "laiva" lainaten nyt tätä Puhton uutta Suvassingleä. Hieno keikka ja yleisöäkin oli mukavasti paikalla joten eiköhän James Puhto-Ren nähdä vielä uudemmankin kerran Kokkolassa keikalla.

Tähän loppuun pistän suoran lainauksen erään katselijan kommentista , kun se sopii mielestäni aikamoisen hyvin nimenomaan tähän James Puhto-Reniin. Siis tässä eräs lausuma bändistä keikan loputtua: "Koko ikäni oon kuunnellut näitä tällaisia bändejä, Eppuja, Pellee, Ratsiaa, Ne Luumäkiä ja niin poispäin ja sitten tulee tää James Puhto-Ren , josta en oo ikinä kuullut mitään ja vetäsee jalat alta. Helevetin hyvä bändi!" Siinä on ihan aito aikalaislausunto viime lauantai yöltä...

Joo. Että semmoinenkin lausunto. Valitettavasti en hokannut ottaa herran nimeä ylös enkä myöskään pyytää lupaa tähän lainaukseen , mutta uskon että häntä tuskin haittaa vaikka tuon nyt tähän loppuun kirjaankin.

Kelpo Tekoniemi

Biisilista:

Tyttöni on puutarhuri
Korkeaa amatööritasoa
Verta, hikeä ja kaljaa
Menehän jo

Suurisuu
Helsinki & helvetti

Farmari

Kun lähdet armeijaan

Ei oo

Hilda

Sami

Popeliitti

AOP (Anssi on paskapää) Joni Hannulan vokaali

Pitsamies

Tulit niinkuin laiva

Tahdon sinut

17.Erkki

Terveisiä parasiittisaarilta

Sokeritoukkien on kuoltava

Uri Geller

Bingotyöläisen laulu

Sepe

Ei kai Hectorillakaan oo helppoo

Vanha luupää

Porijatsiin

Katribaari

Johnny, poika sellainen

Sulle

Naama ( Pasin soolo )

Piimäkakku

Siwa on kiva

Eläkeväen ristikot

Eino Grön yhtyeineen...

Pauli

Shatner

 

Kävijälaskuri