www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia    Ramopunk-vieraskirja

Semifinal, Helsinki 15.5.10

Finaalin esiintyjät:

Ramoviisujen finalistit:

V-osasto: En saa katoamaan sua

ES&co: Loviisa

Sanktio: Jos mä en olis sun kaa 

Iso Jarnold: Omalla vastuulla

Rikoslaki: Sosiaalisti

SOS: Pimeässä mökissä

Me Wokkivihannekset: Inno no senomar

Pojat

Neuroosiliitto

Attenzione:

Olet nyt Ramoviisujen ennakkoinformaatiosivulla. Ramoviisut 2010 -keikkaraportti löytyy omalta nettisivultaan

täältä.

Finalistit ja finalistien kommentteja

Tommi (Sanktio) - Kanssakilpailijoiden sabotointikampanja suunnitteilla

Antti (S.O.S) - Olen syönyt lounasta Siukosen kanssa

Juuso Kallioinen (Rikoslaki) - Meillä on kaikkien tuntema punk-veteraani vahvistus

Nikolas Rungius luopui finaalista:

Pastori Rungius Nikolaus Rungius - Vetäydymme  finaalista ja luovutamme voittomme muille

Karsintatuomaristo kommentoi

Häkli

Kakkis-Teemu

Isa

Hartza

Ylituomaristo kiittää ja kumartaa

Vuoden 2009 Ramoviisujen voittaja julkaistaan singlenä

 

Ramoviisut 2010 - Säännöt

Edellisten vuosien voittajat

 

Ramoviisut 2010

Finalistit ja finalistien kommentteja

Kuusi biisiä pääsi selkeästi Ramoviisujen finaaliin. Seitsemännen paikan kanssa kävi niin, että oli mahdotonta saada selkeää tulosta ja vaihtoehtona oli jopa arpominen. Yön yli nukuttuaan ylituomaristo päätyi, että reiluin vaihtoehto oli laajentaa finalistien määrä kahdeksaan. Finalistit alla satunnaisessa järjestyksessä:

V-osasto: En saa katoamaan sua

ES&co: Loviisa

Sanktio: Jos mä en olis sun kaa 

Iso Jarnold: Omalla vastuulla

Rikoslaki: Sosiaalisti

SOS: Pimeässä mökissä

Me Wokkivihannekset: Inno no senomar

Nikolaus Rungius: Mies kaiken takana (luopui finaalista)

Tommi (Sanktio):

Kanssakilpailijoiden sabotointikampanja suunnitteilla

Siis ihan ekaks pitää sanoo et mä oon niiin niiq onnellinen! Kun mä kuulin että ollaan päästy finaaliin, niin ensimmäisen tunnin vaan kiljuin yhtähuutoo ja itkin samalla, kunnes puoliskoni antoi minulle äidillisen bitch slapin, että kasaisin itseni. Nää viisut on mulle ihan uus juttu ja oli muuten tosi lähellä, ettei vedetty piisiä pois kisasta yhessä vaiheessa. 

Biisi syntyi kovinkin helposti ja aihe tuli hanimussuni suusta. Lauluhan kertoo miehestä joka ei osaa olla yksin ja siksi tarvitsee rinnalleen naisen, ei rakkauden tähden vaan kodinhoidollisten toimien. 

Biisin nauhoitin töissä ruokatunnilla ja tuottajana toimi yksi oppilas. Tuleva finaali jännittää jo ihan senkin takia, että se käydään Helssinkissä joka on Suomen piäkaupunti. Kanssakilpailijoiden mittava mustamaalaus / sabotointikampanja on jo suunnitteilla ja tarkoituksena on hoitaa homma niin, että Semiin ei tule paikalle muita ku meidän pändi ja sit me voitetaa!

Tommi / Sanktio

Antti (S.O.S):

Olen syönyt lounasta Siukosen kanssa

Tamperelais-Jyväskyläläis-Helsinkiläinen S.O.S kiittää tuomareita mahdollisuudesta soittaa Ramoviisuissa 2010. Varsinkin Kollaa Kestääseen vertaaminen lämmitti, vaikka siinä taidettiin enemmänkin verrata hapuilevaa soittotaitoa. Mut anyway, olen posiitivisin ihminen, jonka tunnet. Olen syönyt lounasta Siukosen kanssa Tampereen Kauppahallissa varsin äskettäin. Tosin istuimme eri pöydissä, mutta vaihdoimme katseita tyyliin ”Mitäs me punk-jumalat? Tiedäthän Jyrki, että voisin iskeä kaikki nämä Kauppahallin naiset, mutta en halua, koska ruokatuntini loppuu kymmenen minuutin kuluttua, enkä todellakaan halua myöhästyä Tyky –palaverista. Agendalla on sentään firman pingis-vuorot!”

Pimeässä mökissä -biisi kertoo yrityksen virkistyspäivästä, jossa alkaa jengiä tippumaan kelkasta. Enkä nyt tarkoita sitä, että konsultti on liian teoreettinen, vaan että paikalle tuleekin konsultin sijasta viikatemies. Hirvee tilanne! Toisaalta päästään nopeasti ”ei-mukavuusalueelle”. Sanat ovat copypeistattu suoraan hätäpuhelusta pomolle. Nerokasta? No, en tiiä.

Jos tämä finaalipaikka on Pykimien Teemulta velanmaksu siitä, että se joi mun oluet kommuunissa opiskeluaikoina niin… toimii. Saat anteeksi.

Antti  / S.O.S (Sultans of swing)

Juuso Kallioinen (Rikoslaki):

Meillä on kaikkien tuntema punk-veteraani vahvistus

Meidän bändin osalta viisuihin osallistuminen kävi aika hätäsesti, piti laittaa demoa tulemaan, eikä meillä ollut edes biisiä. Istuttiin Aaken ja Mikon kanssa Reenikselle ja tehtiin biisi noin 15 minuutissa ja nauhotettiin se yhdellä mikillä samantein koska aikaa ei ollut ja tietenkin ilman bassoo, kun ei meillä basistia ollut. Ei me ehditty mitään alkaa hieno sääteleen biisiä, sanat tehtiin siitä aiheesta mikä ekana päähän juolahti, elikkä tällä kertaa Sosiaalisti. Bändin nimen keksin samalla kun biisiä lähetin tuomaristolle, elikkä eka sana mikä mieleen pärähti niin oli. Finaalia odotamme innolla ja meillä on kaikkien tuntema punk-veteraani vahvistus bassossa, joka selviää kaikille aikanaan!

Juuso Kallioinen / Rikoslaki

Wokki-Otto (Me Wokkivihannekset):

"Täh, ollaanko me osallistumas johonki viisuihin?"

Kun kuulin, että Wokkivihannekset pääsi finaaliin niin mun ekat sanat oli: "täh?" Sitte sen jälkeen olinki niin innoissani ettei nukuttua saanu ennen kello neljää. Nyt innolla viisuja odotellaan ja siellä sitte mennään enemmän ku täysillä!
inno no senomaR synty Jeken ansiosta. Tampereella Havana Bananas-bileissä se kysy tarvitaanko biisejä ja tökkäs mulle biisin sanat. Sitte tein biisin kaks tuntia sanojen saannin jälkeen valmiiksi. 

Lähetetyssä demossa mä soitan kitaran ja basson ja laulan, ja Meidän ystävä Jani soittaa rumpuja, koska Eetu ja Ville on armeijassa, ja Juha opiskelee Oulussa. Juha tais tuos viime viikolla kysyäkki: "täh, ollaanko me osallistumas johonki viisuihin?". Enään pitää opettaa biisi muulle bändille niin kyllä se siitä lähtee!

Wokki-Otto (Me Wokkivihannekset)

 

Pastori Rungius Nikolaus Rungius:

Vetäydymme  finaalista ja luovutamme voittomme muille

Nikolaus Rungius ei yllättynyt pääsystään Ramoviisujen finaaliin, sillä vanhan Pyhän Mikaelin kirkon pihamaan sanonnan mukaan "totuudella ei voi hävitä". Koska totuudella ei voi hävitä, olisi Nikolaus Rungius luonnollisesti myös voittanut koko viisut, mutta valitettavasti tiedämme jo tässä vaiheessa, että henkilökohtaisiin syihin vedoten joudumme vetäytymään finaalista ja luovuttamaan voittomme jollekin toiselle bändille tällä kertaa. Suremme ja pahoittelemme poisjääntiämme, mutta lupaamme tulla lunastamaan voittomme ensi vuonna entistä paremmalla virrellä.

Mies kaiken takana syntyi perinteisen Nikolaus Rungius kaavan mukaan. Pastori Rungius keksi aamuhoureissaan biisin sanat ja lauleskeli ne hätäisesti nauhalle. Ranko Rungius vastaanotti nauhan, sävelsi ja sovitti virren demoksi. Rytmiryhmä Ranko ja Zombie Rungius harjoittelivat kerran ja harjoituksien jälkeen soittimet nauhoitettiin. Akkunuksen Suiston kappelissa suoritetun joulumessun jälkeen laulut hoilattiin ehtoollisviinikännissä soitettujen osioiden päälle.

Sanat:

"Kun pellolla pensaat palavat ja ihmiset niistä sekoavat

kiven takana minä seisoskelen kanisteria pitelen

Kun haudasta ruumiit katoavat ja hullujen kaalit sekoavat

minut löytää antiikkikaupasta

myymästä ryöstäsaalista

 jee jee jee jee kun hullut sekoaa, 

mies kaiken takana nauraa
Kun taivaalta sataa mannaa

nälkäiset huutaa hoosiannaa,

pilvistä kuuluu naurua, 

kun suljen housun vetoketjua"

Siunauksin,

Pastori Rungius
Nikolaus Rungiuksen Seurakunta

 

Karsintatuomaristo kommentoi

(Kuva: M!ka)

Häkli:

Miten helvetissä valitaan 25 samanlaisesta surina kitaralaulusta osa kilpailun jatkoon ja lähetetään loput kotiin kasvamaan?
Punkrokkiin tai sen alalajeihin vihkiytymättömälle toki kaikki ramopunk kuulostaa samalta. Asiaan perehtyneet löytävät esityksissä paljonkin eroavaisuuksia. Muistettava on myös, ettei finalisteja valittu jatkoon ensisijaisesti teknisen osaamisen tai virtuositeetin mukaan. Ramopunk ei ole välineurheilua eikä kilpasoittoa. Päällimmäisin valintakriteeri on tuomarin oma maku..

Suuri osa ramopunkin viehätystä etenkin näin lauluntekokilpailussa ovat juuri sen itse itselleen luomat tiukat konventiot muodon, keston, sisällön ja jopa sanoman suhteen. Kiintoisaa onkin, kuinka näitä sääntöjä ja lainalaisuuksia noudattamalla saadaan yhä uudelleen aikana raikasta ja kiinnostavaa rock-musiikkia, joka on kaiken lisäksi hauskaa.

Läpikäydyissä ehdokkaissa ei olut yhtään huonoa tai heikkoa esitystä. Taso vaihteli enemmän tyylilajilla leikkimisen kanssa ja laulujen sisällön suhteen. Mukana oli niin perinteistä hauskapidon ylistystä, hatunnostoa esikuville kuin myös lähes poliittista kannanottoa, ramohuumoria ja silkkaa nonsenseä.

Finaaliin valitut laulut edustavat kirjoa parhaasta päästä. Esitykset nousevat todellisen loistoonsa suuressa koripallotossujen ja prätkärotsien kavalkaadissa Semifinalissa 15. toukokuuta. Siellä nähdään, jos ei silmät puhkea.

Häkli

(karsintatuomari)

(Kuva: M!ka)

Kakkis-Teemu:

Kyllä kaikki näistä TV:n idolsit pesee ja eniten x-factoria oli niissä bändeissä joille R-bändi on jonkinlainen saundillinen, soitannollinen ja asenteellinen innoittaja, ei suoran apinoinnin kohde. Vai oliko Ramonesin apinointi koko kisojen idea? Ääh, oonkohan mä taas väärässä paikassa väärään aikaan? Soitannollisesti bändit vaihtelivat erittäin paljon, mutta se on ainakin mulle yhdentekevää. kokonaisuus ratkaisee. Sanoituksia en oikein aina tajunnut/saanut selvää, paitsi parissa tapauksessa tuli mieleen, että Häiriköt tekivät tällaisia sanoituksia jo vuonna 1992. Vai onko se idea, että tehdään vieläkin samanlaisia? Mä saatoin olla vähän huono valinta Ramoviisujen tuomariksi, mut mä voin sit olla vaik se paha poliisi. Eniten potentiaalia näkisin parin kerran kuuntelun jälkeen siinä ainoassa bändissä, jossa on tyttölaulaja. Sillä bändillä, joka teki biisin Sosiaalisti oli parhaat, eli räkäisimmät saundit. Paperia -biisin esittäjät olivat eniten professionaalisen kuuloisia "muusikoita" toista ääripäätä edustivat biisien Pimeässä mökissä ja Omalla vastuulla esittäjät, mutta se ei ole huono juttu, sillä niistä tuli mieleen Kollaa Kestää ja KooKoo on mun lempibändi. Mutta visoissa nähään kuka on kuka ja musta tuntuu että tässäkin tapauksessa annan alkoholin ratkaista... tai siis... saahan siellä olla kännissä?

Kakkis-Teemu

(karsintatuomari)

(Kuva: Hartza)

Isa:

Olipa tosi vaikea tehtävä. Paljon hyviä biisejä ja jokaisesta löytyi aina jotakin hyvää, sanat, sävel, soitto, laulu, fiilis yms. Pohdin tosi pitkään, mitä asioita yritän kuunnella eniten. Tekstilähtöisenä tulkitsijana sanat vaikuttivat valintaan ja oli tosi harmi, ettei kaikkien biisien sanoista saanut selvää. Kuitenkin myös soiton ja laulun tason piti olla jotenkin kohdallaan, vaikka en virepoliisi olekaan. Osa biiseistä oli nimittäin soitettu ja laulettu senverran taitavasti, ettei sitäkään voinut jättää huomioimatta valinnassa. Hyviä sanoituksia jäi nyt valitsematta ja toisaalta myös varmasti hyviä esiintyjiä näkemättä - eli kylläpä kamalan tehtävän annoitte. Olisin ottanut mielelläni ainakin 10 finaaliin”.

Jos mä en oo sun kaa- Soitto ja laulu toimivat, stemmoja! Sanoissakin ideaa ja sovitus ok, paitsi lopun feidaus. Melodinen kappale, joka jää mieleen.

Loviisa - Perinteinen biisi, joka jää päähän soimaan. Löytyy stemmaa ja vaikka sanoissa ei uutta olekaan, tässä beibi-teema riittää kun soitto ja laulu jyräävät.

En saa katoamaan sua - Sanoitus liikuttava ja lauluääneen sopiva. Laulu epävireistä, mutta soitto onneksi pelastaa paljon. Kokonaisuudessaan hyvä biisi.

Mies kaiken takana - Sanoista ei saa kunnolla selvää –harmi. Biisissä hyvän raivoavaa otetta ja asennetta. Jää soimaan päähän ja luulen, että lavalla toimii tosi hyvin.

Rannalle - Perinteinen melodia, laulu epävireistä, mutta kertsi jää mieleen. C-osan tappajarapu vie tämän biisin mun puolesta finaaliin.

Ennen olin punk - Kertosäe jää soimaan päähän ja sanoissakin on kuunneltavaa. Soitto sujuu ja hassuun laulusoundiin tottuu. 

Pimeässä mökissä - Tämän valitsin, koska biisi eroaa muista sovitukseltaan ja tyyliltään. Soitto ja laulu toimivat ja sanoitakin saa selvää. Tuo mukaan melankoliaa finaalin vetoihin.

Isa

(karsintatuomari)

Hartza:

Jos en ois sun kaa - Karsinnan ehdottomasti melodisin styge, selvää radiohittiainesta, vaikka ehkä hieman jäävi olenkin sanomaan bändin lähipiiriin kuuluvana.

Loviisa - Finaalin beibi-osaston edustaja. Aina pitää laulaa beibeistäkin kun ramoista on kyse

Inno no senomar - Ainoa biisi joka alkaa 1-2-3-4! Siitä jo erikoisplussat! Kaiken kaikkiaan ammattimainen teos, ja tänkin kertsi liimautuu korviin kuin iilimato

Mies kaiken takana - Hoilauspunkkia hyvällä asenteella. Ostaisin ehdottomasti.

Osapäiväpunkkari - Hyvällä itseironisella meiningillä vedettyä Häiriköt-henkistä menoa

Sosiaalisti - Vaikka nauhoituksesta johtuen sanoista ei hirveästi saa selvää, niin tää on kuitenkin
karsinnan ainoa selkeästi DeeDee-osaston biisi ja jo siksi ansaitsee paikkansa finaaliin

En saa katoamaan sua - Musiikillisesti hieno teos, kertsi jää soimaan takuuvarmasti päähän
naislaulaja ei ole mikään vakuuttava, mutta tässähän etsitäänkin parasta biisiä. Ja täytyyhän yks beibi lavallakin nähdä.

Hartza

(karsintatuomari)

Ylituomaristo kiittää ja kumartaa

"Äärimmäisen kovatasoinen finaali tulossa, jossa on sekä kokemusta, että nuorta intoa tarjolla ja edustettuna. Oli tällä kertaa sekä määrää, että laatua ehdokkaista. Kurjaa, melkein joka orkka ansaitsisi finaalipaikan, mutta... näin se menee.
Valtava kiitos ja nöyrä syvä kumarrus kaikille osallistujille - olette pistäneet itsenne likoon hienolla tavalla!"

Pykimä-Teemu (ylituomari)

 

Ramopunk-uutiset 27.1.10:

Ramoviisujen konsepti uudistuu

Kuinka paljon, sen määräät Sinä!

"You are the government! Maailman demokraattisin ramoyhteisö - luo itse viisusäännöt!" julistaa Ramoviisujen ylituomaristo, eikä aivan suotta...

Muokkaa Ramoviisujen sääntöjä

Tämän vuoden ramoviisusäännöille on luotu runko Etherpad-työkaluun täällä. Siellä itse kukin skeneläinen voi äärimmäisen helposti käydä muokkaamassa ja ehdottamassa pykäliä - liittyen vaikkapa biisien luonteeseen, ääntenlaskuun tai juontajaan! Sääntöjä muokataan 5.2.2010 asti, jonka jälkeen ne julkaistaan. (27.1.10)

Asiahan ei minulle kuulu, mutta Havana Bananas kannustaa osallistumaan tähän vallankumoukselliseen hankkeeseen.

¡Viva la Revolución!

Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset

Punk-vallankumouksellinen The Havana Bananas -lehti kannustaa osallistumaan tähän vallankumoukselliseen Ramoviisujen muokkaushankkeeseen täällä. ¡Viva la Revolución!

Kuten kaikissa kunnon kansandemokratioissa, niin myös Ramoviisuissa, ovat toiset demokraattisempia kuin toiset. Viimeistä sanaa ei luonnollisesti anneta oppimattoman rahvaan käsiin, vaan tarvittaessa Ramoylituomaristo Katja ja Teemu käyttävät suurempaa tasa-arvoisuuttaan muokatakseen kansan syvien rivien Ramoviisusäännöistä kansandemokraattisemman version. Se on enemmän kuin oikein. jokainen voi vaikuttaa, mutta kansandemokraattinen oikeus voittaa joka tapauksessa. (27.1.10)

*   *   *

Ramopunk-uutiset 11.4.10:

"Lumet sulaa, aurinko paistaa, tennarit on kuivuneet ja ramoviisut lähenee"

Ramoviisuihin osallistui yli 20 biisiä

"Lumet sulaa, aurinko paistaa, tennarit on kuivuneet ja ramoviisut lähenee", toteaa Ramoviisujen ylituomariston lähettämä tiedote. Viisuihin ilmoittautumisen määräaika on mennyt umpeen ja aika alkaa julkaisemaan infoa tulevasta. Ramoviisuihin ilmoittautui 16 bändiä yhteensä 25 kappaleella:

Hangon biitsi

Patterivaras Erkki
Loviisa
Murskaa mut
Osapäiväpunkkari
Ennen olin punk
En saa katoamaan sua
Hieho
Nahkatakkinen isä
Mies kaiken takana
Innonosenomar

Paperia

Sosiaalisti

Nuorgamissa

Rannalle
Punainen peto
Pimeässä mökissä
Parantolaan
Omalla vastuulla
Siat on natsikyttiä
Uusi ongelma
Viikonloppu
Yksi suunta
Ystävät rakkaat

Jos mä en ois sun kaa

Esittäjiä ei tässä vaiheessa julkaista, koska tuomaritkaan eivät niitä tiedä loppukisaan menijöitä valitessaan. Tuomaristo julkistaa jatkoon päässeet biisit 16.4. mennessä.

"Nimillä voi kuitenkin spekuloida. Seikkailuja on Hangosta Loviisaan ja Nuorgamiin. Jotkut ovat yrittäneet ujuttaa mukaan jopa hiukan huumoria. Mutta mikä ihme on Innonosenomar? Joku päivä ehkä tiedämme" miettii ylituomaristoon kuuluva Pykimä-Teemu.

Hartza - skenen kantajengin edustaja tuomaristossa.

Esikarsintatuomaristo

Tuomaristo, joka valitsee finaaliin menijät, on myös selvillä. Ramopunkkien kantajengiä edustaa tällä kertaa Hartza, joka on yksi skenen aktiivisimpia puuhailijoita. "Missäpä ramojutussa Hartza ei olisi mukana", kuten ylituomariston tiedotteessa kerrotaan. Hartzan sielunelämään pääsee tutustumaan Elämäni ramopunkkina -stoorissa täällä.

Artistipuolen kokemusta ramohenkisestä punkista edustaa Vandaalien Vesa Häkli, kokemustahan häneltä löytyy enemmän kuin monelta ikää. 

Naisellista näkökulmaa tappopoppiin tuo Isa-Eerika Lehto. "Ihku Tarharyhmälegenda", toteaa Ylituomariston tiedote.

Kakkis-Teemu ja Vandaali Häkli mukana tuomaristossa (kuvat: M!ka).

Neljäntenä tuomarina on mm. Kakkahätä-77, Nazi Death Camp ja Heartburns -yhtyeistä tuttu Kakkis-Teemu. Onkohan tässä ankarakin tuomari, kun laulatti Havana Bananas-kemuissa kokoyleisöä Systeemi ei toimi -biisiä sanoilla "ramopunk on paskaa"? Hurttia huumoria ramopunk-bileissä, eikä häntä edes teloitettu! No, oikeasti Teemulta kyllä löytyy asiantuntemusta tähän genreen. Ramonesin lisäksi hän diggailee mm. Häiriköitä ja kiittää "Minä ja Ne Luumäet" -stoorissaan Luumäkiä sanoin "Mä en varmaan olis elossa ilman teitä".  "Minä ja Ne Luumäet" -tarinan voi käydä lukemassa täältä.

Ramopunk-uutiset 13.5.10:

Vuoden 2009 Ramoviisujen voittaja julkaistaan singlenä

Vuoden 2009 ramoviisujen voittaja, eli ES&Co -yhtyeen Kesätennarit -biisi julkaistaan singlenä tämän vuoden Ramoviisujen finaalissa 15.5.10. Semifinalissa Helsingissä. Yhtye kisaa finaalissa Ramoviisujen voitosta myös tänä vuonna kappaleella Loviisa.

CD:nä julkaistavalta singleltä löytyy kaksi biisiä, voittajaviisu Loviisa ja Rockaway Beach. Jälkimmäinen on mukana siksi, että se oli ES&Co:n Ramones coveri viimevuoden kaksiosaisessa finaalissa, missä kilpalijoiden piti esittää myös yksi Ramones-biisi.

Vuoden 2009 Ramoviisuvoittaja (kuva: Hartza).

Epic Zacharias & Co ja ES&Co

Yhtyeen nimen kohdalla saattaa vuoden 2009 Ramoviisujen kohdalla olla pientä hämmennystä, sillä Ramopunk.comissa näkyy voittajana yhtye nimeltä Epic Zacharias & Co. Tällä nimellä bändi lähti alunperin alkukarsintoihin mukaan, mutta muutti nimeään jo ennen finaalia muotoon ES&Co. Kyseessä on siis sama yhtye. Ramopunk.comissa on vain julkaistu se nimi, minkä Viisujen järjestävä taho virallisena kilpailijana on tiedotteissaan julkaissut. 

 

Ramoviisut 2010 - Säännöt

Säännöt on luotu http://etherpad.com/YjOZQEZn9C keskustelun pohjalta - jonne ramodiggareiden oli mahdollisuus kommentoida tai ehdottaa sääntöjä 27.1-4.2.2010.

Osallistuminen & kilpailubiisin luonne

- Ehdokasbiisejä saa olla useampi samalta orkesterilta tai artistilta
mutta ehdokkaan biiseistä vaan yksi voi päästä finaaliin.

- Tänä vuonna suosimme liberaalia linjaa:  ei rajoituksia aiheelle, kestolle tai kielelle. Eikä  sukupuolelle, etniselle taustalle, uskonnolle, seksuaaliselle suuntaukselle, eikä kitaran merkille.
Sanomattakin on kuitenkin selvää, että biisin tulee olla oma, ennen julkaisematon ja ennen esittämätön.
Kannattaa lisäksi huomioida, että koska kyseessä on ramoviisut,  painottavat tuomarit valinnoissaan tätä "ramoa".

Kilpailukappaleet tuomareille maaliskuun loppuun mennessä

- Biisien tulee olla perillä 31.3.2010 mennessä osoitteessa Ramoviisut@gmail.com.

Prosessi, finalistit ja voittajat

- Tuomaristo kokoontuu esikarsintavaiheessa, ja arvioi 7 parasta biisiä finaaliin. Finalistien valinta huhtikuun puoliväliin mennessä.
- Yleisö äänestää finaalissa parasta biisiä.
- Tänä vuonna liberaali linja - kullakin äänestäjällä on 5 ääntä, joita voi sijoittaa eri biiseille tahtonsa mukaan.
- Äänestysmekanismista lisää myöhemmin, tämän kuitenkin inspiroi eräs kommentti sääntömuokkauksessa.
- Eniten ääniä saanut on Ramoviisut 2010 voittaja

Tuomariston & Median suosikit?

Jotain tämmöistäkin ehkä tulossa.Nämä ovat kuitenkin lohdutuspalkintoja, sillä ramokansa tietää toki paremmin kuin mikään media tai tuomaristo.

Juontaja(t)

Tapahtumalla on (1-)2 juontajaa, joita olemme pyytäneet palautteen perusteella.

Juontajat julkaistaan helmikuun loppuun mennessä.

Tuomaristo

Tuomaristo tullaan julkistamaan helmikuun loppuun mennessä ja sen kokoonpanossa on otettu huomioon yleisön toiveet ja ehdotukset etherpadista..

Muu ohjelma

DJ ja levymyynti.
Ruokaa saa mm. Ilveksestä.
Virvokkeita tiskiltä.
Seurustelu tuttujen ja tuntemattomien kanssa suotavaa.

Muuta huomiotavaa, toiveita, narinoita?

Lisäinfoa: ramoviisut@gmail.com

Edellisten vuosien voittajat:

     

2005: Kesä-Vantaa

Vuoden 2005 voittaja Ilkka Hendolin, kuvassa keskellä (kuva: Ville Vee).

2006: Pogoomaan

Vuoden 2006 voittaja Ratpack (kuva: Nunnu).

2007: Kutosdivariin

Vuoden 2007 voittaja, Iskuryhmä (kuva: Ilpo).

2008: Takaisin Havannaan

Vuoden 2008 voittaja Nixonix (kuva: Ilpo).

2009: Kesätennarit

Vuoden 2009 voittaja  Epic Zacharias & Co (kuva: Hartza)

     

 

Kävijälaskuri