Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Joccari, Jämsä 5.11.10

Häiriköt

The Over Attacks

Mental Problems

 

Share |

Häiriköt keikkailee jälleen!

Häiriköt, yksi arvostetuimmista ja rakastetuimmista ramopunk-bändeistä näyttäisi olevan heräilemässä pitkästä horroksesta. Bändi keikkaili ensimmäistä kertaa pitkään aikaan 5. marraskuuta 2010 Jämsässä keikkakavereinaan The Over Attacks ja Mental Problems. Kokoonpanossa ovat edelleen Erkko ja Maukka, mutta ennen keikkaa fanipuolella kyseltiin paljon kuka bändissä on nykyään basistina...

Erkko Häirikkö (kuva: Riina).

Keikka:

Häiriköillä patoutunutta energiaa

Perjantai ja ei nyt 13. mutta 5. päivä lähettiin Butlerin kanssa Häiriköitä katselemaan noin 50 km Jyväskylän eteläpuolella sijaitsevaan Jämsän kaupunkiin, joka tunnetaan lähinnä paperiteollisuudesta ja Himoksen laskettelurinteistä. Olikohan tuo myös legendaarisen Jukka Virtasen syntymäpitäjä jos oikein muistan.

Jämsässä on ilmeisesti myös vankka Häiriköt-kannatus, koska bändin harvat keikat sinne usein osuvat. Illan muut bändit olivat Over Attacks ja Mental Problems ja soittopaikkana toimi jonkinlainen pub/disco kombinaatio Joccari. Hieman tuli skitso-olo, kun toisella puolella baaria soi katupunk ja toisella puolella eurodisko, mutta yllättävän hyvin punkyleisö ja discokansa saman katon alle mahtui. No, ainakin yksi nyrkkitappelukin tuli kyllä nähtyä, mutta tuskin siinäkään kyse oli musiikillista erimielisyyksistä.

Over Attacks aloitti One By One biisillään ja bändi sai yleisön jo, jos ei nyt ihan kuumenemaan niin ainakin mukavasti lämpenemään. Lainabiisinä kuultiin mm. niinkin yllättävä veto kuin Nolla Nolla Nollan Hyvästi huominen,  joka ainakin itselleni toimi erinomaisesti. Irtonainen ja rento veto Overeilta ja setti nostatti hyvän fiiliksen päälle.

Riina: "Ei tosiaan paljon kuvia pystynyt Häiriköiden keikkalla ottaan, kun piti samalla käydä selviytymistaistelua. Meininki oli niin kova, että piti lähinnä keskittyä pystyssä pysymiseen ja kolhujen välttämiseen.Lavan puolelta piti käydä kuvaamassa, et kamera pysy käsissä" (kuva: Riina).

Häiriköt soittikin yllättäen jo toisena ja aloitti oman osuutensa Lobotomialla. Mitä siinä sitten tuli: ainakin Perjantai 13Elämä on kovaa, Taistelija, Me halutaan radioon jne. Tässä vaiheessa meni biisilista jo itsellä sekaisin, mutta joku seurueesta sen taisi napata matkaansa että yksityiskohdat tarkentunee sieltä.  Pääasia kai, että meininki oli alusta asti melko hillitöntä ja tuntui että paikan seinät kaatuvat päälle lavanedustalla tapahtuneen pogoamisen, riehumisen ja muun liikehdinnän seurauksena. Eikä siinä edes riittänyt lavan edusta vaan setin loppuvaiheessa lavalla taisi olla puolet baarin väestä. Kovasti vaikutti Häiriköillä olevan keikkatauon aiheuttamaa patoutunutta energiaa rotsien alla ja bändin vedossa oli paitsi rutkasti ramoa, niin etenkin sitä punkkia.

Se Basisti, joka on Häiriköissä aikaisemminkin mukana ollut ja Stydiä staffia levyllä soittanut Anssi Häirikkö  (kuvat: Riina).

Basistin henkilöllisyyttä siinä arvuuteltiin, mutta ei kai kukaan siinä ihan täysin varma sitten ollut kuitenkaan. Hyvin tyyppi sitten veti kuitenkin, mikä lienee tärkeintä. Ei nimi basistia pahenna. 

Mental Problems soitti viimeisenä ja jäi itseltä lähes kokonaan tsekkaamatta. Paluumatka alkoi ja loppukaneettina täytyy todeta, että kyllä Häiriköt on ramoskenen kovimpia livebändejä jos ei sitten se kaikkein kovin. Toivottavasti keikkaa vaan nyt alkaisi enempi pukkaamaan taas.

Keikka

Maukka Häirikkö (kuva: Riina).

Häiriköiden biisilista näyttää tältä:

Tehkää mulle lobotomia
perjantai 13.
Elämä on kovaa
Taistelija
Me halutaan radioon
Mä vastaan maailma
Magnum 44
Kyl' mä oon kylmä
Mä haluun tulla kondikseen
Jotain johon voi luottaa
Mä haluun jotain toimintaa
Elämä jatkuu
1-2-3-4-5-6-7-8
(Mä vaan haluun tehdä) Jotain nastaa

Mä haluun ulos tästä universumista
Tunteeton
Joey ja Dee Dee
Liimaa liimaa
Ilman moottorisahaa
Korkeajännitys
Me ollaan Häiriköt

 

Kävijälaskuri