Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Gloria, Oulu 12.11.  ja 13.11.10

James Puhto-Ren

James Puhto-Ren (kuva: Jeke).

Jeke:

James Puhto-Ren Oulussa

James Puhto-Ren saavutti uuden aluevaltauksen, kun se pääsi ensimmäisenä skenen bändinä soittamaan oululaisen ravintola Glorian house-bändiksi sekä perjantaina 12.11. että lauantaina 13.11. Sedulaksi sulautuneessa Gloriassa bändit aloittavat vasta puolilta öin soittonsa ja ohjelmaan kuuluu kaksi kolmen vartin settiä.

Perjantaina väkeä oli kohtalaisesti paikalla, mutta oululaisyleisö jäykisteli, eikä pepun pyörittäjiä uskaltautunut lavan edustalle vielä kovinkaan paljoa. Lauantaina Jamekset sen sijaan ottivat ansaitun työvoiton ja letkeä groovaus keräsi kivasti lavan eteen joraamaan viehkoja beibejä sekä rohkaistuneita könsikkäitä. 

Biisilistat ovat edelleenkin muodollisia tukisanalistoja Puhto-keikoilla ja setti saattaa elää inspiraatioiden tai tilannetajun mukaan. Esimerkiksi lauantain keikalla Juha Mieto kurotti itsensä settiin biisilistan ulkopuolelta. 

Yleisön lämpeneminen nosti myös Jamesten omaa meininkiä ja innosti jokaista vuorollaan rokkikukkoiluun. Purtsin miehekäs tana kaiutinkaapin päällä oli hieno näky. Nopeaa tilanneyhteistyötä tehtiin biisin Houlama hey aikana, kun Pasi sai loppuhoilotusten ajan viihdyttää yleisöä kitaroimalla sen seassa ja hoilasimme Purtsin kanssa houlamat loppuun.

Lauantain keikasta tuli myös 70 minuuttia videota, joten mikäli kaikki menee nappiin, saadaan tuonnempana arvokasta materiaalia Puhto-Renin live-meiningistä. Pika-gallup lavan edustalla joranneen yleisön seassa osoitti, että bändi oli kaikille haastatelluille aivan uusi tuttavuus, mutta soitti ”Tosi hyvin.” Yleisö tykkäsi. Kannattaa vaivautua keikalle, kun James Puhto-Ren saapuu kaupunkiin.

Jeke

James Puhto-Ren soitteli Oulussa ainakin näitä biisejä

Sherwood

Korkeaa amatööritasoa

Helsinkiin vai helvettiin

Tussutoukat

Meidän lapsi

Goottityttö

Sepe

Sydän tuskaa täys

Sydämeni Forssaan jäi

Erittäin pieni kansanlaulu

Tyttöni on puutarhuri

Verta, hikee, bissee

Silweriina

Bingotyöläisen laulu

Houlama hey

Vanha luupää

Lapio

Uri Geller

Tahdon sinut

Eläke

SA int

Farmari

Phil Collins

Lok’n’ loll

Tulit niin kuin laiva

Juha Mieto

 

Kävijälaskuri