www.ramopunk.com

Ramopunkit keikoilla

Olennaisimmat Haukivuorella (kuvat: M!ka).

Ramopunk-Piknik 

& Hummeripoika Rock 2010

Share |

Ramopunkit keikoilla - sisällysluettelo

Kalle ja moottorisaha Hummeripoika rockin lavalla perjantaina (kuva: M!ka).

Ennakkoinfot Ramopunk-uutisissa:

Ramopunk-Piknik & Hummeripoika Rock 2010 -keikkainfo

Ramopunk-piknikillä: 

 Rikoslaki - Tapio - Himanes - Sanktio - Vesa Häkli - Pykimät

Hummeripoika Rockissa:

Luonteri Surf - Tumppi Varonen & Problems - Joey Luumäki & Tappajatomaatit

Let's go Kyyveden kainaloon! Ramoleiria Haukivuoren satamassa Kyyvedentien varrella ja Kyyveden rannalla (kuvat: M!ka).

Kesäkauden päätapahtumaa Ramopunk-piknikkiä vietettiin jo vakiintuneeseen tapaan Haukivuoren satamassa. Vaikka piknik oli se pääkohde, niin kaikkia mahdollisia reitti-, kuljetus- ja majoitusvaihtoehtoja spekuloituani tulin siihen tulokseen, että ainakin perjantaina täytyy käydä Luonteri Surf katsomassa myös Hummeripoikarokissa. Paikan päälle Haukivuoren satamaan saavuin siinä puoli seitsemän aikaan ja telttoja oli paikalle rakentunut Tainan, Ozzin ja Eetun toimesta.  Ruoka- ja kauppamatka sujui Eetun paikallistuntemuksella varustetulla ”Synnin Polut”-teemalla, jolloin saimme kuulla, missä matkan varrella Eetu oli aikoinaan kavereidensa kanssa tehnyt kaikkea jännää ja tietenkin salaa. Paikallisessa vetäistiin maittavat pizzat ja S-marketista käytiin hakemassa täydennystä ruoka- ja juomavarastoihin.

...Kallen perässä lava täyttyi moottorisahamiehistä (kuva: M!ka).

Hummeripoikarokin perjantaista jäi mieleen Luonteri Surf, joka edelliseen Semifinaalissa nähtyy keikkaan verrattuna oli paljon iloisempi, vapautuneempi ja tutumpi, kun ohjelmistoon oli tällä kertaa otettu niitä kaikille tutumpiakin kappaleita. Melkoinen moottorisahakavalkadikin nähtiin keikan loppupuolella. Problemsin näin pitkästä aikaa ja kyllähän orkesterissa karismaa riittää. Muita bändejä en muistaakseni nähnyt, paitsi juontaja Mannen, joka ei ole bändi.

Luonteri Surf vaikutti varsin tyytyväiseltä keikkaansa (kuva: M!ka).

Tumppi Varonen & Problems oli hyvässä vedossa Hummeripoika Rockissa, 

vaikka yhtyeen esiintyminen ei tallentunut raportin kirjoittaneen SS:n tajuntaan (kuva: M!ka)

Satamaan palattuamme oli paikalle kasaantunut porukkaa oikein enemmänkin. Telttoja taisi olla kymmenkunta ja muutama ”majoitusautokin” oli nurmikolle pysäköity. Päiväkirjan sivut tuon yön osalta loppuvat klo 04.03 kohdalta.

Lauantai aamu koitti siinä noin klo 8.30, jossa vaiheessa havaitsin telttakolhoosimme muiden jäsenten lähestulkoon jo heränneen kauniiseen aamuun. Toisaalta auringon tuossa vaiheessa lämmittäessä telttoja jo noin 27 asteen paisteella, oli herääminen oikeastaan hyvinvoinnin kannalta ainoa järkevä vaihtoehto.

Rikoslaki aloitti piknikin (M!ka).

Huonoja uutisia alkoi virtaamaan tekstiviestien välityksellä, kun jo aiemmin peruuntuneen Vandaali-duon lisäksi saimme uutisia Suolahdesta, että Neuroosiliittokaan ei paikalle ilmesty. Kuulemma jotain ongelmia Suolen toiminnassa. Marjolahden majoitusporukka ja muita etämajoittujia alkoi paikalle ilmestymään . Pikaisen Marjolahden raportin, joka sisälsi mm. Munamiehen itsesuggestiotanssia, laavalamppuja, Popeda-riffittelyä ja aamu-uinteja suuntasimme kohti Piknik-aluetta, jossa oli vasta noin parikymmentä ihmistä, vaikka tapahtuma oli juuri alkamassa. Tosin selvisi, että aloitus lykkääntyisi, kun oli vähän esiintyjistä pulaa.

Kun muita esiintyjiä ei piknikin alussa tähystelyistä huolimatta löytynyt,

 joutui Rikoslaki soittelemaan tuotantonsa pariin otteeseen (kuva: M!ka).

Ensimmäinen bändi, joka löytyi suht’ kokonaisena paikalta oli Rikoslaki. Rikoslaki vetikin hyvän ja pitkän keikan – jopa niin pitkän, että Sosiaalisti-biisikin kuultiin ainakin pariin otteeseen, kun settiä venytettiin järjestäjien toimesta, kun ei muita bändejä paikalle ollut ilmestynyt.  Radio Finland kai oli myös kokonaisuudessaan paikalla, mutta keikkaruuhkaan vedoten eivät lukuisista anomisista huolimatta suostuneet esiintymään.

Tapio jäi vahvistuksenaan olleen Akustin varjoon (kuvat: M!ka).

Tapio oli saanut vahvistukseksi kuusivuotiaan Akusti-pojan, joka toikin uutta pontta etenkin välispiikki- ja pogo-osastolle. Myös taustalaulu ja mikkitelineen käsittely oli ihailtavan ammattimaista.

Muita esiintyjiä olivat Sanktio, Himanes, Vandaali ja Kitara (aka Häkli Soolo), Pykimät sekä lauma vanhempia miehiä, jotka ilmestyivät jostain, soittivat lyhyesti ja katosivat johonkin. Ketähän ne oli? Edellä nimeltämainittujen bändien esitykset olivat takuuvarmaa tavaraa, ja miellyttivät kovasti. Tänä vuonna tosin tuli juteltua niin paljon ja niin koko ajan, että vähän taisi noita biisejä mennä ohikin.

Himanes sai piknikin innokkaimman yleisön. Kotikenttäedulla lienee myös vaikutusta asiaan... (kuvat: M!ka).

B-kauhua piknikillä: Suohirviön paluu. Niin kuin usein, ei kakkososa ei ihan tavoittanut (edellisellä piknikillä nähdyn) ensimmäisen osan spontaania hauskuutta. Vesa Häkli ei ainakaan tykännyt Suohirviön paluusta, vaan tokaisin "painu nyt vittuun siitä" Suohirviön pyrkiessä esiintymään Häklin soolokeikalle. Ehkä vuoden 2011 piknikillä nähdään "Suohirviön kosto" (kuvat: M!ka).

Sanktio ja Pykimät (kuvat: M!ka).

Piknikin jälkeen menin ”lepäämään” telttaan, jotta jaksaisin illalla vielä katsoa Joey Luumäen Tappajatomaatteineen Hummeripojassa. Mitenkäs kävikään.. Klo 21.30 heräsin hiljaisuuteen, jonka rikkoi päässä syntynyt oivallus pommiin nukkumisesta. Äkkiä ylös teltasta, muiden unikekojen kanssa taksiin ja festaripaikalle. JLTT oli jo kai ollut jonkinkin aikaa lavalla ja enkoreineen ehdin kuulla unenpöpperöisenä kokonaiset 5 kappaletta! Rahoille (25€) vastinetta siis!

Joey Luumäki & Tappajatomaatit aloitti keikan

"hauskat hatut" päässä

(kuva: M!ka).

(kuva: M!ka).

Mitä on tapahtunut?

Joeyllä EI OLLUT The Micragirls -paita päällä keikalla? Joey epäilemättä selittelee tätä tulevaisuudessa...

Joey Luumäki vastaa - Lue täältä!

Vähän oli yleisöä Tappajatomaateilla verrattuna siihen, miten paljon porukkaa Hummeripoika Rockissa oli edellisenä iltana. Mutta olihan joukossa sentään iloinen ja reipas Tarrakaprimies, joka vastaa ainakin kymmentä oikeisiin housuihin pukeutunutta katsojaa... (kuva: M!ka).

Olin odottanut, että JLTT olisi ehdottomasti illan toiseksi viimeinen esiintyjä, mutta sen paikan oli saanut VV/TV. AC/DC-kovereita suomenkielellä. Hyvinhän yhtye soitti, mutta omaa ”aamuäreyttä” ei kyllä poistanut VV/TV:n solisti keskisuurine egoineen. Dingonkin ajattelin katsoa, mutta kun roudaamista oli jatkunut n. 40 minuuttia ja lava ei näyttänyt vieläkään valmiilta, päätin suunnata takaisin satamaan jatkamaan yöunia. Yö meni rauhallisesti – jossain vaiheessa tosin kuului Ramonesia ja Ladan käynnistysääniä. Se ei ollut unta – Ramones ja LADA live forever.

Tykkäilyä, tökkäilyä, kommentointia, ryhmiin liittymistä ja niistä eroamista. Tätä oli Ramopunkpiknik Haukivuorella tänä vuonna. Peukku sille!

SS

(Kuvat: M!ka)

 

Savolainen viisaus (kuva: M!ka).

Kävijälaskuri